Lehet a közeljövőben sorozás Magyarországon?
Tehát hogy a hadköteles korban lévőket egytől egyig (mindenkit) besorozzák.
Remélem nem.
Vagy ez csak akkor van ha Mo.-t támadják?
Mert Magyarországon jelenleg 6000 aktív katona van, a többi vagy irodista, vagy külföldi szolgálatba van.
Miért mondják hogy a mai fiatalságra ráféren? Én nem szeretném ha az életemből fölöslegbe elmenne 2 év ilyenre, ráadásul nekem vannak sorkatona ismerőseim. Ők mondták, hogy eszméletlenül sok közöttük az alkoholista, (aki alkoholista lett) meg cigi függő stb.
Bár én iratnék az orvosnál papírt (vannak ismerőseim ott) hogy mentsenek fel a katonaság alól.
Nevezzetek akárminek, de én a jövőmet akarom megalapozni, nem pedig értelmetlen háborúban meghalni.
( NEM provokációnak szánom, de a bunkó hozzászólásokkal nem fogok foglalkozni:) )
Vagy MAX polgári szolgálatot kérek, mert azt lehet. (tudom)
De aki egyetemre jár azt is sorozzák?
Akkor tehát nem kell ettől félni, hogy Mo.-n a közeljövőben kötelező sorozás lesz?
Mert ha háború van valahol oda miért hívnának be mindenkit? (úgy értem távoli háború pl Irán, nem pedig olyan ami Mo.-t fenyegetné, mert olyan nemigen lesz)
Akkor menny be te, a normálisak meg hadd ne haljanak meg. Pont olyan példákat kell hozni ami 1. nem is magyar 2. meg ilyen szánalmas mint Justin Bieber?
Ugyan már -.-" Nehogy az ilyenek miatt szívjanak már azok akik becsületesen a jövőjüket szeretnék bebiztosítani...
Nem lesz a közeljövőben sorozás a tervek szerint. Persze a tervek változhatnak és előre nem látható események is alakíthatják úgy a dolgokat, hogy újra szükség legyen sorozásra. De még akkor sem hívnak be minden hadkötelest.
Polgári szolgálatra természetesen van lehetőség, amennyiben nincs háború.
Egyébként hidd el nekem, senki sem akar háborúban meghalni, még a jelenleg aktív állományban lévő katonák sem. Ők is a jövőjüket szeretnék megalapozni.
Az meg egy marhaság, hogy a katonaságnal kezd valaki inni és dohányozni. Én jó pár évig voltam katona, de mégsem élek egyikkel sem. Nézz szét a középiskolások között. A gyerekek hány százaléka iszik és dohányzik? Mert elég sok. És hány százalékuk volt katona?:D Ők is ott szoktak rá?:D
Nem valószínű, hogy ez bekövetkezne.
Azért mondjuk hogy ráférne a mai fiatalságra, mert így van.
Nem kell mindjárt 1-2 éves szolgálatra gondolni, szerintem egy 3 hónapos alapkiképzésen kellene átesniük a delikvenseknek, ami azért nem egy hosszú dolog, és mindenképpen profitálnának belőle. Javulna a fizika kondíciójuk, tiszteletet tanulnának, megtanulnának embertársaikkal együttműködni, megéreznék, hogy milyen parancsot teljesíteni. Tehát el tudnák magukat helyezni a táplálékláncban, kicsit ráébrednének, hogy mégsem akkora janik, vagy épp arra, hogy igen, ők is képesek nagy dolgokra.
Egyébként mentálisan és fizikálisan is olyan alapot kap az ember 3 hónap alatt amire később az életében is számíthat. Szerintem nagyon jót tenne.
Én katona vagyok, 1 év múlva már tiszt leszek, és ha mégis besoroznák a férfiakat, szerintem jó kiképzőjük lennék, egyáltalán nem lenne borzalmas az a 3 hónap... :)
Ha megtámadják az országot, akkor besoroznak mindenkit, de nem fogják megtámadni. Nincs rá semmi szükség, az államnak másra sincs pénze, nem hogy ilyenekre.
És egyetértek veled, nem szeretném, ha az életemből erre menne el az idő, így is eleget pazaroltam már belőle. Ráadásul felettébb igazságtalannak találom, hogy csak a fiúknak kellett, vagyis én egyenlőnek tekintem a két nemet, és elfogadhatatlannak gondolom az ilyen megkülönböztetéseket, persze ezért most hülyének vagyok nézve, mert senkiben nem merül ez a kérdés valahogy fel, mondjuk nem értem, hogy hogy nem.
Aki meg azt mondja, hogy "áá, a mai fiatalokra ráférne", az foglalkozzon a saját dolgával. Én is "mai fiatal" vagyok, azaz most vagyok fiatal, és kikérem magamnak, ha belevesznek egy tömegbe anélkül, hogy egy szót is tudnának arról, hogy milyen vagyok. Én más hülyesége miatt nem akarom, hogy megítéljenek, mondjuk meg is van a véleményem azokról, akik így gondolkodnak. Sőt, háborúba sem mennék, nincs kedvem háborúban meghalni mások hülyesége miatt, amihez nekem semmi közöm. Ezért az országért meg aztán pláne nem. Tudom, hogy el lehet menni, lehet el is fogok, persze nem tudok még ennél kisebb és közelebbi dolgokat sem, de majd eldől. Aki meg ilyeneket mond, hogy az emósok (Most komolyan? *insert pacepalm here* Az egy 13-14 évesekből álló diavatcsoport volt, akik amúgy már nem is léteznek egy jó ideje), divatos b.uzigyerekek miatt is lenne rá szükség? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én azt mondom, hogy mindenki csináljon, amit akar. Ezzel inkább lesüllyednek...
Persze, van, akinek jót tenne, ha pár hónapig csinálhatnák ezt, azoknak meg meg kellene adni rá a lehetőséget, mert vannak, akik így gondolnák, de mindenki döntse el maga, hogy szeretné-e vagy nem.
Na, de miért is írtam én ezt le? Nincs semmi értelme, nem lesz ilyen. Lehet elkényeztetett, lusta, szemtelen "mai fiatal"-nak és/vagy tetszés szerint hazaárulónak gondolni, úgysem tudtok rólam semmit :)
Én úgy tudtam hogy háború esetén is kérhet valaki polgári szolgálatot.
Az eddigi kommenteket köszönöm.
Megnyugtattatok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!