Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért titkolták el a becsapódást?

Miért titkolták el a becsapódást?

Figyelt kérdés
Mindent alaposan olvassatok el mielőtt válaszolnátok. Ugyebár tudták előre évekkel, hogy február 15 este elhalad a föld mellett egy rekord közelségű aszteroida. Azt is tudják mikor jön vissza. Erre február 15 reggel 8 óra: Becsapódik egy meteor oroszországba. A helyiek lőttek rá. Azt adták be hogy azt hitték amerikai fegyver. De az ottaniak elég jártasak a fegyverekben és egyaránt a csillagászatban is ahoz hogy tudják, hogy be fog csapódni valami és azt is hogy pontosan hova. Miért? Hát mert felkészültek és valljuk be egy akkora meteort tuti nem puskával lőttek szét. Ahhoz meg előre tudni kellett jóval hogy szétrobbantsák. És nem ürítették ki ennek ellenére sem a területet pedig nem tartott volna sok időbe. Ez a másik meteor meg annyira beépült hogy ez rekord stb, ezzel elterelték a másik meteorról a figyelmet. Kérdem én, ha évtizedekkel előre tudják ha becsapódik/elhalad valai akkor az előtte ténylegesen becsapódó meteorról miért nem tájékoztattak senkit. Ha kiürítik a helyet nem lett volna katasztrófa. Összesen 1200 ember sérült. Ehhez nem kellett volna annyira nagy területet üríteni. Mi ez az egész?

2013. febr. 17. 20:46
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

"Természetesen nem a köznépből valóak lőttek rá ennyire nem vagyok hülye."

Én nem nagyon hallottam, hogy úgy lőtték szét, egy helyen hallottam csak idáig.

De miért kellene szétlőni? Szétrobbanhat a levegőben! Az 1908-as tunguzkait sem lőtték szét szerintem, pedig nagy valószínűséggel akkor is pontosan ugyanaz lehetett mint most, hogy szétrobbant a levegőben a szikladarab.

2013. febr. 17. 23:50
 12/35 A kérdező kommentje:
figyelj ezt nem én állítom hanem olvastam. És kikértem a véleményeteket ez alapján
2013. febr. 18. 00:18
 13/35 szántóvető ***** válasza:
van rá esély hogy szétlőtték,egy meteor remek alkalom arra hogy teszteljék a rakétavédelmi rendszerüket.a becsapódást viszont nehéz lett volna eltitkolni mivel lakott terület is érintett.
2013. febr. 18. 03:17
 14/35 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Nem akarok nagyon elmerülni a témában,de kicsit nézz utána a légvédelmi vagy akár a rakéta védelmi rendszereknek.

Ezek teljesen alkalmatlanok egy meteor megsemmisítésére.

Egy meteorhoz képest (több tíz/száz kiló/tonna tömör kő érc/vas/jég akármicsoda) egy repülőgép/rakéta lelövéséhez aránytalanul kevesebb is elég. Vagyis az oroszok szempontjából légvédelmi célra teljesen fölösleges lenne egy olyan fegyvert fejleszteni amivel le tudnak lőni egy 10 tonnás meteort.

2013. febr. 18. 14:54
 15/35 szántóvető ***** válasza:
értem.tehát van rá esély hogy kilőttek rá rakétá(ka)t,az is lehet hogy eltalálták.miért ne teszteljék a rakétavédelmi rendszerüket élesben?
2013. febr. 18. 15:16
 16/35 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Persze hogy van rá esély hogy eltalálták, de jelenleg földi körülmények között egy olyan repülőt, rakétát vagy valami hasonlót mondj, amihez szükség van arra hogy "fel tudj robbantani 1 tonna tömör akármicsodát" A légvédelmi eszközök általában nem a közvetlen találatra vannak kihegyezve, és még ha el is találja (az állítólag 10 tonnás meteort) ahhoz azért kell robbanó erő hogy ezt darabokra szedje. Ez a robbanó erő vajon mit tenne egy repülőgéppel?? Valószínűleg darabokra szedné, de ugyan ez megoldható sokkal olcsóbban és egyszerűbben is (már ha repülőről vagy ép rakétáról vagy vissza térő robbanófejről van szó)
2013. febr. 18. 15:32
 17/35 anonim ***** válasza:
Nem akartak pánikot kelteni az emberek között. Minden,ami felett nincs hatalma az államnak,hatalmaknak,azt titkolni fogják, Pl.,UFO,stb. Milyen lenne,ha bevallanák,hogy vannak ufók akkor a nép magasról le.....á az összes ingyenélő politikust!
2013. febr. 18. 15:48
 18/35 szántóvető ***** válasza:

nem tudok olyat mondani.egy rakéta vagy egy repülőgép elfogására vannak tervezve a légvédelmi rakéták.viszont baromi fejlett eszközök ezek,már vagy 50 éve fejlesztgetik az oroszok:

[link]

2013. febr. 18. 16:02
 19/35 anonim ***** válasza:
A meteor tömege 7 és 10 ezer tonna volt körülbelül és anyaga kondrit. Egy ekkora tömör testet felrobbantani észrevétlenül lehetetlen (készültek videók).
2013. febr. 18. 16:28
 20/35 szántóvető ***** válasza:
az orosz rakéták hatótávja bőven a sztratoszféra fölött van,valahol a mezoszféra körül :)megnézném hogy hogyan fényképezné le abban a magasságban az esetleges találatot a katonai hírszerzés,a polgáriról nem is beszélve.
2013. febr. 18. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!