Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha a Jobbik jut hatalomra van...

Bence_00 kérdése:

Ha a Jobbik jut hatalomra van esély a katonaságra?

Figyelt kérdés
Tehát van erre esély, hogy újra kötelezővé teszik a katonaságot , mondjuk én szívesen mennék harcba az országomért . Nagy Magyarországért viszont meg is halnék. 15/F

2012. ápr. 8. 00:40
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó! Szerintem meg egyre nagyobb az esélye a Jobbiknak...Az utóbbi 1 évben olyan ismerőseimről derült ki hogy Jobbikosok akikről sose gondoltam volna...kezdve a közelebbi és távolabbi, felületes ismerőseimig.
2012. ápr. 8. 12:50
 22/47 anonim ***** válasza:
86%
Félreértés ne essék én harcolnék a hazámért ha megtámadnák, de önkéntesen nem megyek harcba, ha más, nem hazai területet akarnánk visszafoglalni. Azt meg, hogy egy távoli országba menjek azt már végkép nem vállalom. És nem azért mert gyáva vagyok hanem ugyanúgy olyanokat ölni egy másik ország népéből akik ugyanúgy nem kívánták az egészet csak a fejesek parancsolták meg, az nem harc hanem tömegirtás.
2012. ápr. 8. 13:29
 23/47 anonim ***** válasza:
56%
Van bizony, a szomszédok rögtön meg is támadnák az országot, úgyhogy mehetnénk hősi halált halni.
2012. ápr. 8. 14:24
 24/47 Valaki0702 ***** válasza:
94%
A mi kedves szomszédaink az 5 a 7-hez arányban Eu tagállamok ráadásul Románia, Szlovákia és Horvátország velünk egyetemben valamilyen szerepű NATO tag ami azt jelenti, hogy világháború szintre fajulna egy kis európai háború arról nem beszélve, hogy a szomszédaink közül csak a Románok és a Szlovákok lennének velünk annyira ellenségesek, hogy megtámadnak Ukrajna már rég jobban van velünk tehát nem támad Szerbia nem támad az egész Eu ellene fordulna és Horvátország pedig azért nem mert van egy ilyen egy ideje: Horvát-Magyar testvériség egyébként ha Románia rászánná magát Bulgária egyből hátba támadná mert nekik is fájt Trianon ami azt jelenti, hogy ők húzznák a rövidebbet főleg ha még a Moldávok is nekik mennek mert azért ők se valami nagy pajtások.
2012. ápr. 8. 16:08
 25/47 anonim ***** válasza:
0%

A bulgárok nem támadnának a románokra, mert nincs rá okuk. Dél-Dobrudzsát a II. világháború után megtarthatták, így jóba vannak köszönik szépen. A moldáv - román viszony nem tudom honnan veszitek, hogy ellenséges, politikai szinten lehet, hogy eléggé az, de annak ellenére országos jó haverok. Én Kolozsváron vagyok egyetemista és így első kézből látom, hogy hogyan telepítik be őket, aztán meg magyarellenességben túl tesznek az itteni románokon is.

Amúgy az EU sem ugrana ki a bőréből örömében, hogy Magyarországon Jobbik-kormány van: kezdenék szajkózni, hogy diktatúra van, majd ugyanolyan szankciókat vezetnének be az ország ellen, mint Fehéroroszország esetében. Azért háború szerintem nem lenne, de elég erősen elszigetelődnénk nemzetközileg.

Ez az én szerény véleményem.

2012. ápr. 8. 16:54
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy a jobbik visszaállítaná a sorkatonaságot.A háborúra meg 0% az esély, Vona is megmondta az ő életében már nem lesz Nagy Magyarország.Arról nem is beszélve hogy a szomszédos országok elvileg szövetségesek, és senki sem segítene rajtunk.Szövetségesek nélkül eleve esélytelen lenne a háború még ha nagyobb seregeink is lennének, egyszerre több fronton nem tudnánk harcolni.Arról nem is beszélve hogy láttad milyen a mai hadsereg állapota, és ha el is kezdenének fegyverkezni amihez megfelelő gazdasági és politikai helyzet szükséges legalább 10 év kéne.Ez feltűnne a szomszédos országoknak is, ne is álmodj róla hogy egyedül Magyarország a te életedben képes lenne háborút indítani.Ezt maximum egy nagy világkonfliktus alatt lenne esély véghezvinni.A jövő háborúit pedig nem a sorkatonák fogják vívni hanem a robotrepülők,helikopterek,számítógépes vírusok,nagy ható távolságú fegyverek.Az országomért ha muszáj lenne elmennék harcolni de erre nem lesz szükség ez egészen biztos.Én is szeretnék Nagy Magyarországot de ez sajnos ma nem realitás.
2012. ápr. 8. 20:10
 27/47 anonim ***** válasza:
54%

