Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják mindig a magyaro...

Miért mondják mindig a magyarok, hogy az USA cserben hagyta őket 56-ban? Talán egy harmadik világháború jobb lett volna?

Figyelt kérdés
Az USA-ban élek 15 éve. Tegnap beszélgettem egy régi ismerősömmel, aki kifejtette nekem, hogy mennyire utálja az amerikaiakat, mert MAgyarországot cserben hagyták 56-ban. Mit várt Magyarország a vasfüggöny mögött, ahol az szovjetek diktáltak? Nem is tudom! Talán azt hiszik azok, akik USA segítséget vártak, hogy ez kivitelezhető lett volna egy nagy háború nélkül? Egyáltalán azt sem értem, hogy miért kellene egy Magyarországtól nem függő országtól elvárni, hogy segítsen. Talán kötelessége lett volna?
2009. jún. 28. 21:30
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
97%
Németeket bűnösen kezelik még most is.Európa költségeit ők állják, franciák meg irányitanak.Nem csak a német vezetők fizetik hanem az egész nép.Ez van. Amerika, meg egy unintelligens, kultúra nélküli ország.Pofáznak a népirtásról meg holokauszt blabla de ne feletsék el ők mit csináltak az indiánokkal.Mintha ők eredményesebbek lettek volna mint a nácik ilyen téren.a Szabadságharcot leszámitva nem volt a kontinensen komolyabb háború.Nemtudják miaz.Ezért lettek világhatalom.
2009. jún. 29. 10:09
 22/50 anonim ***** válasza:
94%
Az USA alapból egy hazug, semmirekellő nemzet, soha nem segítettek senkinek, csak a bajt szították mindig, mióta léteznek, gyakorlatilag egyfolytában háborúban állnak valakivel. Ha az információim helyesek, akkor '56-ban még akadályoztak is minket, mert elvileg a Lengyelek jöttek volna segíteni, csak az USA megakadályozta őket, de javítsatok ki, ha tévedek. Én személy szerint gyűlölöm amerikát és a birka népét.
2009. jún. 29. 11:34
 23/50 anonim ***** válasza:
97%
Figyelj ajánlom neked Földi Pál:Az első világháború története c könyvét,abban le van írva az USA politikája a háború előtt,de ezt követte utána is.EZ egy hiteles könyv sokmindent megtudhatsz belőle.Én nem utálom az USA-t de nem is vágyok oda.Üdv
2009. jún. 29. 14:13
 24/50 anonim ***** válasza:
40%

Ja értem. Indiánok, rabszolgaság, meg ilyenek, szóval ez a bajod az USA-val?

Akkor most biztos meg fog lepni, kisfiam, de egy olyan országban élsz, ahol a felmenőink ezer éve mind fosztogatásból gyilkolásból éltek, egy olyan országban élsz, ahol a rasszizmus és a gyűlölködés, irigykedés ott van minden házban.

És hogy amerikának nincs kultúrája? Ezt te sem gondolhatod komolyan, ez az egyik legnevetségesebb gondolat, amit ma hallottam, ugyanis nem létezik a világon még egy olyan kultúrában gazdag ország, mint az USA, ahol népek százai élnek egymás mellett és akinek a szaros mozijait, zenéit nézed, hallgatod.

Egyébként meg hogyne taplóznám le a rokonát? Nem találgattam, nem csirkebélből olvastam ki, hanem az OP azaon állításra alapoztam a véleményem, miszerint rühelli az amerikaikat.

Amit én tettem annak köze sincs a rasszizmushoz vagy az előítéletekhez.

Amit ti tesztek az szánalmas, és sajnos nem tudok ellene tenni semmit, mert nincs meg a közös csatorna köztünk, a logikáé és a tudásé, sajnos hiába próbálnék leállni veszekedni, mert nem ezekkel a dolgokkal alkottok véleményt, hanem a szaros érzéseitekkel.

Na és most menjetek szépen vissza adót csalni, utálkozni, cigánytverni, meg az asszonyt, meg amerikai zászlókat gyújtogatni, ahogy azelőtt csináltátok, hogy belekezdtünk ebbe a veszekedésbe.

2009. jún. 29. 15:27
 25/50 anonim ***** válasza:
83%

"egy olyan országban élsz, ahol a felmenőink ezer éve mind fosztogatásból gyilkolásból éltek"

grautlálok, ha ennyit tudsz elmondani a magyar 1000 esztendőről, az államalapításról, a tatárjárás utáni újjáépítésről és még sorolhatnánk, akkor tényleg, minden elsimerésem, magyarságtudatból nagy nullára vizsgáztál!

magyar vagy egyáltalán???

ezer évig fosztogattunk meg gyilkoltunk? persze, 1241-ben is mi gyilkoltuk végig a tatárokat? 1526-1689-ig is mi hajtottuk szolgasorba a törököt? Trianon után mi raboltuk el más országok területét? A 2. vh. végén mi szálltuk meg Németországot majd Oroszországot?

