Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehet a közeljövőben sorozás...

Lehet a közeljövőben sorozás Magyarországon?

Figyelt kérdés

Tehát hogy a hadköteles korban lévőket egytől egyig (mindenkit) besorozzák.

Remélem nem.

Vagy ez csak akkor van ha Mo.-t támadják?

Mert Magyarországon jelenleg 6000 aktív katona van, a többi vagy irodista, vagy külföldi szolgálatba van.

Miért mondják hogy a mai fiatalságra ráféren? Én nem szeretném ha az életemből fölöslegbe elmenne 2 év ilyenre, ráadásul nekem vannak sorkatona ismerőseim. Ők mondták, hogy eszméletlenül sok közöttük az alkoholista, (aki alkoholista lett) meg cigi függő stb.

Bár én iratnék az orvosnál papírt (vannak ismerőseim ott) hogy mentsenek fel a katonaság alól.

Nevezzetek akárminek, de én a jövőmet akarom megalapozni, nem pedig értelmetlen háborúban meghalni.

( NEM provokációnak szánom, de a bunkó hozzászólásokkal nem fogok foglalkozni:) )

2012. jan. 15. 11:55
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

42 %-os, nem unod a kioktatást és azt hogy 200 választ írsz 1 kérdéshez úgy, hogy 1 válaszban is megfogalmazhattad volna a kötekedésed?

Tudod én nem szeretnék katona lenni, nem értem hogy honnan veszed hogy szégyellnem kellene magam amiatt mert nem voltam soha az.

A hülyeségedet meg ne hajtsad, pláne 200 válaszon keresztül.

2012. jan. 15. 16:28
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy másik fórumon is elhangzott, de ide is illik, hogy a 21. században egy kényszersorozott katona annyit ér, min kopasz pinán a hajolaj kb.
2012. jan. 16. 18:01
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
butaságnak tartom. nincs keretje erre az országnak, ha mégis soroznának az tuti azért hogy az országot megvédjék a külső támadásoktól. alkoholista meg dohányos nem az lesz aki katonának megy, hanem aki az akar lenni. igaza volt az egyik volt katona válaszolónak, hogy a mai fiatalok között jóval több ilyen van, és mégse voltak katonák. ez mellett rengeteg fiatal van aki semmi hasznosat nem csinál. ül a számítógép előtt, facebookozik (már nem csak a gép előtt, hanem az iskolában is a telefonról!!!!!!!) játszik, éjjel-nappal. nyugodtan mehetnének az árvízre zsákot pakolni, vagy szemetet gyűjteni, katasztrófáknál segédkezni. "jaj az én szemem fénye"... nem hímestojásból vannak, én is világ életembe 12-13 éves koromtól dolgoztam itthon a kertben, a kukoricaföldön, meg apám mellett, és azon kívül hogy lett egy hordó mellkasom meg egy izmos karom semmi "hátrány nem ért". ha nem is besoroztatnám őket, mindenképpen létrehoznék egy olyan szervezetet mint a cserkészet vagy a leventemozgalom. csak 6 (vagy 12,14)-18 éves korig, és ott kötelező lenne a testedzés, a sportolás, csapatjátékok, valamint természetjárás, szociális munkák végrehajtása (pl. szemétgyűjtés), hagyományok megismertetése, stb. egy ilyenre nyugodtan elmernék küldeni a szülők is a fiatalokat, és biztos vagyok benne, hogy ők is élveznék. csak ez sok-sok pénz amit mi nem engedhetünk meg magunknak.
2012. jan. 27. 10:46
 24/24 anonim ***** válasza:
Névtelen lovag, Neked teljesen igazad van! Ez egy jó válasz, ami nincs tele képmutató álszent sztereotípiával, hanem pontosan a lényeget írtad le. Respekt!
2012. jan. 27. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!