Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Bevonuljak? Rossz ötlet? Hogy...

Bevonuljak? Rossz ötlet? Hogy van ez?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy érettségi után, ha nem vesznek fel egyik egyetemre sem, bevonulok katonának.Fogalmam sincs, hogy is van ez, éppen ezért tettem fel a kérdést. Lehet olyat, hogy 1 esetleg 2 évre vonulok be? Nem szeretném a "szabad" évemet érettségi után itthon tölteni, egyéb képzés pedig nem vonz igazán. Felvesznek egyetemre, ha újra megpályázom?
2012. jún. 2. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:

A katonasággal kapcsolatos részéhez nem értek.

Viszont annak, hogy nem vesznek fel egy adott egyetem adott szakjára adott évben, utána egy évig ez ügyben semmit nem teszel, akkor nem valószínű, hogy egy év múlva meg felvesznek, hiszen a pontszámok jellemzően csak felfelé mennek, főleg mostanában. Általában ilyen esetben az emberek vagy nyelvvizsgázással vagy újraérettségizéssel próbálják javítani az esélyeiket a következő évi jelentkezéshez.

2012. jún. 2. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:
ha szerződéses állományba jelentkezel és megfelelsz aláírod a szerződést ami 5 az-az ÖT évre szól, szóval addig te nem mehetsz sehova. hacsak valahogy el nem éred, hogy kicsapjanak a seregből. de ha valami olyat teszel amiért kicsapnának annak nagy valószínűséggel már hadbíróság is lehet a vége...
2012. jún. 3. 10:27
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, akkor végiggondolom mégegyszer
2012. jún. 3. 10:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Az nem jelent semmit, hogy aláír egy 5 éves szerződést.Akármikor felmondhat.Csak akkor legközelebb mondjuk újra jelentkezik a honvédséghez akkor nem kapja vissza a rendfokozatát.Meg egyéb plussz pénzektől is elesik.
2012. jún. 10. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!