És ha mi gyilkoltunk-fosztogattunk, akkor kik nem tették ezt? Érdekes, mert Galileit nem nálunk küldték a máglyára. Amikor a vallásháborúk korában Európa egymást ölte mert "te protestáns vagy, énmeg katolikus", akkor Erdélyben kimondták Európa első TELJES vallásbékéjét, ami még az augsburgit is megelőzte.

Ennyit rólad, te túlművelt "magyar"...

és azért idézőjelben mert szerintem nem vagy az....menj, lobogtasd a csillagos zászlót, éltesd azokat akik Jaltában majd Potsdamban eladtak a szovjetnek, akik megnyomoritották az őseink életét mert eladták Kelet-Európát a fejünk fölül....

gratulálok, ha neked az USA 200 éves történelme felsőbbrendű mint a mi (minimum!) ezer évünk!

2009. jún. 29. 15:35
 26/50 anonim ***** válasza:
37%

Hja értem. A magyarok között nincsen többszázezer gyilkos, pedofil, nemi erőszakot elkövető, tolvaj, betörő, (többmillió) adócsaló, alkoholista, droghasználó meg semmi ilyesmi.

Mi, magyarok vagyunk a legfaszább nemzet a világon és más a nyomunkba sem érhet. A történelemben egy darab ocsmány húzásunk sem volt. Nem léptünk be a nácik oldalán a 2. világháborúba, nem fogtunk fegyvert a saját, vagy más ország népére sohasem rossz szándékkal, meg semmi ilyesmi. Ellenben az amerikaiak.. akiknek csak rossz húzásaik voltak.

Nevetséges vagy, ha azt hiszed, hogy nem vagyok nagyon is tisztában a magyar történelemmel és a történelem során a magyar nép által kivívott dolgokkal, de csak alacsonyabb szintre süllyedsz azzal, hogy nem veszed észre, hogy mennyire széllel szembe hugyozól, kedves barátom, amikor elfelejted, hogy mennyi mennyi ocsmány dolgot tettek az őseink.

Bizony sokkal több ocsmányságot csináltunk az alatt a másfélezer év alatt, mint amit te elismersz.

2009. jún. 29. 15:53
 27/50 anonim ***** válasza:
88%
Nektek amerikaiaknak nem kellett volna belépni a háborúba, az a nagy helyzet.
2009. jún. 29. 17:37
 28/50 anonim ***** válasza:
95%

17:37-nél van a pont...

ha Mo. részéről megbocsájthatatlan bűn hogy a "német barbárság" oldalán belépett a háborúba, akkor az USA-nak nem bűn, hogy ő ugyanezt a "szovjet barbárság" oldalán tette? és ne jöjjünk a kiöregedett hülyeségekkel h a szovjet az jobb volt és hasonló baromságok...

2009. jún. 29. 17:39
 29/50 A kérdező kommentje:
Az eddigi kommentek mindkét oldalról csak a rosszat emelték ki, ennek mi a értelme? A másik pedig, hogy egyik válaszoló kollektíve mondja, hogy 150 éve még rabszolgát tartottUNK, mintha pl. én éltem volna már akkor. Utána meg azt mondja, hogy nem az egyénre értette. Ha egy kalap alá vesz mindenkit, akkor az nem mindenkinek szól? A politikusok által elkövetett hülyeségeket miért kell betudni egy nemzet hibájának? Az USA részben attól lett világhatalom, hogy részt vett a világháborúkban, addig egy izolált ország volt, a gazdasága ezáltal lendült igazán fel. Minden országnak a saját érdekét kell néznie első sorban. Abba azért gondoljatok bele, hogy az USA nélkül Európa hol lenne ma...lehet, hogy egy nyomor telep lenne az egész, de a segítségért senki sem hálás, ha meg nem érkezik segítség - mint a fent említett esetben - egyből leszidják, hogy miért nem segített. Szóval az USA így is, úgy is rossz, mindenért szidni kell, mert jobban áll, mint Magyarország. Kisebbségi komplexus ez 'nekik sikerült, nekünk miért nem' alapon? Még annyit akartam mondani az egyik válaszra, hogy az USA nem azért világhatalom, mert hazug és manipulatív (ami a kormányára igaz, nem az emberekre), hanem az is közre játszik, hogy itt az emberek általában jóval többet dolgoznak, mint más országokban és tisztességesebben próbálnak adózni is. Bizonyított tény, hogy ez így van.
2009. jún. 29. 18:54
 30/50 anonim ***** válasza:
93%

Az USA kérlek szépen azért nagyhatalom mert kizsákmányolja a többi megszállt országot, vagy romba dönti egy háborúval,ráteszi a kezét az olajra, és aztán felajánlja hogy újjáépíti azt szép kis summáért, amit ő maga rombolt le.

Írta valaki hogy jöttek volna a lengyelek '56-ban.Nem a lengyelek, hanem a spanyolok:

http://www.youtube.com/watch?v=vR_-ZcLuq6w

Még egy szó a rasszizmusról és gyűlölködésről:Amerikában nyíltan (!) működik náci párt és a fehér felsőbbrendűséget hirdető White Pride tv, KuKluxKlán.

Az amerikai oktatásról:

http://www.youtube.com/watch?v=0OpPgA1buC4

2009. jún. 29. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!