Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Magyar Honvédség milyen...

A Magyar Honvédség milyen állapotban van?

Figyelt kérdés

Tehát hány kiképzett, harcolni tudó katona van, mennyien vannak azok, akik csak papírmunkát végezne, hány tank, repülőgép, +STB. van?

Most...

2012. ápr. 22. 12:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

12 jó tank, 100 konzerv raktáron, amiből talán 10 jó.

12db Gripen van + több Mig is van raktáron.

A harcolni tudó katona kb 25000. A többi papírmunkát végez, vagy tiszt.

2012. ápr. 22. 15:46
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem lenne rossz állapotban ha foglalkoznának vele!
2012. ápr. 22. 15:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek:

15 harckocsi van használatban most.

És 14 Gripenünk van, tudtommal a MIG-eket kivonták a hadrendből...

2012. ápr. 22. 15:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

32000 katonából 10.000 tölt be nem ülőmunkás feladatot tehát ezek a lövészek tüzérek pilóták a maradék tiszt, logisztikais, stb

15 működő tank(T-72), elméletileg 4-500 btr-80 és BTR80/A ebből nagyon sok működik minimum 200 biztosan működik 14 grippen vadászgép az össze működik teljes fegyverzettel, 8 Mi-24 harcihelikopter az össze működik összesen 20 szállító helikopter Mi-8 és Mi-17 ebből 13 mindenképen működik ( érdemes a videókat megnézni és a sorozatszám alapján kijegyzetelni őket egy papírra majd összeszámolni, ha már a honvédelmi minisztérium nem teszi meg....) 10 2k12 kub légvédelmi rakétakomplexum az összes működik, összesen 120db 60 és 80mm mortár ebből nem tudom hány működik, mistral 2 atlas légévdelmi rakéta komplexum elméletileg ebből 200 db rendeletünk még kb 4 éve de csak nagyon keveset látni videókban csupán 10 darabot, 25 db brdm-2 páncéltörő verziója ebből az összes működik, igla légvédelmi rakéta ( 2010-ben véget ért velük az éleslövészet amit külföldön hajtottunk végre, már akkor is csak 4-5 darabot vittünk ) 45 hummer, rengeteg UAZ amit 2016-tól a magyar gyártmányú komodor harcjármű vált fel, kb 200 Rába H14 H18 H25 ebből most rnedeltünk további 100 darabot, ezen kívül még van: PTSZM, MTLB, Kraz, Ural BLG-60M járművek számuk ismeretlen

ezek a felszerelések folyamatosan karbantartják a magyar honvédség currus kft harcjármű javító üzemében

2012. ápr. 22. 17:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

üdv újra az előző vagyok ezt még egy régebbi kérdéshez írtam kicsit részletesebb

nehogy wikipédiától óva intelek vannak köztük reális adatok de pl a légierő és sok minden más még mindig az 1990-es adatok

itt van egy-két adat ezt egy levéltárból találtam 2010-es felmérés még egy előző kérdéshez írtam ugyhogy ne csodálkozz ha vannak ide nem illő mondatok

15 tank 2 tankegységbe sorozva 7-7 + egy vezértnak

elméletben 500 btr-80 csapatszállító amik közül min 100 BTR80/A ami 30mm gépágyúval rendelkezik

wikipédia szerint 340 BRDM-2 amit é nagyon kétlek inkább olyan 50-100 közé tenném a működő daraokat

17 grippen óh hova gondolsz :) jó az 14-nek és igen 3 gép igen is sokat számít

20 db D-20 ágyútarack és további 200 raktáron amit a currus kft tart rendben egy háború esetén szerintem még további 50 biztosan bevethető

összesen 12 harcihelikopter M-24-es amiből 8 biztosan működik

20 szállítóhelikopter amit a honvédség átalakított harci feladatok ellátásra is tehát némelyiken olyan fegyverzet van min a harci helikoptereinken ( 2011 több lőgyakorlat is volt ezekkel a szállító helikopterekkel )

40 db hummer amik közül minimum a fele kint van Afganisztánban ezek kiegészülnek puma nevű harcjárművekkel

200 db atlas-2 mistral légvédelmi komplexum ami közül sajnos nagyon keveset látni képeken videókon tehát én nagyából olyan 40-50 darabra saccolnák ( de lehet hogy tévedek hiszen kb 5 éve vettük őket.... márha tényleg 200 vettünk )

2K12 kub 21 ből 45 darab ebből 10-15 hadrendben + lokátorok ezek típusát és számát sem tudom

kb 200-300 de inkább 200 közeli csapatszállító teherautók rába, tátra, UAZ + 2016-ben rendszeresítik a MAGYAR GYÁRTMÁNYÚ KOMODOR CSAPATSZÁLLÍTÓT !!!

