Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egy nő legyen katona?

Egy nő legyen katona?

Figyelt kérdés
Elnézést azoktol a hölgyektől akik ugyanezt tervezik,vagy már bennevannak, de én nagyon elítélem ezt a dolgot! Nekem ez teljesen elfogadhatatlan dolog,mégpedig azért mert jelenleg a barátnőm kijelentette hogy ő márpedig katona lessz(pilóta), én nemakarom megmondani hogy mitcsináljon az életével, de én mindig nyiltan mondom neki is hogy ez nemnormális dolog! Én a katonasággal amugysem vagyok kibékülve, de az hogy a párom annak menjen...hát ez bosszant! Ő mint nő bekerül a sok pasi közé,ugye nemkell mondanom hogy nemhagy nyugodni a dolog, de ezzel szerintem más férfi is igylenne,ezért nagyon rossz dolgokra tudok gondolni hogy mik a lehetséges dolgok amik történni fognak! Ti mitgondoltok erről az egészről? Menjen egy nő katonának? vagycsak én gondolkozok igy?
2009. jún. 26. 15:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
17%
biztos lehetsz benne hogy pilóta nem lesz, az iskolát a nők el tudnák végezni de harci cselekményre alkalmatlanok-erről nyugaton született tanulmány, bebizonyították, fenn tartják, nem is engednek belőle, nem is támadják, ennek ellenére 1 vagy kettő vadász van köztük, de nem vetik be őket, ügyeségükkel van a baj és a pánik helyzetbeli viselkedésükkel, ha érzi a hívást ne akard lebeszélni-katonai iskolák tele vannak nőkkel, nem hiszem hogy félned kéne
2009. jún. 30. 16:43
 22/33 anonim ***** válasza:
77%
16:43 - Milyenek a nők pánikhelyzetben? Már bocs, de ez is csak előítélet, még ha tesztelték is. Én nő vagyok, 24 éves, és pánikhelyzetben speciel én voltam az egyetlen, aki a megfelelő döntést hozta, és hívtam a mentőt azonnal, mikor öcsémnek perceken múlt az élete, mert egy súlyos baleset miatt elvérzett volna, a szüleink mindketten bepánikoltak, pedig apám balesetekhez jár helyszínelni. Gyakorlatilag pánikhelyzetben nőként életet mentettem, amire családom egyik tagja se volt képes.
2009. jún. 30. 17:15
 23/33 anonim ***** válasza:
26%
A katonasághoz szorosan kapcsolódik az egészségügy (vannak kifejezetten katonai kórházak), valamint a műszaki tervezések, ezeket mind el tudják látni nők is.
2009. jún. 30. 17:17
 24/33 anonim ***** válasza:
20%

kedves 17:15

te a kivétel vagy, a kivételesen erős nő akkor! de a legtöbb nő akkor sem ilyen, és ebben semmi előítélet nincs! csak be kell látni, hogy van amit a férfi jobban el tud végezni mint a nő, és persze fordítva is igaz ez! épp ezért mondom h az éles helyzeteket a férfiak nagyobb százaléka reagálja le hidegvérrel, mint a nők! ez nem előítélet!

és amúgy is, miért kell mindenre egyből az "előítélet-kártyát" előhúzni?

lassan már az is előítéletnek számít ha azt mondom hogy a nők általában szebbek mint a férfiak, vagy hogy nagyobbak a melleik? XD

2009. jún. 30. 17:20
 25/33 anonim ***** válasza:

és már várom a következő hozzászólót is h "jajj, ez megint milyen előítéles, hiszen vannak egészen kismellű nők is, meg lógócsöcsű pasik is" XD

előző vtam

2009. jún. 30. 17:21
 26/33 anonim ***** válasza:
65%

17:20 - Erre való lenne egy előzetes alkalmassági szűrővizsgálat, ami gondolom van is, tehát ha valaki azon megfelel, az mehet, az nem gyenge, az nem pánikol, hanem képes rá, nem? Ha ilyen nincs, az hiba. Vannak pipogya töketlenkedők nők és férfiak között is egyaránt, de nem a nemeken múlik, hogy ki milyen.

El tudod képzelni, hogy egy nő egyszerre informatikus, gospel énekes, papagájtenyésztő, fotós, videós, cserkész, gépet szerel, főz, a káoszt is rendben tartja, és egy ismeretlen város se jelent nehézséget... és mindebből jó...? Itt vagyok, és ez nem önteltség, hanem már bizonyítottam ezeken a területeken. De a férfiak egy része, ha munkát keresek, képtelen elismerni, hogy értek ahhoz, amit tanultam. Pont amiatt, amit te is mondasz, hogy a férfiak és a nők is van, amiben jobbak, a másiknál... de a probléma pont ott van, hogy az általánosítás miatt az se kap esélyt, aki tényleg ért ahhoz, amiben az ő jelenléte szokatlan.

Nem kell általánosítani, úgyis kiderül egy alkalmasságin, vagy ha esélyt kap valaki, hogy alkalmas-e elvégezni a feladatot vagy nem. Én így gondolom.

2009. jún. 30. 17:43
 27/33 anonim ***** válasza:
92%
Nem véletlenül lehetnek nők katonák. Törvényes, tehát ha azt akarja, akkor bizony hogy elmehet, és szerintem ha igazán szeretné, akkor el is fog menni. Ha szeret téged, nem fog megcsalni, ha nem, akkor ez egy kifújt kapcsolat. Egyébként annak az esélye, hogy megcsal, lehet, hogy növekedik, amikor annyi férfi közé kerül, de ha meg akarna csalni, szerintem kaszárnyán kívül is lenne rá lehetősége. A legelső hozzászólóval maximálisan egyetértek.
2009. júl. 14. 17:51
 28/33 anonim ***** válasza:
És mivan akkor ha nem ő rajta függ a dolog hogy megcsalja a férjét vagy nem? Elég sok férfi van kevés nő ellen és szerintem hamar ráveszik a nőt hogy csinálja ezt meg azt. Sőt lehet hogy alapbol kivánni fogja a dolgot. Ez van.
2011. jún. 26. 18:01
 29/33 anonim válasza:

"csak be kell látni, hogy van amit a férfi jobban el tud végezni mint a nő, és persze fordítva is igaz ez!"

megnevezve mik azok a dolgok, amikben a nők jobbak? átgondolt válaszokat kérek (sminkelés, főzés és hasonló válaszokkal kíméljetek, mindez csak tanulás kérdése).

kedves kérdező, ha a nőd felhagyna a tervével és polgári hivatást választana, h képzeled el a közös életeteket? mivel foglalkoznátok, hogyan élnétek? mi az, amiben ő jobb lenne, mint a pilótaság? vagy mi az, amiként szívesebben látnád? tényleg a melóval van bajod, v féltékeny vagy?

2012. ápr. 6. 14:17
 30/33 anonim válasza:
"Ő mint nő bekerül a sok pasi közé,ugye nemkell mondanom hogy nemhagy nyugodni a dolog" megértem, hogy emiatt aggódsz, de azért a katonaságnál fegyelem van, és manapság egyre több nő tölt be szerepet a honvédségnél. Nem beszélve arról, hogy az ott lévő férfiak nem azért mennek oda, hogy nőkkel szórakozzanak. Úgy gondolom, hogy az a férfi, aki eljut odáig, hogy hivatásos katona lesz (vagy most mindegy milyen pozíciót tölt be), az nem egy komolytalan ember, így tiszteletben tart másokat.
2014. ápr. 22. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!