Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Annyira katona szeretnék...

Annyira katona szeretnék lenni, hogy már szinte az utcára sem merek kimenni, nehogy valami baleset érjen. Vissza kéne hogy vegyék?

Figyelt kérdés

Van pár katona ismerősünk, köztük ezredes is, és mondták, hogy az alkamasságin nem lehet semmi olyan betegségünk, vagy egyéb hátrányunk (szem, tüdő, máj stb.) ami később hátráltathatja a katonát a parancs végrehajtásában... 2 éve csinálom a fegyencedzést, illetve kempozom (barna öv), de ezenkívül rettenetesen félek, hogy valami történni fog velem, így az edzésekkre sem szívesen járok le, hátaha valami maradandó sérülést összeszedek, persze a jó erőnlét kell, de akkor is... Mennyi az esélye, hogy történik velem valami? Jah most gimnáziumba járok, a Nemzetvédelmi Egyetem lenne a cél...Majd később, nyílván az MH.

17/F

2012. okt. 23. 17:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Jó lenne kezeltetni a paranoiád. De már láttam néhány ilyen parancsnokot.
2012. okt. 23. 18:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Hm oké, bár mások is mondták, hogy ezért elmehetnék nagyobb kirándulásokra, csak mivel nagyon régóta ez az álmom, sosem bocsátanám meg magamnak, hogy valami komolyabb baleset ért.
2012. okt. 23. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha ennyire bezárod magadat, hogy nehogy történjen valami, akkor mi lesz veled, mikor elkezded a kiképzést!?

Elkezdesz majd azonnal lebetegedni, mert a szervezeted nem edződik meg. Olyan leszel, mint a kisgyerek, amikor először óvodába megy: azért szed össze mindent, mert akkor találkozik kvázi először a "külvilággal".

Pont, hogy ilyen szempontból is most kell előre edzened magadat, nem amikor már élesben megy a dolog!

Egyébként meg, amiket felsoroltál: szem, tüdő, máj... ezek nem az utcára menéstől fognak vagy nem fognak megbetegedni. Ne dohányozz, normális fénynél tanulj, élj egészséges életet... Ennél többet ezért nem tehetsz!

2012. okt. 23. 18:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, a küzdősport mellett, pontosan ezért is kezdtem el a fegyencedzést, hogy az erőnlétem meglegyen, próbálok normálisan étkezni, persze igazából a balesetektől tartok... Tudom, hogy nagyon kicsi a valószínűsége, de ha pont velem történik, akkor vághatom az egész életemre való terveimet a kukába...
2012. okt. 23. 18:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha ne adj Isten balesetet szenvedsz (most olyanokra gondolok, hogy csuklótörés, vagy hasonló), akkor meggyógyulsz, és mész tovább.

Nem lesz vége a világnak.

Ellenben, ha bezárod magad, elzárkózol a külvilágtól, akkor a büdös életben nem leszel katona, ugyanis az pont, hogy nem erről szól... Vagy úgy gondolod, hogy addig hibernálod magad, aztán meg durr bele? Mert ez nem így működik!

2012. okt. 23. 18:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha az a berögződésed, hogy félsz a balesetektől, akkor meg is fog történni. Élj normálisan, és nem lesz semmi gond.
2012. okt. 24. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi van akkor, ha éppen emiatt a túlzott óvatosságod miatt baleset fog érni már a kiképzés elején és maradandóan lesérülsz?
2012. okt. 24. 23:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Előttem valaki már írta, nagyon igaz. Amire sokat gondolsz, azt tudat alatt elintézed hogy megtörténjen. A félelem egy mazochista kívánság, vonzod félelmed tárgyát, hogy benne kiegyenlítődhess. Bár tudom nem lehet slussz-passz azt mondani hogy akkor most nem félek többé a balesetektől. Pedig ez lenne a legjobb. :) Gondolj bele mi a legrosszabb ami történhet... Aztán gondolj abba bele, hogy mennyi százalék esély van arra hogy ELKERÜLÖD. Aztán csak hessegesd el a félelmet. élj normális életet, és ha előjön az érzés, mondj fel magadban egy verset vagy ilyesmi. gy idő után az agyad kapcsolatot fog teremteni, és bármikor amikor már csak a versre fogsz gondolni, elönt a nyugalom. Az emberi agy nem akármi, és mi nem igazán használjuk ki az adottságait. :D
2012. okt. 28. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!