Mi jelent a honvédségnél a szerződéses tiszti állomány?
Konkrétan úgy működik, hogy ha már van bent jó háttérrel és ismeretséggel rendelkező vagy magas beosztású ember, aki téged ismer, az szerez információt, hogy hol van hely, és meggyorsíthatja a felvétel folyamatát. Mert egyébként ez úgy néz ki, hogy te elballagsz a legközelebbi toborzó irodába, beregisztrálsz, megadod 250 adatodat, meg a papírjaidat, és vársz, mert nem történik semmi. Kevés hely van üres, és azokat is szívesebben töltik be már bent lévő emberekkel, vagy ha ez nem megy, külsős ismerősökkel. A toborzó jó esetben formálisan továbbítja a papírodat ide-oda, de ő nem fog utánamenni, nem nyomja az ügyet, ő is csak vár, hogy értesítsék, azaz a nagy semmire. Te meg valahol a lánc legvégén csücsülsz minden információ nélkül. A toborzót ha hívod telefonon, többnyire fel se veszik, ha felveszik, nincs ott az ügyintéződ, ha ott van, akkor meg azt mondja, hogy nincs semmi, és várjál.
Esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy belépsz önkéntes tartalékosnak (oda civil diplomásokat szívesen felvesznek). Ezzel bekerülsz a honvédséghez, időnként több hétre behívnak, és ezáltal, ha szerencséd van, már neked is lehet egy kis saját helyismereted, kapcsolataid, azaz önmagadat protezsálhatod. Persze ez is tök bizonytalan, és lehet, hogy csak kidobtál az életedből egy csomó időt feleslegesen ezzel is. De én ismerek olyan embert, aki így jutott be.
Köszönöm szépen a választ! Nem feltétlenül így akarok bekerülni, de direkt azért csináltam civil diplomát mert amikor még kezdtem egyértelmű volt hogy fel leszek véve hadnagynak, de ma már ez elég nehézkes, ahogy írtad is. Civil diplomát azért csináltam/csinálom mert így nem tűnt annyira kötöttnek a dolog, ha a katonaság valamiért mégsem jönne össze. Van ismerősöm katonaságnál, nagybátyám őrnagy, ő viszont nem tudott túl sokat mondani azzal kapcsolatban hogy miben tudna segíteni, kb. leginkább semmit nem mondott, csak hogy menjek el a toborzó irodába.
Máshol itt írta valaki hogy az sem hülyeség ha egyenesen oda megyek ahol elszeretnék helyezkedni, ott kérek egy befogadó nyilatkozatot, amivel együtt el kell mennem a toborzó irodába. Ennek van értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!