A Honvédség jó dolog volt, vagy kötelező szívás?
Mert amikor még kötelező volt bevonulni, akkor azt az emberek szerették, vagy nem?
mert kérdeztem több embert is, aki volt katona, és volt aki nagyon utálta, volt aki azt mondta jó volt, sokat nevettek, viccelődtek, és sok barátját ott ismerte meg, akivel ma is nagyon jóban van.
Akkor ez most jó volt vagy sem?
Az én időmben aki tehette elkerülte a katonaságot. Akinek módjában állt, megpróbált valamilyen orvosi papírral el felmentést elérni (ez nagyon nehezen ment).
Aki megtagadta a bevonulást (pl. Jehova tanúi, nazarénusok) azt egyszerűen lecsukták, mert nem tettek eleget a szocializmus alatt az egyik fő állampolgári kötelességüknek, nem vállalták a fegyveres katonai szolgálatot.
Amúgy jellemző volt a macera az idősebb katonák részéről (a másodévesek az elsőévesekkel szemben), hogy csak az egyik legalapvetőbb dolgot említsem, ami miatt volt a számtalan kibúvási kísérlet a katonai szolgálat alól.
Volt rossz, de volt jó oldala is a sorkatonai szolgálatnak.
Összességében nem bántam meg, hogy letöltöttem másfél évet az életemből sorkatonaként.
ja kur@va nagy buli
különösen annak a több mint egy millió magyar férfinak volt fenomenális kaland, akit vhol a senkiföldjén nyuvasztottak ki az I és a II világháborúban
Igenis jó volt,és nagyon kellene ennek e sok nyíkhaj mostani gyereknek, akik azt képzelik magukról,hogy ők a kemények,vagányok meg frankó gyerekek!
Holott az állóképességük semmi,a fizikai erőnlétük meg egyenlő a nullával...
Nem lesz kötelező,csak az adataidat felveszik nyílvántartásba,és ha kell akkor behívnak és mész!
18 év fölött!
Egy bennfentes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!