Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen fegyvereket vennétek a...

Dj yuri kérdése:

Milyen fegyvereket vennétek a honvédségnek, mennyi embert alakalmaznátok ha a pénz nem lenne akadály?

Figyelt kérdés
Tudom hogy volt már ilyen kérdés, de ahhoz nem voltak részletes válaszok.
2012. jún. 26. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat.

Amerikai, fegyvereket , és felszerelést vennék nekik.

Hát olyan nagy számút hogy a világon a legnagyobb lenne.Persze ha a pénz nem akadály akkor lehetséges.

A kiképzésük dél-koreai , amerikai , vagy japán módszerrel folyna.Szigorral , pontossággal és nem alkoholista tisztekkel mint a szovjeteknél.

2012. jún. 26. 21:07
 2/13 A kérdező kommentje:
És pontosan milyen amerikai fegyvereket?, gondolok itt a tankora, terepjárókra, ifv-kre, vadászgépekre, pisztolyokra stb...
2012. jún. 26. 21:25
 3/13 anonim ***** válasza:

Én kb. 45 ezer főt képzelnék el, +60%-nyi tartalékot.

A teljes létszámnak kb. 8-10%-a lenne a vezérkar (most ez 50% fölött van).

Eszközök:

Stryker IAV (100-120db)

Challenger 2 (30db)

Panzerhaubitze 2000 (12db)

A Rábának megbízást adnék nehéz szállítójárművek és terepjárók tervezésére és gyártására, vagy sikeres nyugati modellek licenszgyártására.

AH-64D (~30db)

Eurocopter EC 725

Kifizetném a Grippeneket és vennék még hozzájuk durván két tucatnyit. (38db)

C-17 5db-ra emelném a számukat

FM SCAR

Gepard M4 és M6

FMG-148 Javelin

FN M249

XM307 ACSW

A teljesség igénye nélkül.

Ez kellően modern, és nagyjából elég ahhoz, hogy képes legyen ellátni feladatát, a NATO kötelezettségeket is beleértve, amivel a tagságunk kezdete óta kínosan el vagyunk maradva.

2012. jún. 26. 21:55
 4/13 anonim ***** válasza:
7%
Japán mesterkovácsok által készített kardokat, kétméteres fúvócsöveket, kiszögezett orrú fekete bakancsokat, római légiós sisakot. A teljes lakosság nemre és korra való tekintet nélkül a hadsereg szolgálatában állna. A hatalmas anyagiakat az óriási turisztikai bevételből fedezni is tudnánk.
2012. jún. 27. 01:02
 5/13 anonim ***** válasza:
55%

meg kinai terepszinu papirsarkanyt a gyalogsag alcazasara

egyebkent egy-egy atomsilot az orszag ket sarkaba, vagy mozgo kilovot, aztan nem piszkalnanak nagyon

altalaban meg az a jo ha minel tobb kepesseggel rendelkezik a sereg, mondjuk tengereszek nem nagyon kellenek most :)

de azon tul johet mindenfele speci legi, szarazfoldi egyseg

ami jo az amiknak az itt is jo (lenne):

[link]

de jo lesz az uj orosz AK is:

[link]

kezifegyvereket lehet valogatni innen:

[link]

2012. jún. 27. 10:24
 6/13 Pro Patria ***** válasza:
53%

Maradjunk a realitás talaján.

A kézifegyvereket időszerű lenne lecserélni, személyes véleményem a mindenhol bizonyított H&K G-36-os. Abból a pénzből, amit elszórtak az AK kikalapácsolására, simán át lehetett volna állni már erre is inkább. Nagyot dobna a színvonalon.

Harckocsikban nagyon sokat jelentett volna a nemrég leszerelt osztrák Leopard tankok átvevétele.

A légierő pedig most viszonylag jó a 14 Gripennel, bár még egy század nem ártana.

Gépjárműparkban a Rábát kellene egyértelműen felfuttatni, nem csak teherautókat készítve, de terepjárókat is.

Emellett jó lenne az új fejlesztésű hazai fegyverekkel felszerelkezni, mint a Gepárd-rombolópuska sorozat, amiben van minden, romboló, mesterlövész, öntöltő személyvédő, ejtőernyős változat, minden igényt kielégítene.

Ha tehát a katonák kezében H&K G-36-os gépkarabélyok, és Gepárd rombolópuskák lennének, meg az osztrák Leopard tankok gurulnának mellettük, és még egy pár Gripen repkedne a levegőben, akkor elégedett lennék. És, mint mondtam, ez még nem is irreális, 5, maximum 10 éven belül látványos fejlődést lehetne ezzel elérni a jelenleg meglévő, de gazdaságtalanul elosztott honvédségi pénzekből.

2012. jún. 27. 14:15
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az utolsó megtenné, hogy leírná a leopard tankok illetve a g-36-osok árát.
2012. jún. 27. 14:58
 8/13 anonim ***** válasza:
56%
Általában pont a pénz az akadály, pont ezért nem fogunk venni pl F-22 raptorokat, pedig dejó lenne. Ilyen kis országot nehéz lenne egyedül megvédeni. Pl. Mire felszállnak a Gripenek elfogni egy célpontot, addig a célpont már rég a határon kívül jár. Emellett, 10 millió ember adójából nyilván nem lehet annyi fegyvert venni mit 100 millióéból, vagy Kína 2 milliárdjából.
2012. jún. 27. 16:08
 9/13 Pro Patria ***** válasza:
35%

A Leopard 2 ára a wiki szerint 74 millió dollár, de voltak hírek, miszerint az osztrákok a leszerelt tankjaikat ingyen, vagy jelképes áron átadnák többek között nekünk is.

Nagyon rászorulnánk már a kiöregedett, és minimális létszámú T-72-es harckocsik lecserélésére, és ez nagyon jó üzlet lett volna, de úgy tűnik, semmi se lesz már belőle...

A H&K G36-os árát nem tudom, de olvastam, hogy az Ak-63-os felújítására költött pénzből simán meg lehetett volna venni.

2012. jún. 27. 16:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Hát ha a pénz nem számítana akkor tényleg csak a minőséget. M1 Abrams tankok, Eurighter Typhoon valamint F-22-es raptor vadászgépek, "Apache" harci helikopter, M4A1-es gépfegyver, M249 SAW, MG36, LMG-k, M95, L96A1, és a magyar Gepard (nem tudom melyik típusú mesterlövész puskák), SMAW valamint Javelin típusú rakétavetők, "Black Hawk" szállító helikopter, szárazföldi járművekből lehetne HUMMER-t vásárolni, de hogy kicsit támogassa az ember a magyar ipart, mint előttem írták meg lehetne bízni azt a céget. Nagy vonalakban ennyi, most siettem :D Jah és persze egy termonukleáris támadómenyétet :DDD
2012. jún. 28. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!