37-40.000 katona ebből egyik híradó adás szerint 8000 ami lövész beosztásokat lát el + 8000 tartalékos ( eddig 4000 van ) ezek közül 6000 készítenek fel háborús helyzetekre a többi 2000 örző védő feladatokra

raktáron vannak még önjáró lövegeink is valamint 100 db T-72 tank amikből jónéhányat karban tartanak a currus kft. hangrájaiban ( megjegyenzném a currus kft. magyarország egyetlen tankjavító üzeme )

egyébként engem is nagyon aggaszt a lőszer utánpótlás helyzete pl nagyon jók a BRDM2-en a faggot rakéták erősek pontosak és nagy a lőtávjuk és hála a BRDM-ek gyorsan szállíthatóak de ha csak ezekkel egyszer tudnak lőni és a bázison nem tudják őket felszerelni többel akkor nemn érnek semmit- itt megjegyezném Magyarországon több lőszergyár is van ( 3-ról tudok ) de itt csak max 12,7 mm-t gyártanak tehát tanokba helikopterekbe már nem lenne lőszerünk

most mérték fel a behívható lakosság számát amiről azt halottam hogy olyan 7-900.000 fő de ha nem tudunk fegyvert adni a kezükbe akkor ennyit úgy sem, hívunk be raktáron még mindig vannak AMD-65 géppuskák ahogy halottam 20.000 darab de még ez is kevés

( a wikipédiás adatokat senki se nézze kb 1995 adatok az általam leírt adatok 80% reális a többi spekuláció !!!! )......kifelejtettem a PTSZM úszó csapatszállítót valamint a hídépítő egységinket is amik a NATO-ben egyedülállóak a mozgó nukleáris veszél elhárító laboratoriumunkal együtt

2016-ig évente 2 db MI-8 helikoptert kapunk

jelenleg 3 radarállomás működik Magyarországon + egy NATO radarállomás

egyébként bocs hogy túlragoztam csak tisztázni akartam mindenkivel hogy ne csak azt halljam milyen gyökér a honvédség egyébként meg nem értem miért kell elmondani minden szrank az oroszok is ezeket a felszereléseket használják tény hogy folyamatosan kiegészítik haderejüket de még nekik is a fő harckocsijuk a T-72 a T-90 mellet a fő csapatszállítójuk a BTR-80 és a fő helikopterük a Mi-24

[link] ezt mindíg lehagyom :) itt találsz egy-két dolgot a gyalogos katonák létszámáról

magyar gyártású: ak-63 F ak-63D ak-63MF ( ezt nézd meg ha még nem láttad ) KGP géppisztoly gepárd, szép mesterlövész puska, amp-63 puskagránátos verzió 2 alakulatnál - ezek mind magyar gyártású fegyverek ( nem használjuk a szintén magyar gyártású amd-65)

gépjármű: 2016-tól hadredben a Komondor csapatszállító/ felderítő, rába "H" verziók

ezen kívül lőfegyvernél megemlítendő a pkm géppuska M4 bár ez főleg missziós területeken

2012. ápr. 22. 17:16
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Felettébb kielégítő válasz!

A kivont MIG-eket már nem is lehet használni?

2012. ápr. 22. 19:01
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
ha jól tudom akkor azokat az oroszoktól béreltük, amikt vissza adtunk nekik cserébe ők elvégzik a harcihelikoptereink javítását legalábbis a szerződésben ez állt de ahogy látszik ez valahogy a feledés homályába merült :(
2012. ápr. 22. 20:15
 8/11 anonim ***** válasza:

A Mig-eket a szovjet államadóságért cserébe kaptuk és nem béreltük/lízingeltük.

Mikor 2010ben végleg kivonták a forgalomból a migeket 4 db repülőképes volt köztük.

További 8 volt olyan amelyiket néhány hónapos munkával müködő képes állapotba lehetett volna hozni.

A maradék 13 müködőképessé tétele viszont nagyon költséges lett volna és sok időbe került volna. (ezek voltak a müködő migek alkatrészbázisa)

A migeket el akarják adni. Viszont kell hozzá az oroszok engedélye is. de mivel ilyen állapotban vannak, nem nagyon kapkodnak utánnuk.

2012. júl. 2. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Hihetetlen ,hogy az utolsó 2 hozzászólásban mennyi baromság szerepelt, látszik,hogy wikipédiáról szedték össze..
2013. nov. 30. 14:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Magyarországnak nincs hadereje!!! Még papíron is egy bazi nagy nulla, akkor képzeljük el mit jelent ez a valóságban.
2014. okt. 6. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!