Fogadnak-e az Izraeli vagy Amerikai hadseregbe más NATO tagországból jelentkezőket?
Az izraelit nem tudom. Ha izraeli lakos vagy, akkor elvileg gójként is felvesznek. Azt tudom, hogy Amerikában is képeznek ki katonákat, de szerintem oda kell a zsidó származás igazolása(bár ez nem biztos).
Az amerikai hadseregbe viszont simán felvesznek, mintha amerikai lennél. Az én egyik rokonom be akart lépni, neki is mondták, hogy nincs akadálya.
Nem szoktam mas kommentjebe belekotni, de az elozo valaszolo teljesen teves valaszt irt. Az amerikai hadseregbe szerzodeses katona akkor lehetsz csak, ha van mar zoldkartyad. Anelkul semmikepp. Ha mar a zoldkartyad megszerezted, akkor katonasag altal az allampolgarsagot gyorsan meg lehet szerezni - soron kivul. Tiszt pedig csak amerikai allampolgar lehet. A feltetelek nagyon szigoruak az allampolgarsagot/zoldkartyat illetoen. Nincs kibuvo. Arrol nem beszelve, hogy csak ugy akarki nem lehet katona, hiszen a biztonsagi szabalyoknak meg kell felelni, tobb kriterium is van. Ez "az egyik rokonom is" c. tortenet mindig csak teves informaciot eredmenyez, mert a kommentelonek nincs ralatasa elsokezbol a dolgokra (pl. hogy az a rokon lehet, hogy rendelkezik zoldkartyaval, tehat korantsem "barkikent" vettek fel vagy pedig civilkent vagy mas szervezeten keresztul, kozvetetten dolgozik a hadseregnek).
Az IDF-be pedig tudtommal (de ez az elozo bekezdesemmel szemben nem 100%-os) lehet allampolgarsag nelkul jelentkezni, de vannak plusz feltetelek (pl. hogy volt-e zsido felmenod, meddig eltel Izraelben elotte stb - tobb kategoria is van, attol fugg, hogy pontosan mit akarsz).
Mindezeknek angol nyelven utana lehet nezni az interneten.
08:47- hát igen, ez a baj, mert fogalmam sincs, hogy van-e zöldkártyája, vagy nincs. A testvére amerikai állampolgár, de ő csak "turistaként" ment ki(ha érted a célzást).
Elvileg bement az irodába, megmutatta a jogsiját, útlevelét, az amcsi katona meg azt mondta, hogy nincs akadálya a belépésének.
Amúgy nem hiszem, hogy hazudik, mert felnőtt ember, de nem tudom a körülményeket.
Nem azt mondtam, hogy a rokonod hazudik, hanem azt, hogy te nem ismered a korulmenyeket valoszinuleg es ebbol helytelen kovetkeztetest vontal le. Nagyon valoszinu, hogy o mar zoldkartyas volt, hisz statusz nelkul be sem mert volna menni jelentkezni. O is tudta volna a valaszt abban az esetben.
Azt nem ertem, hogyha valaki nem tud valamit, akkor miert valaszol? Mert ezzel csak felrevezeti a kerdezot illetve akkor irja oda, hogy ez nem biztos, ne pedig tenykent kozolje. Nem szemelyeskedni akarok, csak amiatt mondom, hogy legyen ertelme ennek az oldalnak - tenyleg nyujtson segitseget, ne pedig felrevezesse a kerdezoket. Nem kell minden kerdesre valaszolni, csak amire tudja az ember a valaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!