Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Rajtam múlik, ugye, hogy...

Rajtam múlik, ugye, hogy eddig félreértettem a dolgot? Hogy mindeddig azt hittem, nem volt jó dolog Magyarországnak részt vennie Hitler perverz háborújában.

Figyelt kérdés

De néhány választ összefoglalva, most már minden világos:

Miután Hitler betört Lengyelországba és lerohanta Nyugateurópát (elsö front) és 1942 nyarán ezt megismételte a Szovjetúnióval (második front), a magyar kormány, attól tartva hogy bármely órában T34-esek fognak dübörögni az Andrássy úton és visszagondolva a Tanácsköztársaság vörös terrorjára, szövetségese lett a németeknek és hadat üzent Sztálinnak.

Aztán, Magyarország védelmében, a 2. Hadsereget a németek alá rendelte akik a magyar katonákat, rosszul felfegyverkezve, nem a szovjetektöl Sztálingrádban bekerített és megsemmisített 6.Hadsereg (Paulus)kisegítésére, hanem szintén Magyarország védelmében (nehogy T34-esek dübörögjenek az Andrássy-úton)a Don kanyarba parancsolta.

Ahol hatvan-hetvenezren drága életüket hagyták.

Mindezért nem a németekre és az akkori magyar kormányra szabad és kell mutatni, hanem Sztálinra, aki titokban hadat tervezett a németek ellen és, úgy lettem most felvilágosítva, a vadonatúj T34-eseit már akkor az Andrássy útra tervezte, irányította. Hogy majd ott dübörögjenek. Hogy az orosznak mán tényleg ne kelljen várnia 1945-ig.

Szóval, következtetve, az akkori magyar kormánynak köszönhetjük, hogy majdnem három évig sikerült visszatartani azokat a ruszki tankokat. Az Andrássy útról...

Ezért tehát halt hösi halált 60.000-70.000 magyar...

2012. máj. 13. 00:57
1 2 3
 21/22 Pro Patria ***** válasza:
49%

Miért, mi az, ami nem valós bennük?

Vicces, ahogy így ki-ki szólogatsz a nagyközönség felé, holott senki nem osztja a véleményedet:)

2012. máj. 15. 19:14
 22/22 A kérdező kommentje:
Utoljára: üdvözlettel búcsuznék és búcsuzok is. Megyek egyet sétálni a kutyával. Szegénynek is szüksége van friss levegöre...
2012. máj. 15. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!