Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarországon be lehet (ne)...

Magyarországon be lehet (ne) vezetni a svájci típusú hadsereget?

Figyelt kérdés

Aki nem tudná mi az:

[link]

[link]

2009. júl. 22. 15:42
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

A kérdezőznek:

Először is "Aki békére vágyik, háborúra készül." Qui desiderat pacem, bellum preparat), ha már idézed, ne a filmekből idézz. Így már sokkal másabban hangzik, ugye? :) Flavius Vegetius Renatus római katona és filozófus eredeti mondata a "De re militari" c írásában megtalálható.

Elég militáns vagyok ahhoz, hogy elnyerje tetszésemet ez a fajta haderő. Tervezett, szervezett, modern, ütőképes... és, ahogy a wiki írja, gyorsan mozgósítható.

Nade kérem. Egy olyan országból, amiből kiveszett a kultúra, az embereket a szemét politikai sakkjátszma osztja meg és az egész történelmünkből mindenki csak a hét vezérre, Koppányra, Mátyásra meg -közvetve- Hitlerre emlékezik... na meg Trianonra, na ide ne akarjon senki ilyen haderőr.

Nagyon csúnya következményei lennének annak, ha itt az emberek fegyverhez jutnának. Ezek a magukat nácinak meg nem tudom én, minek nevező alakok elkezdenék itt csinálni a kis gárdáikat, a másik fél meg vörös zászlókat tűzne mindenhová.

Buta az, aki azt hiszi, hogy csak ez a két oldal létezik.

Sikerült mindenkinek kimosni az agyát... ezért nem lesz itt egységes nemzet soha...

Svájcnak van nemzet-képe. A svájci az svájci (igaz, nem volt lehetőségük annyi keveredésre, mint nekünk).

Kinek van itt nemzet-képe? A sok hülye meg észre sem veszi, hogy belekeveredik abba a játszmába, amit kitaláltak ide. Ne legyen már mindenki olyan hülye, hogy azt hiszi, bármelyik párt is a javunkat akarja. Vagyis, mindegyik a javunkat akarja... de mi nem adjuk neki.

Hagyjuk már...

2009. nov. 4. 15:40
 22/22 anonim ***** válasza:
ha kitörne a 3. világháború, én mellettük harcolnék xD
2010. máj. 5. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!