Miért mondják mindig a magyarok, hogy az USA cserben hagyta őket 56-ban? Talán egy harmadik világháború jobb lett volna?
Kérdezőnek!
Mondtam én egy szóval is, hogy személy szerin te oka vagy bárminek is. Én az USA-ról beszéltem. Én nem taplózok le embert akit nem is ismerek. Nagyon jól teszed, hogy lojális vagy ahhoz az országhoz, ahol élsz.
Nem hinném hogy a magyarokban kisebbségi érzés lenne amerikával szemben. Bennem inkább olyan érzés van, mint egy jó ismerőssel szemben, akiről kiderül, hogy rablógyilkos. Nálam akkor nem az a fő kérdés, hogy mennyire gazdag. Ennyit az irigységről, meg a kisebbségi érzésről.
Ha Magyarország nagyhatalom lenne, akkor....
Lehet, hogy igazad van, elég baj, ha a világ így működik.
De én attól sem lennék boldog. Mint ahogy a te új hazád sem volt az a 70-es években Vietnam miatt.
A másik Amerikással sok mindenben nem értek egyet, de valamiben nagyon is fején találta a szöget. A fegyvergyártókra gondolok. Meg a háborúban érdekelt egyéb gazdasági szereplőkre. Elsősorban a multinacionalis tőkére, amely búsás hasznot húz a háborúból. Bush háborúzik, a tőke meghitelezi az árát, ti pedig az adóitokkal majd kifizetitek. Utána a tőke meg benyomul a területre és még egyszer kaszíroz. Azt meg mi fizetjük a világ gyengébbik fele. Ezért terjesztitek olyan fenemód a demokráciát a harmadik világba, persze csak ahova megéri.
Na de nem akarok én veletek vitatkozni. Örülök, ha jól vagytok.
És persze, hogy nem Gyurcsányra szavaztam. Nem nehéz kitalálni, hogy utálom az árulókat. Mikor hatalomra került
legszívesebben én is diszidáltam volna, mint anno az 56-osok, de öreg vagyok már új hazát keresni. Talán valamelyik skandináv ország vagy Kanada? Hidegek, de tiszták.
Miért mondod hogy ne általánosítsunk ha te is azt teszed? XD "miért mondják MINDIG A MAGYAROK".... hát ki kell ábrándítsalak, de az a nagy büdös igazság, hogy nem érdekel a te drágalátos Amerikád.
"de a magyarok is csak azért tudnak más országokról, mert túl kicsi az ország és sok mindenkitől függ." Ezt honnan veszed? Az fel sem merül benned, hogy esetleg nem akarunk tudatlan bunkók lenni? Vagy hogy érdekelnek a világ dolgai? Azt meg végképp nem értem milyen válaszokat vártál. És csak annyit mondok, hogy ha nem jönnek segíteni akkor ne ígérjék meg... Pluszba még azt sem tudom felfogni, miért várja el néhány ember hogy szeressem Amerikát? Mi okom lenne rá? Magyar vagyok, Magyarország a hazám...a többi ország nekem ilyen szempontból teljesen közömbös.
Én nem mondtam, hogy szeretni kell, csak nem hiszem, hogy le kellene szólni. Minden ország tesz jót is, rosszat is, és a jót is értékelni kell, nemcsak mindig a rosszat felhozni. Szerintem Európa ma sehol nem lenne az USA nélkül. Ennyi.
Amúgy mit jelent az, hogy XD?
Ki kell javítsalak! Én nagyon szeretem németországot, régebben volt alkalmam kijárni rokonomhoz, és ne mond már, hogy nem utálják őket a két VH miatt! Dehogynem. Iskolában rengeteget kaptam amiatt, hogy van bennem német, pedig semmi közöm se a nácikhoz, se a zsidókhoz, de az ostoba átlagember felkap egy-két szót és azzal nyomorgat.
A németekről mai napig nem egy ember szájából hallom, hogy "rohadt nácik".
Másrészről, én pl szeretem Amerikát, de papám is mesélte, hogy azért most, ennyi év után könnyű egymásra acsarkodni, főleg olyanoknak, akik nem is éltek akkor.
Persze az sem utolsó, hogy akkor bizony nem volt ilyen híradástechnika. Az embernek amit megígértek, abban kellett bíznia, hisz amíg volt remény, addig az állapotokat is könnyebb volt elviselni.
Nem volt lehetőség googléba beírni, hogy utánanézzenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!