Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért így vívták a 17-18-19...

Miért így vívták a 17-18-19 században a csatákat? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szinte minden filmben olyanok ezek a csaták, hogy felsorakozik egymás előtt a két sereg, és kb. 20 m-ről elkezdik egymást puffogtatni ezekkel a régi kovás és egyéb kezdetleges puskákkal. Oké addig van értelme, hogy lőnek egyet, de utána ennek mi értelme van? Lőnek egyet, és utána szépen vigyázzba állva megvárják amíg az ellenfél is lő rájuk egy sortüzet utána meg töltenek és kezdődik elölről. Ennek szerintem semmi értelme sincs, miért nem rohantak az első sortűz után egymásnak bajonettel?

Lehet, hogy kicsit lüke vagyok ehhez :D :S (google-vel már próbálkoztam, de nem találtam semmi használhatót)

2009. szept. 27. 19:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

1., Lajos király a Mohácsi csata után, MENEKÜLÉS KÖZBEN fulladt a patakba. A hősiességet itt nem nagyon kéne emlegetni.

2., A puskákról. Amikorra ezeket kitalálták, nem volt szükség páncélra. Ezek a fegyverek csak arra voltak jók, hogy az ellenség sorait megritkítság. Ha csak minden tizedik lövés talál be, a sor megbomlik, az egység felszakad. Egy felszakadt egységet egy lovasroham elsöpör. A filmekből meg nem nagyon kéne tájékozódni, mert csak a szórakozásodat célozzák meg, nem az ismereteidet akarják bővíteni.

2009. nov. 16. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!