Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha a Jobbik jut hatalomra van...

Bence_00 kérdése:

Ha a Jobbik jut hatalomra van esély a katonaságra?

Figyelt kérdés
Tehát van erre esély, hogy újra kötelezővé teszik a katonaságot , mondjuk én szívesen mennék harcba az országomért . Nagy Magyarországért viszont meg is halnék. 15/F

2012. ápr. 8. 00:40
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Én is voltam locsolkodni de most nem erre értettem. Nem rizsázok, csak mondom amit tenni kell. Nem tudom hol élsz, de itt Békéscsabán van olyan hogy vastehén 100% MAGYAR tejjel és OLCSÓBB mint a dobozos a boltokban és lám, oda járnak az emberek tejért. Emellett, nem veszek meg minden kínai szart, hanem csak a legszükségesebb dolgokat, azokból is minimális külföldi dolgot, az alapvető dolgok elérhetőek. Bár a csokival megfogtál, mert igen, én is inkább a labancok Milkáját eszem ha eszek, ebben igazad van. De a legtöbb dolgot a szerint veszek, hogy magyar-e vagy sem.
2012. ápr. 9. 15:45
 32/47 anonim ***** válasza:
4%
Nagyhatalom voltunk? MIKOR? Áruljad már el ezt nekem! Tudod mennyi ideig volt a Trianon előtti állapot MO-n? Két kib@szott évig! Azelőt durván 400 évig nem is volt Magyarország, azelőtt meg Európa közepén voltunk ágyútölteléke a nyugatnak a törökök ellen. Az, hogy megállítottuk a törökökek (amit nem tettünk, mert egyetemesen elfogadott tény, hogy az osztrákok tették, csak itthon tanítanak ilyen hülyeséget) még nem jelenti azt, hogy nagyhatalom voltunk. Nem kell ábrándozni, sose voltunk mi nagyhatalom, Mátyás idején is egy belülről rohadó zsoldoshadseregre támaszkodó ország voltunk, ami nagyon kevésre volt egy lázadástól mind a Fekete Seregen belül, mind a nép körében.
2012. ápr. 9. 19:11
 33/47 anonim ***** válasza:
82%

Felettem levő válaszoló: Nagyhatalom voltunk bizonyos értelemben a 10. században végig, csak akkor még nem beszélhetünk igazi magyar államról. Annak a kiépítését Géza kezdte meg és István fejezte be. VISZONT: a 11. századtól a 15. század végéig a térség MEGHATÁROZÓ állama voltunk. Voltak hullámvölgyek, de csúcsformában a Balkán kis államai, valamint északon Lodoméria és Halics magyar befolyási övezetbe tartozott. Sőt arról már biztosan nem is hallottál, hogy Nagy Lajos idejében Velence egy rövid ideig adót fizetett nekünk....

Ami Mátyást illeti: mi a szart jelent nagyhatalomnak lenni, ha nem azt, hogy a környék országai fingani se mernek annélkül, hogy előre megfontolnák, hogy mi vajon mit fogunk szólni hozza? Még Nagy István moldvai vajda is azután, hogy egy csatában sikerült megvernie a magyar sereget (Moldvabánya, 1467) behódolt Mátyásnak, mert tisztában volt vele, hogy nem tud huzamosabb ideig ellenállni a seregének, ami jól mondod, többségében ZSOLDOS sereg volt, de hadd kérdezzek valamit: melyik korabeli európai hadsereg nem volt legalább részben az? A fekete sereg tökéletesen működött addig, míg a korabeli lakosság nagy része által elátkozott Mátyás finanszírozni tudta. Miután Mátyás meghalt, Dobzse Laci idejében a főurak úgy loptak, h

2012. ápr. 9. 20:06
 34/47 anonim ***** válasza:
ma 15:45, Békéscsabai vagy? Akkor van közöttünk 40 km.
2012. ápr. 9. 20:10
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Már hogyne lettünk volna nagyhatalom! a 10. - 15. században végig, csak időnként kisebb - nagyobb hullámvölgyekkel. Közép-Európa legmeghatározóbb állama voltunk a lengyelekkel és a Német-Római Birodalommal együtt, csúcsformánk idején a Balkán összes állama és Lodoméria, valamint Halics magyar befolyási övezetbe tartozott, nem beszélve arról, hogy egy rövid ideig a 14. században Velence adót fizetett nekünk, a későbbiekben pedig az Oszmán Birodalom nem a "nagyhatalom" oláh fejedelemségekhez küldözgetett követeket, hanem hozzánk, mint a térség egyik legjelentősebb államához.

