Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Rajtam múlik, ugye, hogy...

Rajtam múlik, ugye, hogy eddig félreértettem a dolgot? Hogy mindeddig azt hittem, nem volt jó dolog Magyarországnak részt vennie Hitler perverz háborújában.

Figyelt kérdés

De néhány választ összefoglalva, most már minden világos:

Miután Hitler betört Lengyelországba és lerohanta Nyugateurópát (elsö front) és 1942 nyarán ezt megismételte a Szovjetúnióval (második front), a magyar kormány, attól tartva hogy bármely órában T34-esek fognak dübörögni az Andrássy úton és visszagondolva a Tanácsköztársaság vörös terrorjára, szövetségese lett a németeknek és hadat üzent Sztálinnak.

Aztán, Magyarország védelmében, a 2. Hadsereget a németek alá rendelte akik a magyar katonákat, rosszul felfegyverkezve, nem a szovjetektöl Sztálingrádban bekerített és megsemmisített 6.Hadsereg (Paulus)kisegítésére, hanem szintén Magyarország védelmében (nehogy T34-esek dübörögjenek az Andrássy-úton)a Don kanyarba parancsolta.

Ahol hatvan-hetvenezren drága életüket hagyták.

Mindezért nem a németekre és az akkori magyar kormányra szabad és kell mutatni, hanem Sztálinra, aki titokban hadat tervezett a németek ellen és, úgy lettem most felvilágosítva, a vadonatúj T34-eseit már akkor az Andrássy útra tervezte, irányította. Hogy majd ott dübörögjenek. Hogy az orosznak mán tényleg ne kelljen várnia 1945-ig.

Szóval, következtetve, az akkori magyar kormánynak köszönhetjük, hogy majdnem három évig sikerült visszatartani azokat a ruszki tankokat. Az Andrássy útról...

Ezért tehát halt hösi halált 60.000-70.000 magyar...

2012. máj. 13. 00:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
28%
Kezdem megérteni, miért tartunk itt. És nincsenek illúzióim. Tehát készülök, nem érek rá ide írogatni.
2012. máj. 13. 22:56
 12/22 Pro Patria ***** válasza:
13%

"Sztálinnak nem voltunk szövetségesei. Az ö rémtetteit, az ö terrorját, az ö háborús büneit ugyanoyan keményen kell elítélni."

- De ha nem a német oldalra álltunk volna, akkor Sztálinéra kellett volna, ennyi.

"De te, nagyon úgy látszik, nem mered, nem akarod elítélni a Tengelyhatalmak tevékenységeit. Nem akarod látni, hogy az ö felelöségük a miénk is volt. Mert szövetségesek voltunk. Egy zászló alatt háborúskodtunk."

- Még egyszer mondom: mi a szovjetek ELLEN, és nem a németekÉRT harcoltunk. Az, hogy mit tettek a németek, nem a mi felelősségünk, ez jogi nonszensz.

2012. máj. 14. 00:02
 13/22 A kérdező kommentje:
Tyüha! Sokan vagyunk ebben az országban ilyenekböl?
2012. máj. 14. 11:34
 14/22 Pro Patria ***** válasza:
24%
Szerencsére egyre elfogulatlanabb és objektívebb napjainkra a történelem szemlélete és mérlegelése, az érzelmek helyett az ésszerűség és a tények figyelembevétele dönt, úgyhogy lassan egyedül maradsz a beszűkült, részrehajló álláspontoddal.
2012. máj. 14. 17:20
 15/22 A kérdező kommentje:

Igen, rajtam múlik, hogy a túl sok válaszból nem tudtam következtetni, hogy manapság, 20012-ben, mondjuk úgy száz évvel Magyarország belépése után a Második Világháborúba, ami ezt a témát illeti, elfogulatlanabb, objektívebb idökben élünk.

De másnak remélhetöleg talán sikerül ezt következtetni. És föleg: kimutatni. Miböl látszik, hogy elfogulatlanabb, objektívebb napokban élünk Magyarországon?

De van biztos még egy pár fontosabb mint a fenti társadalmi téma, ami országunkat foglakoztatja és amiböl következtetni lehet, hogy elfogulatlanabb, objektívebb az itteni manapság.

Ebben az országban és külföldön (!) is nagyon sok az érdeklödö.

Most tehát: mi tartja vissza, uram?

És nagyon kérem: máshogy mint én, tényeket, tényeket, tényeket! Nem (mint én) beszükült, részrehajló álláspontokat!

Elöre is és föleg öszintén köszönöm szíves hozzájárulását!

2012. máj. 14. 18:22
 16/22 A kérdező kommentje:

Komment a saját kommentemre, ma 18:22:

"...mondjuk úgy száz évvel Magyarország belépése után a Mádik Világháborúba..."

Elnézést. Egy vak ló is láthatja, hogy ez a "száz év" nem stimmel. Tehát én is észrevettem, sajnos nem idöben.

Kijavítva igy olvasható: "...mondjuk úgy hetven évvel Magyarország belépése után a Második Világháborúba..."

2012. máj. 14. 21:41
 17/22 ThorgilsX ***** válasza:

Kedves kérdező, milyenekből vagyunk sokan?

Tégy fel konkrét kérdéseket és szívesen válaszolok rájuk forrásokból.

A Magyar Királyságnak ebben az időben a legfőbb gondjai között ott volt a revízió...egyedül Hitler adott erre lehetőséget...

Most komolyan, ki mellé állhattunk volna? Semlegességre esélyünk nem lett volna... a Nyugat nagy ívből tett(tesz) ránk...a keletet meg inkább hagyjuk...

2012. máj. 15. 00:42
 18/22 anonim ***** válasza:

"hogy manapság, 20012-ben"

Ezt se ártott volna javítani...

2012. máj. 15. 14:53
 19/22 Pro Patria ***** válasza:
11%

"És nagyon kérem: máshogy mint én, tényeket, tényeket, tényeket! Nem (mint én) beszükült, részrehajló álláspontokat!"

- Ez már megtörtént a 8-as, és 10-es kommentemben.

2012. máj. 15. 15:35
 20/22 A kérdező kommentje:

Ami a 8. plusz 10. kommentet illeti (és minden hozzá hasonlót):

Tisztelt hölgyeim /uraim!

Ugye nem veszik nekem rossz néven, hogy már nem is fáradozom ilyesmikre komolyan reagálni?

Tegye más, akinek kedve és ideje van szavait pazarolni.

2012. máj. 15. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!