Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért volt jobb oldalon a...

Haver13 kérdése:

Miért volt jobb oldalon a Wehrmachtnak a Birodalmi Sas?

Figyelt kérdés
Nem tudja valaki? Mindenhol rákerestem! :S

2013. jan. 19. 23:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Mármint minek volt a jobb oldalán a Birodalmi Sas?
2013. jan. 20. 00:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Mármint a fej fordításra gondolsz? Mert ott a Wehrmachtnak bal oldalra fordítja a fejét: [link]
2013. jan. 20. 14:07
 3/9 anonim ***** válasza:
29%

A Német Birodalomban használatos Birodalmi Sas balra (tehát Nyugat felé) néz, mivel akkoriban a németek legfőbb riválisa Franciaország volt. Ezzel párhuzamosan a franciáknál megjelenő sas Kelet felé, Németroszágra nézett.

Hitler hatalomra kerülése utána számos politikai és katonai szervezet címerében az irányt megfordították, a sas fenyegetően Kelet felé néz. Ennek oka, hogy többé nem a franciák voltak a riválisok, hanem a keleti kommunizmus, élén a SzU-val.

2013. jan. 20. 15:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Úgy látszik rosszul fogalmaztak. Arra gondoltam, hogy az egyenruhán van jobb oldalt a Sas ,mert ismerősömmel veszekedtünk erről, hogy miért nem bal oldalt van, a szív fölött?
2013. jan. 20. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek nincs különösebb jelentősége. De gondolom azért van a jobb oldalon, mert a bal oldalra a rangjelzéseket rakták.
2013. jan. 21. 00:53
 6/9 mustafa33 ***** válasza:
85%
A bal oldal a kitüntetések helye. nem csak a wehrmachtnál.
2013. jan. 21. 02:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D Látom sajnos ti sem tudjátok a teljes okát.
2013. jan. 25. 19:24
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
76%

Szóval te tudod, és majd később megmondod ☺.

A hadsereg jelvényt mindenhol a jobb oldalon hordják. A mai magyar egyenruhákon is.

2013. jan. 26. 00:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Érdekes :D De nem válaz :D Örök titok marad :D de valahol biztos levan írva, mert én sem tudom sajna, azért kérdeztem.
2013. febr. 3. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!