Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehet a közeljövőben sorozás...

Lehet a közeljövőben sorozás Magyarországon?

Figyelt kérdés

Tehát hogy a hadköteles korban lévőket egytől egyig (mindenkit) besorozzák.

Remélem nem.

Vagy ez csak akkor van ha Mo.-t támadják?

Mert Magyarországon jelenleg 6000 aktív katona van, a többi vagy irodista, vagy külföldi szolgálatba van.

Miért mondják hogy a mai fiatalságra ráféren? Én nem szeretném ha az életemből fölöslegbe elmenne 2 év ilyenre, ráadásul nekem vannak sorkatona ismerőseim. Ők mondták, hogy eszméletlenül sok közöttük az alkoholista, (aki alkoholista lett) meg cigi függő stb.

Bár én iratnék az orvosnál papírt (vannak ismerőseim ott) hogy mentsenek fel a katonaság alól.

Nevezzetek akárminek, de én a jövőmet akarom megalapozni, nem pedig értelmetlen háborúban meghalni.

( NEM provokációnak szánom, de a bunkó hozzászólásokkal nem fogok foglalkozni:) )

2012. jan. 15. 11:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
De engem pont ez húz fel, hogy boldog boldogtalanra ráhúzzák hogy "tunya" "lusta" meg stb. És pont az ilyenek miatt kellene bevezetni akik ezt mondják? Nah jólvan....természetesen (tapasztalat) mindíg annak a legnagyobb a szája, akit ez a dolog pont nem érint
2012. jan. 15. 13:15
 12/24 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet. De ez nem azt jelenti, hogy biztosan lesz is.
2012. jan. 15. 15:32
 13/24 anonim ***** válasza:

"Mert Magyarországon jelenleg 6000 aktív katona van"

Ebben egészen biztos vagy? Mert én úgy tudtam egyetlenegy sincs.

2012. jan. 15. 15:33
 14/24 anonim ***** válasza:

"Nevezzetek akárminek, de én a jövőmet akarom megalapozni, nem pedig értelmetlen háborúban meghalni."

Egy honvédő háború sohasem értelmetlen. Azt pedig elég nehezen képzelném el, hogy csak úgy poénból támadgatnánk meg országokat. Tehát majdnem teljesen kizárt, hogy értelmetlen háborúban halj meg.

2012. jan. 15. 15:36
 15/24 anonim ***** válasza:

"De aki egyetemre jár azt is sorozzák?"

Természetesen. Ha érvényben lenne egy törvény a sorkötelezettségre akkor soroznák is. Ez régebben is így volt. Vagy már van olyan paragrafus ami kimondja, hogy az egyetemistákra nem vonatkoznak a törvények?

2012. jan. 15. 15:56
 16/24 anonim ***** válasza:

"Akkor tehát nem kell ettől félni, hogy Mo.-n a közeljövőben kötelező sorozás lesz?"

Félni nem, azt elég hadiállapotban. Békeidőben ott sem esznek katonákat.

2012. jan. 15. 16:00
 17/24 anonim ***** válasza:

"Mert ha háború van valahol oda miért hívnának be mindenkit? (úgy értem távoli háború pl Irán, nem pedig olyan ami Mo.-t fenyegetné,"

Semmiért. Mi közünk van nekünk Iránhoz? Ilyen helyekre max önkénteseket toboroznak."

"mert olyan nemigen lesz)"

Ez hogy jött ki? Elárulod az algoritmust?

2012. jan. 15. 16:04
 18/24 anonim ***** válasza:

"Az meg egy marhaság, hogy a katonaságnal kezd valaki inni és dohányozni. Én jó pár évig voltam katona, de mégsem élek egyikkel sem."

Én is voltam, és egyáltalán nem jellemző. Sőt a sportok, a fizikai állapot miatt inkább jellemző a leszokás.

2012. jan. 15. 16:11
 19/24 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudtam hogy háború esetén is kérhet valaki polgári szolgálatot."

Kérhetni kérhet akár saját laktanyát is.

2012. jan. 15. 16:14
 20/24 anonim ***** válasza:

"De engem pont ez húz fel, hogy boldog boldogtalanra ráhúzzák hogy "tunya" "lusta" meg stb."

És tudod miért? Mert tényleg azok.

"És pont az ilyenek miatt kellene bevezetni akik ezt mondják?"

Dehogy, a tunyák meg a lusták miatt.

"Nah jólvan....természetesen (tapasztalat) mindíg annak a legnagyobb a szája, akit ez a dolog pont nem érint"

Ez elég torz tapasztalat. Én voltam is, de szívesen vissza is mennék.

2012. jan. 15. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!