Ha már így Nagy-Magyarországra terelődött a szó, én azt mondom, higgyetek benne, higgyétek hogy lesz még újra hatalmas országunk, higgyetek Istenben, higgyetek a nemzetben!

Igen, hiszek benne, de azt tudom, amíg a Csonkaországban nem lesz rend, addig nem tehetünk semmit. Ezért kell építeni a gazdaságunkat, hogy szebb jövőnk lehessen. Na de hogyan? Például nem külföldi árut veszel a boltban hanem magyart. Nem külföldi áruházban vásárolsz hanem magyarban. Sok kicsi sokra megy alapon, építgethetjük a gazdaságunkat. Nem véletlen, hogy minket daraboltak szét ennyire. Az EU seggét nyaljuk, holott nagyhatalom voltunk.

Nem tudom, hogy lesz-e katonaság, szerintem lesz, de csak ha növekvő tendenciát mutat majd a gazdaságunk.

2012. ápr. 9. 00:11
 28/47 anonim ***** válasza:
7%
Sajnálom, de én mindenből a minőséget vásárolom meg. Ha magyar a minőségibb akkor azt, ha a spanyol, német, belga, stb. akkor meg azt. Azonkívül majd ha a magyar autó gyártás is beindulna egyszer, és gyártanának legalább olyan szintű autókat mint mondjuk a Lexus, akkor abból is azt vennék, ahogy műszaki cuccokból is, ha utolérik mondjuk a Denon, Harman Kardon, Marantz, stb. termékek színvonalát. Addig viszont nem.
2012. ápr. 9. 00:56
 29/47 anonim ***** válasza:
87%
Igen, itt van a nagyszerű példa, hogy miért nem fejlődik a gazdaság. kolopele, nem fogod fel ésszel, amíg nem támogatod a magyarokat, addig nem is fogunk fejlődni? Csak ha ennyire minőségmániás vagy, akkor miért nem mész el innen?
2012. ápr. 9. 13:07
 30/47 anonim ***** válasza:
29%
Már kora reggel elmentem a fiaimmal, vagy nem erre gondoltál? Tudod ők még élvezik a locsolkodást. Elárulom neked, márkás kölnikkel, nem magyarral........... Épp most értünk haza, reggel 8 - tól elég volt, bár még megyünk egy kis rokonlátogatásba. Figyelj, éppen azzal gyengíteném a gazdaságot ha én kimennék, mert akkor szerinted mi lenne azzal a több mint 200 dolgozóval? Kicsit elegem van már az ilyen nagy magyar okoskodókból, akik szinte semmit nem értenek, mégis mindent jobban tudnak. Én megteszek annyit az országnak hogy ennyi embert foglalkoztatok magas szinten, nincs csalás, be nem jelentett emberek, stb., óriási adót és járulékot fizetek minden évben az államnak. Te mit tettél már Magyarországért azon kívül hogy lököd a rizsát hogy mit kéne tenni hogy a gazdaság jobb legyen? Szerinted hány ember az aki a minőséget veszi meg mindenből? Hányan járnak a kínaiba, hányan vesznek lengyel meg cseh olcsó tartós tejet az igazi drágább magyar helyett? Te például minden magyar áruért megadod a dupla árat, csak hogy minőséget kapj a pénzedért? Ha igen, annak örülök, mert jól keresel. Hidd el, én is magyart veszek mindenből ha jobb minőségű. De nem fogok például boci csokit venni a német Lindt helyett csak azért mert magyar. Amíg az emberek nem jól élnek, addig ők sem fogják a semmiből megvenni csak a kínait. Gondolkozz el ezen is egy kicsit.
2012. ápr. 9. 13:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!