Miért van ilyen rossz állapotban a honvédség? A korrupció miatt?
Mert a védelmi kiadások kb 300-320mrd Ft. Hova megy ez? Mert se tankot semmit nem vesznek, a létszám kicsi, a járművek amik netán beindulnak ,nem indítják be. A vadászgépek nem is a honvédségé, hanem bérli. Ami meg az övé, az meg nem tud fel szállni.
Hova megy egy rakás pénz? Mi lenne a megoldás?
"Amilyen egy ország, olyan a hadserege!"
Nyilván megy pár száz millió zsebbe, de eteni kell azt a 20.000 ember, ruházni kell azt a 20.000 embert, fűteni kell arra 20.000 emberre az orvosi ellátását kell fizetni annak a 20.000 embernek. A repülőket, a teherautókat, a helikoptereket, a gépkocsikat, a páncélozott harcjárműveket, a tankokat (na jó, a tankos ez vicc volt) karban kell tartani, és kell bele tölteni a benzint, a kerozint, a gázolajat ami nem 2 fillér. Rendben kell tartani a honvédség tulajdonát képező területeket (kaszálás, őrzés, javítások stb). Utána a fegyverzet bővítése. Attól hogy még a Szellős István nem mondja be, a katonák gyakran kapnak új fegyvereket, harcjárműveket. (nem azt mondom hogy nagyon sokat, de gyakran kapunk 1-2 új cuccot).
És utána ott van a sokat vitatott afganisztáni szerep vállalás, ami egy rettenetesen nagy pénznyelő.
Én jobboldali politikai ideológiákat vallok. (nacionalizmus, irredentizmus stb.)
Gyakran hangoztatják, hogy a jobboldaliak alul iskolázottak. (pl. nem tudnak írni)
Az első kommentelő is jobboldali, de mindig vannak kivételek!
Egyébként én is egyetértek RÉSZBEN veled!
Ja, de nem 320mrd megy el!
Még a horvátoknak is jobb hadseregük van!
Részben. A horvátoknál elég sok az elavult 20-30 éves orosz csoda, legalábbis amikor pár éve néztem képeket róluk elég gyenge volt..
Amúgy egy kis pozitívum: a Szlovák haderő még nálunk is gyengébb:D Jóval.
Első kommentelő te ritka hülye vagy:D
És még mielött elkezdenél zsidózni, nem nem vagyok az, és ráadásul a jobbik jelenleg a legkevésbé utált párt számomra.
Még hogy háború...Európa közepén...úristen.
Meg Eu és NATO tagként. Nem olyan egy háború, mint 500éve!
Arról nem beszélve, hogy csak a szó mit jelent? A gazdaságot tönkre vágja seperc alatt, csak ha kimondják! (pl. a FT rohamos romlása a többi valutához képest, a befektetők kihúznák a pénzt stb.) És csak egy mondat!
Én aztán meglehetősen kritikus vagyok a magyar széljobbal szemben, de az első alighanem provokátor, mert ennyire ostoba, és rosszul író ember nincs.
A kérdésedre válaszolva:
1: A horvátok azért háborúztak...szóval ne hasonlítsuk össze a két sereget
2: Ennyi pénzt nem lehet ellopni. Pazarló a gazdálkodás, és a hadsereghez könyvelnek el bizonyos feladatokat, hogy meglegyen a minimum elköltendő összeg limitje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!