Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarországon be lehet (ne)...

Magyarországon be lehet (ne) vezetni a svájci típusú hadsereget?

Figyelt kérdés

Aki nem tudná mi az:

[link]

[link]

2009. júl. 22. 15:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%

Gond lenne ha mindenkinél fegyver lenne?!Gratulálok hogy te is agymosott lettél.Nem a fegyver öl,hanem az ember,a fegyver se nem jó se nem rossz.Ha Kolompár Ramszesz fejbelőné a feleségét mert nem szül neki újabb 5 purdét akkor az azért van mert fegyvere volt?Ha nincs puskája akkor leböki,agyonveri,megfojtja.Amerikában bárkinek lehet fegyvere és mégsem lövik egymást halomra(ahogy Svájcban sem)Ellenben Németországban a paintball,airsoft nehézkessé tett sport, még a számítógépes játékok is cenzúrázva vannak!

A fegyverellenes agymosásnak köszönhető hogy harc nélkül bárki elfoglalhatja az országunk még segítünk is nekik.

2009. júl. 22. 20:11
 12/22 anonim ***** válasza:

Az ember kezében bármi lehet fegyver lásd Macgayver.

Szerintem nagy szükségünk lenne egy ehhez hasonló hadseregre.Az emósok kimúlnának a youtube,feketeruha,festék- megvonástól egy 2 hetes táborban garatálom.Aki pedig nem vesz részt a szolgálatban(született betegség stb kivétel) az fizessen több adót hogy legalább a hadsereget támogassa valahogy.

2009. júl. 22. 20:15
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem. Maximum a kiképzés módját, de az meg majdnem ugyanaz, mint a megszüntetett (felfüggesztett) kötelező sorkatonai szolgálat. Amúgy az egész svájci hadsereg felépítése annyira specifikus az ő földrajzi körülményeikre (hegyekkel körülvett, nehezen bevehető terület - nem véletlen, hogy még a világháborúk ideje alatt is békén hagyták őket a nagyhatalmak), hogy nekünk nem lenne hasznos.
2009. júl. 22. 21:07
 14/22 anonim ***** válasza:
66%

ti valamilyen háborúra készültök??

minek ez a nagy készülődés? a búbánat akar katona lenni, hála Istennek én pont nem estem már bele hogy katona legyek..

ha mégis oda kerülne a sor.. a háziorvossal (aki mellesleg jó ismerős) íratnék valami papírt ami kizáró ok a hadseregben.. részemről köszöntem..

2009. júl. 23. 04:23
 15/22 A kérdező kommentje:

Utolsó: nem ismered azt a mondást ha békét akarsz, készülj a háborúra? Mellesleg mit csinálsz ha mondjuk megszállják az országot? Lobogtatod az igazolásod ?

Én szerintem hozzátartozik az alapműveltséghez ha minden felnőtt férfi tud lőni,kezelni a fegyverét stb. vagy csak én vagyok ennyire militáns ?

Persze ha valaki a felszereléséhez tartozó fegyverrel "emberkedne" súlyos büntetés járna érte mondjuk kapásból 15 év.Ez elég visszatartó erejű lenne a visszaélésekkel szemben.Ja és fontos:lőszer nem lenne hozzá otthon.Azt a legközelebbi laktanyánál a lőszerraktárban lenne hozzáférhető.

2009. júl. 23. 10:48
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

kedves kérdező!

semmi nem utal arra, hogy attól kellene félni hogy egyáltalán valaki megszállja az országot..

szerintem te csak akarsz otthon tartani egy fegyvert.. :D

ennyi erővel a legközelebbi laktanyában is tarthatjuk a fegyvert és amikor odamész, akkor veszed fel a lőszert és a fegyvert..

2009. júl. 23. 12:23
 17/22 anonim ***** válasza:
51%

mi a sz.rnak kell hadsereg? miért nem lehet nyugodtan megmaradni, és békében élni egymással?

a háború a legnagyobb baromság a világon, és csak pénzkidobás az egész.

2009. júl. 23. 12:28
 18/22 A kérdező kommentje:

A kérdést azért írtam ki mert csomó siránkozást olvastam hogy "nincs hadseregünk", "sz*rt sem érnek a katonák".

"mi a sz.rnak kell hadsereg?"

LOL Szerinted a többi országnak miért van? Viccből?

2009. júl. 23. 13:23
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
Nincs kellő kultúra ahhoz, hogy itt fegyvert tartsanak az emberek. Már a késekkel/botokkal hasonlókkal is túl messzire sikerül jutni egyeseknek. Ha az USA-hoz hasonló fegyverkezési lehetőségek lennének itt 10 éven belül, biztos, hogy elköltöznék az országból...
2009. júl. 23. 18:54
 20/22 anonim ***** válasza:

Istenem! OFF

Mi az hogy nincs kultúrája a fegyvertartásnak?! A honfoglaláskor is, és a 19. századig akkor voltál SZABAD ha volt fegyvered! A férfi akkor férfi, ha fegyvere van! Csak a rabszolgának nincs fegyvere!

A témához: Ha ezt bevezetnék, egy szép kis hatalomátvétel lenne. Meg gyurcsány és bajnai nyakán egy fonott nyakkendő...

2009. aug. 11. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!