Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Zsidók, Izraeli jogban járatos...

Zsidók, Izraeli jogban járatos emberek!!?

Figyelt kérdés

Kedves válaszoló ki most e kérdésre rá kattintottál

Ha te nagy magyar,neonácista vagy,vagy csak attól attól félsz hogy az egész világnak ez a kis porszem állam kell stb... kérlek ne fecséreld drága idődet a kérdés megválaszolására és máshol éld ki gyűlöleted a világ ellen!!!

Szóval elnézést a "Zsidók" nyitószóért ha valakit sértene csak figyelemfelkeltésként írtam így.

Az lenne a kérdésem hogy .

1. Ha van zsidó felmenőm mennyire nehéz megkapni az állampolgárságot?

2 Ha megkaptam az állampolgárságot én is lehetek katona?

Tudtommal kötelező szolgálat van ,de ez akkor azt jelenti hogy nincs is hivatásos katonaság? És hogy keresnek az ottani pénzekhez képest?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat habár nem hiszem ,hogy itt fogok kapni ilyet.

És ha zsidózni akarsz kérlek tényleg ne itt tedd van rengeted olyan oldal oldal ahol ezt megteheted,de ez nem az!!!!!!!

2012. máj. 18. 05:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Ilyen megfontolásból akarsz palesztinokat cseszegetni?"

Fogadni mernék, hogy azt sem tudod kik a palesztinok.

2012. máj. 18. 16:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Jelenleg kb 1000 fő szolgál külföldi missziókban.

Egyrészt megértem az aggályaid, a magyar honvédek kiképzése - általánosságban ! - elmarad az izraeli katonákétól. Viszont: mint minden hadseregnek, a honvédségnek is van egy "elit" alakulata, ez a Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj (a székhelyük Szolnokon van), amely ranger-típusú kiképzést kap és nyugati fegyverekkel "dolgozik" (M4, MP5, stb.). Én a helyedben inkább megpróbálnék oda bekerülni, mint egy idegen ország hadseregében szolgálni és palesztinokat irtani egy eléggé kétes "erkölcsi igazságra" alapozva.

Másrészt ha KMZ-s vagy akkor nagyobb eséllyel küldenek külföldi misszióra is.

Vagy ha már mindenáron külföldi fegyveres akciókban akarsz részt venni, akkor a francia Idegenlégióval jobban járnál. Oda állampolgárság sem kell és az egy dolog, hogy - francia viszonylatban - potom fizetésért szolgálsz, valamint a franciák megetetik veled a szarukat is, de legalább bőven van lehetőséged külföldi missziókra menni.

2012. máj. 18. 17:07
 13/21 anonim ***** válasza:
34%
"Előre is köszönöm az értelmes válaszokat habár nem hiszem ,hogy itt fogok kapni ilyet." Ilyet mégis minek írsz le! Na menny a ku-- anyádba
2012. máj. 19. 11:55
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsónak!:

Elnézést ha megbántottalak ,de én tényleg azt hittem hogy csak szitok szókkal teli dühkirohanások fognak érkezni.

Mert sok kérdésből ezt szűrtem le.De nem akartam látatlanba senkit minősíteni ,az oldalt sem (hiba is lett volna).Tévedtem

És mégegyszer Bocsánat.

2012. máj. 19. 14:06
 15/21 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdezô!

Ha megkapod az izraeli allampolgarsagot és még nemtöltötted be a 35 évet akkor 3 évre hívnak be az izraeli hadseregbe (czahal). Természetessen a 6 hónap ulpan utan. A katonasagnal is elôször egy szak nyelvtanfolyamon kel résztvenned, maj megkezdheted a 3 éves katonai szolgalatott. Amennyiben 35 évesnél idôsebb vagy ugy ugyan ezek a procedurak utan 3 honap kiképzést kapsz. A leszerelés utan tartalékos alomanyú lesszel és innét fogva minimun évente 1x behívhatnak tovabb képzésre! Tehat azt a tervedet,hogy ha Magyarorszagon kellek katonak akkor te oda mész vagy /szöksz/ arrol mondjal le mert esküvel kötelezed el magadat az izraeli hadsereg mellet. Ha meg tervedet végrehajtod akkor katona szökevénynek szamitasz!

2012. máj. 19. 15:30
 16/21 Pro Patria ***** válasza:
Plusz nemártana megtanulnod héberül is.
2012. máj. 19. 16:54
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Viszont lenne még valami azt olvastam hogy:

"Akinek legalább egy nagyszülője zsidó származású, jogosult az Izraelbe való bevándorlásra és egyben az izraeli állampolgárságra az 1950. évi visszatérési törvény szerint."

"Minden zsidónak joga van Izraelbe kivándorolni"

NA DE:

" zsidónak tekintendő, aki zsidó ANYÁTÓL született vagy betért a zsidó vallásba, és nem híve más vallásnak."

Csak hogy nekem apai ágon van zsidó felmenőm akkor most mi van .

Mert a nagyszülő az okés de ezek szerint akkor nem vagyok zsidó ,vagy ha betérnék úgy már okés lenne?

Egyébként tudtommal elég ay angól nyelv és kap mindeki 5 hónapos héber tanfolyamot.

2012. máj. 20. 03:36
 18/21 A kérdező kommentje:
És szerintetek találnék munkát szakácsként?
2012. máj. 20. 04:05
 19/21 A kérdező kommentje:
Ja igen mielőtt valaki belekötne ,hogy ay előbb még katona syetrettem volna lenni .Még mindig így van csak ayért nem biytos ,hogy életem végéig. Lehet de ki tudja mert a szakács szakmai is tetszik.
2012. máj. 20. 04:08
 20/21 anonim ***** válasza:
A zsidó meghatározása más a vallásban és más a polgári életben. A visszatérési törvény szerint mindegy, hogy apai vagy anyai ágon vagy zsidó.
2012. máj. 20. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!