Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egy nő legyen katona?

Egy nő legyen katona?

Figyelt kérdés
Elnézést azoktol a hölgyektől akik ugyanezt tervezik,vagy már bennevannak, de én nagyon elítélem ezt a dolgot! Nekem ez teljesen elfogadhatatlan dolog,mégpedig azért mert jelenleg a barátnőm kijelentette hogy ő márpedig katona lessz(pilóta), én nemakarom megmondani hogy mitcsináljon az életével, de én mindig nyiltan mondom neki is hogy ez nemnormális dolog! Én a katonasággal amugysem vagyok kibékülve, de az hogy a párom annak menjen...hát ez bosszant! Ő mint nő bekerül a sok pasi közé,ugye nemkell mondanom hogy nemhagy nyugodni a dolog, de ezzel szerintem más férfi is igylenne,ezért nagyon rossz dolgokra tudok gondolni hogy mik a lehetséges dolgok amik történni fognak! Ti mitgondoltok erről az egészről? Menjen egy nő katonának? vagycsak én gondolkozok igy?
2009. jún. 26. 15:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
22%
lehet h női katonák voltak korábban is, de szükségből, és többnyire sosem a civilizált társadalmakban, ha megnézed, az mindig is a barbár népekre volt jellemző (se a rómaiaknál, se a görögöknél ilyen nem volt, és még lehetne sorolni, asszírok, sumerek, egyiptomiak, stb.)...meg azért azt fogadjuk már el alaptételnek h egy gyengébb fizikumú nő nem tudja úgy ellátni a katonai szolgálatot ahogyan egy férfi...és most lehet vitatkozni, lepontozni, egy női fizikum akkor is gyengébb, bármilyen erős is az adott nő, egyszerűen mert ez a természet rendje
2009. jún. 26. 18:51
 12/33 anonim ***** válasza:
92%
Valóban gyengébb a fizikumuk a nőknek, de remekül el tudják látni a katonai munkákat épp, mint a férfiak, ugyanis a katonaságnál is a legtöbb munka irodai vagy nem igényel hatalmas erőkifejtést. Ha nem a gyalogságnál vannak, nem is igazán vannak veszélyben. Mindenben van kockázat.
2009. jún. 26. 18:54
 13/33 anonim ***** válasza:
92%

Gondolj arra, hogy Eger várából a nők öntötték le forró gulyás levessel a törököket. :-)

Ha szeretne egy nő a hadi iparban elhelyezkedni, hadd menjen, nem csak a gyalogság van, vannak tisztek is, vannak irodai munkások, konyhai dolgozók ott is, biztonságtechnikai szakemberek, és még sokminden, miért ne értene ezekhez egy nő is?

2009. jún. 26. 20:37
 14/33 anonim ***** válasza:
16%

támogasd abban hogy legyn pilóta.. :)

ÚGYSEM fogják felvenni. egy nőnek gyengébb csontozata, kevesebb terhelést bír, stb stb..

egy repülőgépnél meg azért nem szaroznak.. erősebb rátermettebb férfiakat tesznek oda..

itt nincs semmi előítélet, egyszerűen a férfiak erősebb fizikumúak

2009. jún. 27. 00:48
 15/33 anonim ***** válasza:
93%
00:48: úgysem fogják felvenni? Ezt meg honnan veszed? Számtalan női pilóta létezik és nem utasszállító gépekre gondolok. Lehet, hogy a barátnője simán kiütné a legtöbb férfit, ki tudja. Azért nem kellene a nőket így lenézni fizikumilag sem.
2009. jún. 27. 05:17
 16/33 anonim ***** válasza:
77%
Azért csak úgy mellékesen, a hadászat se kizárólag fizikai munka, nagyon komoly agyi rátermettség, kiváló stratégiai képesség, kreativitás szükséges a legfontosabb pozíciókba.
2009. jún. 27. 09:28
 17/33 anonim válasza:
85%

Miért van az hogy a legtöbb férfi még mindig lenézi a nőket?:(

Ez gusztustalan!!!!Nekünk nem csak a konyhában van a helyünk,ha egy nő meg elkurvul akkor könyörgöm......

vigye mindenki a maga keresztjét,nem kell minden nőt egyhez hasonlítani és amúgy is csak hogy ti férfiak tudjátok nem csak ti kívánjátok a sexet!!!!!De ha egy nő független és lefekszik egy "Hím " egyeddel az már K...R..a

UGYE?????????

2009. jún. 29. 14:53
 18/33 anonim ***** válasza:
22%

"Nekünk nem csak a konyhában van a helyünk"....jó, akkor mi főzünk, ti meg mehettek a bányába szenet lapátolni! Hajrá :D....

egy nő akkor is törékenyebb, és gyengébb, nem harcra termett! vannak kivételes nők, na de az unikum, és nem általános!

a lepontozás az ilyen "hímsoviniszta" kommentre mint az enyém kötelező, főleg feministáknak!!!!

az elgondolkozás a leírtakon tilos!!!!!

2009. jún. 30. 15:00
 19/33 anonim ***** válasza:
91%
15:00 - Mindenki magából indul ki, törpénetesen te se gondolkodtál el komolyabban. A hadászat nem csak a fizikai munkáról szól. Hiába van valakiben erő, ha nincs agya, amivel eltalálja a jó stratégiát. :-) A katonaság is több részre tagolódik, miért ne lehetne olyan része, amit egy nő is tökéletesen el tud látni? Bár ha ennyire ellene vagy, akkor menjünk vissza az ókorba, amikor a színházban a női szereplőket is csak férfiak játszhatták, igaz? :-)
2009. jún. 30. 15:06
 20/33 anonim ***** válasza:

15:06- najó, látod, önkritika, erre nem tértem ki...

azt elismerem, könyebb feladatokat elláthatnak, én csak a frontharcosi,stb., tehát éles dolgoktól tartanám azért távol őket

2009. jún. 30. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!