Amúgy ami Mátyás fekete seregét illeti: főként zsoldosokból állt. És? Melyik korabeli ország hadereje nem volt legalább részben zsoldosokból toborozva? A fekete sereg pedig nagyon jól működött míg Mátyás élt és a korabeliek által sokszor elátkozott adópolitikájával finanszírozni tudta. Halála után "Dobzse" Lacika idején a magyar főnemesség olyan lelkesen kezdett lopni, hogy még a mai politikusaink is megirigyelhetnék, így nem maradt pénz a sereg ellátására, amely persze fellázadt, így az egykori vezérnek, Kinizsi Pálnak szét kellett vernie azt. Szerintem ez az esemény példázza legjobban a Magyar Királyság kezdődő válságát.

Árulj el nekem valamit: szerinted a középkori Közép-Európában mi számít nagyhatalomnak, ha Magyarország nem? Vagy csak simán élvezed, hogy a SAJÁT néped egy alávaló népségnek állítod be. A románok a történelmük során 1920-ig nem számítottak jelentős tényezőnek, mégis szinte dagadnak a hazafias érzelemtől, ami sajnos történelemhamisításig is fajul. A szlovákok szintúgy. Mi, a magyarok pedig még azért is bocsánatot kérnénk ha azt kérnék tőlünk, hogy 1278-ban megvertük a cseheket Morvamezőn. Ez szánalom!

2012. ápr. 9. 20:23
 36/47 anonim ***** válasza:

Már hogyne lettünk volna nagyhatalom! a 10. - 15. században végig, csak időnként kisebb - nagyobb hullámvölgyekkel. Közép-Európa legmeghatározóbb állama voltunk a lengyelekkel és a Német-Római Birodalommal együtt, csúcsformánk idején a Balkán összes állama és Lodoméria, valamint Halics magyar befolyási övezetbe tartozott, nem beszélve arról, hogy egy rövid ideig a 14. században Velence adót fizetett nekünk, a későbbiekben pedig az Oszmán Birodalom nem a "nagyhatalom" oláh fejedelemségekhez küldözgetett követeket, hanem hozzánk, mint a térség egyik legjelentősebb államához.

Amúgy ami Mátyás fekete seregét illeti: főként zsoldosokból állt. És? Melyik korabeli ország hadereje nem volt legalább részben zsoldosokból toborozva? A fekete sereg pedig nagyon jól működött míg Mátyás élt és a korabeliek által sokszor elátkozott adópolitikájával finanszírozni tudta. Halála után "Dobzse" Lacika idején a magyar főnemesség olyan lelkesen kezdett lopni, hogy még a mai politikusaink is megirigyelhetnék, így nem maradt pénz a sereg ellátására, amely persze fellázadt, így az egykori vezérnek, Kinizsi Pálnak szét kellett vernie azt. Szerintem ez az esemény példázza legjobban a Magyar Királyság kezdődő válságát.

Árulj el nekem valamit: szerinted a középkori K

2012. ápr. 9. 20:24
 37/47 anonim ***** válasza:
Én nem halnék meg az országomért. Azért halnék meg hogy itt jobban menjenek a dolgok.
2012. ápr. 9. 21:03
 38/47 anonim ***** válasza:
33%
Azért nem meghalni kell. Egyébként ha meghalnál mi lenne a hasznod belőle? Hagyjuk már ezt a nagy magyar mártírkodást itt a gy.k. - n, ha lehetséges.
2012. ápr. 9. 21:25
 39/47 anonim ***** válasza:
66%
Kolopele, igen csabai vagyok. Egyébként, tegyük fel, egy lázadás indulna országon belül a jobb megélhetésért, akkor se halnál meg?
2012. ápr. 9. 21:56
 40/47 A kérdező kommentje:

"Ha háború lenne,az első puskalövésre,ahol rátok lőnek,bebújnátok egy egérlyukba."

Nekem a papám mesélt elég sokat, tisztában vagyok azzal is hogy mik történtek ,és azt is tudom hogy nem épp egy leányálom ... Biztos nem rosszabb mint mikor cigányok tömegesen jönnek ránk ,de akkor se a hátsó sorból figyelek , vagy futok el. Azt is tudom hogy 1 év katonaságtól nem váltom meg a világot, de elindíthatnánk valamit .

2012. ápr. 9. 22:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!