Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják mindig a magyaro...

Miért mondják mindig a magyarok, hogy az USA cserben hagyta őket 56-ban? Talán egy harmadik világháború jobb lett volna?

Figyelt kérdés
Az USA-ban élek 15 éve. Tegnap beszélgettem egy régi ismerősömmel, aki kifejtette nekem, hogy mennyire utálja az amerikaiakat, mert MAgyarországot cserben hagyták 56-ban. Mit várt Magyarország a vasfüggöny mögött, ahol az szovjetek diktáltak? Nem is tudom! Talán azt hiszik azok, akik USA segítséget vártak, hogy ez kivitelezhető lett volna egy nagy háború nélkül? Egyáltalán azt sem értem, hogy miért kellene egy Magyarországtól nem függő országtól elvárni, hogy segítsen. Talán kötelessége lett volna?
2009. jún. 28. 21:30
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Olyan egyszerűen megoldható lett volna minden, ahogy elképzeled? A Szovjeteknek már akkor is volt atomfegyverük.
2009. jún. 28. 22:23
 12/50 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy miért nem lehet normális hangnemben válaszolni...ez az oldal arra van, hogy kérdéseket tegyünk fel. Ha nem értek valamit, miért ne kérdezhetném meg? Én még akkor nem éltem, csak a nagy gyűlöletet látom.
2009. jún. 28. 22:25
 13/50 anonim ***** válasza:
98%
Mégegyszer én vagyok.Valóban nem lehetett volna fegyveres beavatkozás,egyrészt a Jaltai-egyezmény miatt,másrészt újabb és talán még súlyosabb háború lehetősége miatt.Én Amerika felelősségét abban látom leginkább,hogy ezt tudniok kellett,még is hitegették,uszították a magyarságot.És ez szemétség volt tőlük.
2009. jún. 28. 22:28
 14/50 anonim ***** válasza:
98%

Sajnos Amerika azóta is ezt csinálja. Belepiszkál a világon országok ügyeibe, támogatja, az egyiket, igérget a másiknak, időnkét háborúkat kezd itt-ott. Csak nem gondolja végig a dolgokat. Ha megnézzük a második világháború óta hány helyen volt részük, háborúk, forradalmak kirobbanásában, diktátorok hatalmon tartásában és hány helyen lett katasztrófa a vége, akkor nagyon nagy számot kapunk.

Ez az amiért nemcsak a magyarok, de a világ nagy része "nem szereti az amerikaiakat".

2009. jún. 28. 22:32
 15/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen hívják nagyhatalomnak az USA-t és nem véletlen hívták annak Franciao.-ot Angliát Németo.-ot stb. Ha megnézzük a történelmet a nagyhatalmak mindig is ezt csinálták: manipulálták a kis országok ügyeit hitegetéssel támogatással, minket és még sok más országot ez rosszul érint. Ettől függetlenül szerintem nem szabad kollektíven utálni az adott népet nem hiszem, hogy attól, hogy valaki amerikai, a vérében lenne például a hitegetés. Bár az is igaz, hogy minden népnek más a temperamentuma, de ilyen szélsőségesen nem szabad gondolkozni. Persze van okunk haragudni a múltban történt események miatt, de ezeken már úgysem tudunk változtatni és akár tetszik akár nem az USA jelenleg vezető hatalom.
2009. jún. 28. 23:00
 16/50 anonim ***** válasza:
96%

nézd, akárhogy is nézzük, ha valakinek megigérem h segítek, és nem teszem meg, akkor hazudtam neki, és elárultam...ezt lehet jobbról is, balról is magyarázni, az árulás árulás marad, nagyhatalmak ide, 3. világháború oda......ha tudom h nem tudok segíteni, akkor nemígérgetek, az amcsiknak persze jó propaganda volt úszítani, azt a látszatot kelteni, h kiáll a szabad népek mellett, de itt közben vér folyt! tudod mi ez? nem rádióbeszédek és amerikai közhelyek a demokráciáról!

én sem éltem azokban az időkben még, de a fölényeskedő, műveletlen és terrorisztikus amerikai ál-kultúrát utálom is! sajnálom

2009. jún. 28. 23:30
 17/50 A kérdező kommentje:
Éltél már itt, hogy ennyire tudod, hogy műveletlen, "terrorisztikus" kultúra ez vagy ezt vetíti a média és elhiszed?
2009. jún. 28. 23:32
 18/50 anonim ***** válasza:
41%

Úgyvan.

Az összes amerikai hazudós, kapitalista disznó, aki bszott nekünk segíteni egy olyan fegyveres ütközetben, ami jó eséllyel előidézte volna a 3. világháborút és a civilizáció végét.

Az összes német náci.

Az összes magyar jófej, tisztességes ember, aki véletlen sem csal az adóban és nem dolgozik feketén és egy magyarnak sem jutna eszébe alkoholizálni, lopni, embert ölni, gyerekeket erőszakolni. Felsőbbrendű nép vagyunk.

Akinek a nagyapja alkoholista volt és verte a feleségét az is alkoholista lesz és verni fogja a feleségét, akárcsak az összes utódja az idők végezetéig.

Az összes arab terrorista.

Az összes zsidó kapzsi és immorális.

A feketéknek 30 centi felett a fszuk és a KFCben reggeliznek, ebédelnek, vacsoráznak és IMÁDJÁK a görögdinnyét.

Minden nő krva.

