Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi van akkor, ha nem akarok...

Mi van akkor, ha nem akarok ölni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Pl háború lesz, behívnak, bemegyek, de bejelentem , hogy megcsinálok mindent ,de ölni nem fogok.

Ilyenkor mi van?

-elitélnek parancsmegtagadásért vagy lesz*rják kitesznek a frontra és max meghalok ,mert nem lövök?

2013. febr. 24. 00:48
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Semmi gond.

Az alábbi filmen te leszel a bal oldali katona:

http://www.youtube.com/watch?v=mw1VGZoYQts

2013. márc. 2. 07:19
 32/41 anonim válasza:
az utolsó válaszoló...xD
2013. márc. 3. 22:42
 33/41 anonim válasza:

Mármint:"Semmi gond.

Az alábbi filmen te leszel a bal oldali katona:

http://www.youtube.com/watch?v=mw1VGZoYQts"-ra gondoltam

2013. márc. 3. 22:42
 34/41 Salamon Bálint ***** válasza:
Nos, nem lőnének fejbe mint azt korábban írták páran, hanem eltennének nem fegyveres beosztásba (konyha, tábori kórház, logisztika, stb.)
2013. jún. 3. 02:43
 35/41 mustafa33 ***** válasza:
Mert ahogy azt Móricka elképzelte ☺.
2013. jún. 3. 04:51
 36/41 Salamon Bálint ***** válasza:

1. vh-ban is nagyon sokan megtagadták a gyilkolást, máskor a harctéri stressz miatt nem voltak hajlandók a lövészárokból kimászni, őket hadbíróság ítélte el és végezte ki. Ők voltak kevesebben.

Sokkal többen egyszerűen a levegőbe lövöldöztek, magyarul elszabotálták a fegyverhaasználatot.

2013. jún. 3. 11:20
 37/41 anonim ***** válasza:
erről én is olvastam, hogy a 2. világháború alatt az amerikai katonák nagy része a levegőbe lövöldözött, és csak egy bizonyos pártíz százalékuk lőtt emberre. Manapság ez a szám már 100.
2013. jún. 3. 23:21
 38/41 mustafa33 ***** válasza:
7-es, úgy érted babgulyásba? ☻
2013. jún. 5. 22:07
 39/41 mustafa33 ***** válasza:

I. V.H. a lövészárokból aki nem ugrott ki rohamra, azt ott lőtte tarkón az őrmester (ezért voltak pisztolyal felszerelve és nem puskával).

Jó szakmával valőban meg lehetett úszni a frontot. Apám például 1942-től a végig Pestszentlőrincen dolgozott a német repülőgép gyártásnál. De nem azért mert kijelentette a sorozásnál hogy "nem akar ölni", hanem a szakmája miatt.

2013. jún. 5. 22:22
 40/41 mustafa33 ***** válasza:
37-es, a németek pedig szívrohamot kaptak. ☻
2013. jún. 5. 22:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!