Magyarországon be lehet (ne) vezetni a svájci típusú hadsereget?
Nem semmi. Ezek évtizedekkel előttünk járnak. Svájcot szerintem el se lehetne foglalni...
Magyarországon nem lehetne. Ilyen töketlen kormánnyal az élen? Majd egyszer ha józan emberek fognak ülni a parlamentben...
Csak a poén kedvéért tegyük fel hogy normális, józan emberek ülnek ott bent-és még pénz is lenne rá.
Akkor megvalósítható lenne?Én szerintem jó lenne, mert így mindenki értene a fegyverforgatáshoz és edzettebbek lennének az emberek.
ezt nem godoltam volna Svájcról, ez most meglepett!:O....
Amúgy én örülnéke gy hasonló rendszernek....nem is csak az embereke dzettsége miatt, hanem pl jól megnevelné ezt a fiú-lány (értsd ímóóós és társai) generációt....
csak sajnos nem évtizedekre, hanem legalább egy évszázadra vagyunk ettől a fejlettségtől :(
A mai vezetés mellett inkább ne.
1. vesztesek oldalán állnánk
2. megmutatnánk megint ki a nagyfiú --> jó pár áldozattal, eredménye 0
Ja 2001ben 74% szerint fenn kell tartani a hadsereget '89ben meg alig 60% szerint.....
Itt is minimum ilyen hadsereg kéne, persze normális vezetőkkel.A szomszédaink nem ugatnának többet azt hiszem.
Magyarországon is egészen a gengszterváltásig, minden katonaviselt férfi egyben tartalékos volt 55 éves koráig!
Akik még a '70-es években szereltek le, azoknál kint volt a teljes felszerelésük (kivéve a fegyvert). És egészen a '80-as évek végéig gyakran voltak mozgósítások a tartalékosok továbbképzése miatt. Én részt vettem egy ilyenen: 1988 telén Újdörögdön a harckocsi lőtéren volt. Sárga Volános buszokkal hozták a tarcsisokat. Reggel a buszvégállomáson megjelentek a katonai rendészek, és közölték a sofőrrel, hogy változik a menetrend! Hajnali négytól kezdve felcsengették az embereket akik a listájukon szerepeltek, és közölték, hogy mennek mozgósításra. A munkahelynek küldtek egy táviratot, hogy ne keressék őket. Aztán kint voltuk egy hétig a dzsungelban sátorozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!