Minden férfi disznó.

Az összes ember, aki egy tág népcsoportot azonosít egy nagyon szűk részének képviselőivel, önáltató, ostoba barom, aki semmiképpen nem gondolta át, hogy mennyire nagy gyökérség az ő hitvallása és eszébe sem jut, hogy talán az ő pszichés problémáit próbálja manifesztálni a rasszizmusában / népítéletében / egyéb tömegutálatában.

A fenti állítások közül egy igaz, aki megtalálja az kap egy pirospontot.

Elnézést, fehérpontot, mert a fehér ember az igazi ember, a többi az csak valami silány, állatszámba is alig vehető izé, ami parazitaként él velünk a Földön. Persze a fehérek közül is a legfehérebb a magyar.

Jaj teljesen túltöltődött a szarkazmusgenerátorom.

Tisztelt kérdező. A te ismerősöd egy tapló állat. És ezt szerintem te is tudod. Az USA jól tette amit tett, a forradalom meggyengítette az akkori Szovjetuniót és megerősítette a magyarokat. Erre szükség volt.

Másrészt meg, mivel ez is elhangzott.

Leszarom hogy az olajért mennek keleten a háborúk, vagy aranyat keresnek az amerikaiak Irakban, vagy a kibszott Frigyládát, vagy csak a csinos csadoros afgán csajokért mentek.

Felszámolták az ottani diktatúrát. Az embereknek végre kezdenek jogaik lenni ott, meg edukáció, megalakult a demokratikus kormány meg ilyen apróságok és civil áldozatok így, cafatokra robbantott gyerekek úgy, az afgán és az iraki nép ezekért a dolgokért ugyanúgy köszönetet kéne mondjon nekik, mint mi magyarok azért, hogy 53 évvel ezelőtt nem változtatták csatatérré az országot, vagy nem robbantották ki a nukleáris holokausztot.

Könnyű őket irigyelni, mert tizenhússzor nagyobb náluk a GDP, meg az átlagkereset, meg az életszínvonal, meg a kultúra, meg a haderő, meg a mittudoménmi, de azzal, hogy ok nélkül utálkozol csak hátrébbviszed az országod, meg magad. Menj a p.csába dolgozni, mondj valami konstruktívat, tedd szebbé az életed, meg a körülötted lévőket, ne az amerikaiakét akard szarabbá tenni.

2009. jún. 29. 01:48
 19/50 ceri ***** válasza:
97%

Érdekes szavakban elítélsz minden általánosítást, aztán meg letaplózod a kérdező rokonát, holott annyit tudsz csak róla, hogy utálja az USA-t, vagy az amerikaikat. Te egy következetes ember vagy.

Szóval az USA sok mindent tett amiért utálni lehet. Kezdve ott, hogy lényegében kiirtotta az indiánokat, mert kellett a területük. De ne menjünk ennyire vissza az időben, bár ez a mentalitás azóta jellemző rátok. Rabszolgákat tartottatok még 150 évvel ezelőtt is. Nemhivatalosan pedig 40 évvel ezelőtt is állatokként kezeltétek őket. Közben meg osztjátok az észt demokráciáról. Meg akarjátok szabni más államoknak hogy folytathat-e atomkisérleteket, közben a világon egyedül ti vetettetek be atomfegyvert, elpusztítva több százezer civilt, nőt, gyereket aggastyánt. Országokat támadtok meg (hazug vádak alapján), gazdasági előnyökért. Megdöntöttetek ugyan egy diktatúrát ( Irak esetében ugye már nem féltetek ), közben szétziláltok kultúrákat.

Milyen alapon akarjátok rákényszeríteni a világra a ti normáitokat?

Az erő alapján, gazdasági érdekből, a globalizmus mentén raboljátok ki a világot. És még sorolhatnám oldalakon keresztül.

Hát ezért utálják egyre többen a világon az USA-t.

Ez nem azt jelenti, hogy John Smith-t utálják, bár az sem lenne meglepő. A sok John Smith szívesen veszi és természetesnek tartja mindazokat a javakat amit a világból összeharácsoltok a gazdasági és katonai fölényetek segítségével.

A mentalitás ugyanaz mint 200 éve. Csak most már nem a határon belül vannak a rabszolgák.

2009. jún. 29. 09:00
 20/50 anonim ***** válasza:
84%

A második világháború célja: Németország gazdaságának meggyengítése, mesterségesen előidézett dolog. Hitlert zsidó bankárok juttatták hatalomra, ők pénzelték.

Anglia, Franciaország, Usa szövetséget kötöttek ecélból a Szu-val, ezért cserébe a nyugatiak az oroszoknak "adták" Magyarországot, ez egy titkos egyezmény. Magyarország lényegében orosz "felségterület" lett.

Az 56-os események azért törtek ki, mert Ausztriából ki akarták vonni az orosz csapatokat, akik össze tudták hasonlítani az orosz és nyugati életszinvonalat. Semmikép sem akarták megélni a leszerelést. Ezért be akarták bizonyítani, hogy mindenképp szükség van rájuk, ha máshol nem Magyarországon. Ezért provokálták a magyar népet, nem is akárhogy! Szovjet ügynököket, Nagy Imrét, Rákosit, Kádár alkalmazták legfőképp. Majd, amikor népfelkelés tört ki, brutálisan elfojtották, az oroszok maradhattak még jó pár évig.

2009. jún. 29. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!