Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Honvédség jó dolog volt,...

A Honvédség jó dolog volt, vagy kötelező szívás?

Figyelt kérdés

Mert amikor még kötelező volt bevonulni, akkor azt az emberek szerették, vagy nem?

mert kérdeztem több embert is, aki volt katona, és volt aki nagyon utálta, volt aki azt mondta jó volt, sokat nevettek, viccelődtek, és sok barátját ott ismerte meg, akivel ma is nagyon jóban van.

Akkor ez most jó volt vagy sem?

2011. júl. 15. 19:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
73%

Különben aki ennyire lelkes az miért nem áll ki inkább, pl. a fegyvertartás liberalizálása mellett?

Önkéntes milíciákban is lehet célba lőni

Mindenféle kötelezettség nélkül...

Az USÁ-ban nagy hagyománya van ennek...

2011. júl. 18. 09:27
 22/34 anonim ***** válasza:
84%

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:20

Nem a sorkatonaságra gondoltam, hanem amikor bizonyos ellenséges csapatok megszállták, vagy támadás alatt tartották az országot, akkor a magyar emberek mindig fegyvert fogtak. Ha végignézzük 1000 éves történelmünket, nem volt olyan 100 év ahol nem harcoltunk volna valaki ellen. Ezért írtam, hogy a magyar férfiak évszázadokig harcoltak.

Továbbra is kitartok a gondolat mellett, hogy a sorkatonaság egy hasznos intézmény. Én akivel találkoztam, mind aztmondta hogy milyen jó volt. Akinek nem volt jó, az valószínűleg saját magának csinálta. Igencsak ráférne a mai fiatalokra a testmozgás (a legtöbbje a 60 kilós súrolja alulról, nem dolgozik, nem sportol, ül a számítógép előtt, iszik egyfolytába, meg szarik a világra, mert minden egy buli) valamint a mentális fejlesztés. Nem lenne ennyi emós kisfiú az utcán, akik a szüleiket hibáztatnák azért hogy rossz az életük, holott egy átlagos hétvégén 10 ezer forinttal mennek el otthonról.

2011. júl. 18. 15:35
 23/34 anonim ***** válasza:
79%
A másik meg az, hogy nem tudom miért érzik magukat annyira nyeregben az emberek. Mintha itt soha sem lehetne már többet semmilyen fegyveres konfliktus, mert EUrópa megvéd minket. Ez úgy a gyengébb Jean viccek szintjén van.
2011. júl. 18. 15:39
 24/34 anonim ***** válasza:
10%
nem kell ehhez sorozás...
2011. júl. 18. 16:06
 25/34 anonim ***** válasza:
86%
hát valahol meg kell tanulnod, a magyar haderő -ha szabad támaszkodnom néhány véleményre- nagyon jól képzett, a felszereltség megint más
2011. júl. 18. 17:29
 26/34 anonim ***** válasza:
79%
a fizu meg alacsony:)
2011. júl. 18. 17:50
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Megykell hogy mondjam a katonasag jo dolog volt ... annak idejen mikor engem besoroztak feltem mi lessz de aztan megszerettem anyi dolgot muveltunk hogy azt a ami fiatalsag sosem eli meg ... anyi mindent rankruhaztak ejszaki orszem eles toltettel 4 farkast lottem agyon egy teli ejszaka ...a mi bazisunk a Hegyivadaszok bazisavolt Brassoban (Romania) mivel en romaniai vagyok ... 1995 ben soroztak be 1 es fel evre es 96 -ban kitort a haboru Koszovoban mivel meg katona voltam es a Hegyivadaszoknal voltam a Masodik hegyivdasz egyseget(Divizia 2 Vanatori de munte) bevetettek es minden honapban csereltek a katonakat miven en nem akartam leszerelni igy nagyobb kikepzest kaptam es besoroltak aktiv katonanak ami azt jelenti hogy harcra kesz minden pillanatban maximalis kikepzessel es igy sorrakerultem en is 97 ben mivel hogy Romania Nato tag volt ott megtanultam mindent amire a tuleleshez szukseg van 99 ben vege lett a haborunak addigra mar 3 szor voltam Koszovoban 1 szer felderitokent legvedelmi tamaszpontokat es komunikacios kozpontokat figyeltunk meg masodszor mento osztagkent egy Angol felderito csapatott mentettunk meg (hellikopteres akcio volt 3 IAR 330 Socat hellikopterrel) ep csapdaba kerultek.... es harmadjara mar egy varosban voltunk utszai harcokban vettunk reszt ellenseges harckocsikat szamoltunk fel meg raketa kilovo allasokat sok tarsam megserult kemeny volt nagyon kemeny mikor hazajottem meg 1 evet voltam katona es utana meg beattam a kilepesi kerelmemt 5 evet voltam katona volt szep oldala de volt olyan helyzet amit meg a mai napig megalmodok ejszaka es pedig mar tobb mint 10 eve ...
2011. aug. 9. 22:01
 28/34 anonim válasza:
63%
csodálatos dolog mikor a robbanásokat hallod, a száradó vér illata amint a felrobbant járművek égő üzemanyagával keveredik, a haldoklók nyögései, de ami a legszebb az egészben amikor közelről látod a szemeit annak akinek a szívébe döföd a bayonetet.
2011. aug. 11. 18:32
 29/34 anonim ***** válasza:
89%
Nekem személy szerint jó katonaságom volt. Irodán voltam, délután 4 után takarodóig szabadidő, a szombat déltől szintén szabad, vasárnap egész nap szabad, hadgyakorlatokon nem vettem részt, riadó nem érdekelt, szolgálatban csak egyszer voltam 10 hónap alatt, kimenővel nem volt gond, a vége felé már röpke 3-4 óra elég volt a napi feladatok elvégzésére, valami kis rangom is volt, semmi szívatás, összesen 1 évet voltam katona (mármint a kaszárnyában töltött időt számolva). Mindezek ellenére azért valahogy a katonaságot nem sírom vissza. Igaz, hogy ez még a kemény átkosban volt. Hogy manapság mi a helyzet, milyenek a körülmények a katonaságnál, azt nem tudom.
2011. aug. 11. 18:53
 30/34 anonim ***** válasza:
80%
Aki azt mondta hogy felkészülés a totális háborúra annak mondom hogy Németországban most törölték el.Akkor egész eddig No. készült egy totális háborúra.
2011. aug. 11. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!