Szerb katonák miket csináltak?
Hol és mikor?
A délszláv háború alatt szépen bemutatkoztak annyi bizonyos..
Ezt érdemes elolvasni Arkanról, és a Tigrisekről, bár ők csak félkatonai (félig hivatalos) alakulat voltak.
kösz
könyvet nem akarok olvasni, mert időm nincs rá és egyébként is biztosan tele van ferdítéssel
én beszámolókra vagyok kíváncsi!
Igen, a délszláv háborúra vagyok kíváncsi
még meséljetek
ez a wikipédia link nem erről szól
Pont azért ajánlottam ezt a könyvet, mert beszámolók vannak benne.
De ha ennyire érdekel, akkor a szadizmus minden válfaja előfordult. Gyerekek kínzása, megerőszakolása, terhes nőkből szó szerint kitaposták, kiugrálták a gyereket, családtagokat egymás előtt kínoztak halálra, emberevés, stb. amit csak el bírsz (vagy nem bírsz) képzelni. De ezeket nem csak a délszláv háborúban csinálták, hanem a két világháború idején is. Sőt, az 1848-49-es szabadságharc idején a szerbek gúlákba hordták a levágott magyar fejeket Zenta főterén (asszem Zenta, de lehet, hogy más délvidéki város volt).
pl. láncfűrésszel kettévágtak egy horvát(?) foglyot, mert nem vallott.
Készült egy dokufilm Magyarok a délszláv háborúban címmel, ott sok durva történetet mondanak magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!