Katona szeretnék lenni, tapasztalatokat megosztana velem valaki? Lány vagyok, az hátrány?
Egyetemet szeretnék végezni elsősorban.
Az alkalmassági nehéz? Milyen kizáró okok vannak? Semmi betegségem nincs, látásom/hallásom tökéletes, 1 lyukas fogam van. Ha azt megcsináltatom nem lehet gond?:D 1évem van még , most fogok elkezdeni edzőterembe járni,hogy azért ne legyek annyira puhány és szerencsétlen..:D köszi előre is
hátha tényleg katona akarsz lenni akkor Magyarországon jelenleg egy katonai egyetem és egy főiskola van
zrínyi miklós nemzetvédelmi egyetem amit nem rég nevetek át Nemzeti Közszolgálati Egyetemre itt lehet próbálkozni
alkalmassági:
elsősorban én fiú vagyok és a főiskolát céloztam ezért csak onnan tudnák mondani alkalmassági teszteket elöször is T1-T4 kategória van amit "választhatsz" de ha pl lövész akarsz lenni akkor valahol T3-T4 környékén keresgélj ha valami logisztikais híradás technikai vagy rádiós tehát "ülőmunka" akkor T1-T2
Tehát még1-szer ezek nem az Nemzeti Közszolgálati Egyetem adatai és nem lány kategóriában !!!!
3200m síkfutás( sprint) T-T2 választható T3-T4 kötelező 25 év alatt max pont 160p 13:42 mp legkevesebb pont "történelem folyamán" 17:48 103 pont
gyaloglás megengedett !
6km futás
T1/T2 menetelés kocogás megengedett T3/T4 menetelés kocogás tilos max pont 140 pont 34:36 mp minimum 39:18 ez 76 pont
800m úszás ( elrendelhetik tehát nem biztos hogy abban az évben pont kötelező lessz álltalában váltakozó )
2 perc alatt a legtöbbet felülés (86 felülés 100 pont 30 felülés 35 pont ) , fekvőtámasz ( 71 fekvőtámasz 100 pont 42 fekvőtámasz 42 pont ) + húzoszkodás amennyit csinálsz annyi pontot kapsz ( itt egyébként nagyon szigorú szabályok vannak pl a a felülést ugy kéne csinálnod mintha egy széken ültél volna összezárt lábakkal majd a székkel felborultál volna tehát valahogy 90 fokban kell lennie a lábadnak )
KIZÁRÓ OKOK széles listája
-alergia ( tudtommal csak növényekre)
-asztma
-szív és tüdő elégtelenségek
- cukorbetegség
- színvakság
-színtévesztés ( csak bizonyos szakokról !!!! tehát nem teljesen kizáró ok)
- szemüveg ( +-0,5 , 0,75 dioptriáig még tovább engednek de nem szívesen )
- nincs érettségi + min középfokú nyelvvizsga ( ebben csak az a szivatás hogy ezt tisztavatásnál közlik családtag járt így biztos forrás.... )
+pont középiskolából / egyébb iskolából hozott pontok, írásbelin elért pontok fizikia felmérés,
beleszámít: magyar nyelv és irodalom, matek, töri, fizka ( szakközép iskoláknál a szakmai tantárgy ( én infó szakra járok tehár nekem az infó ha nyelvis vagy akkor az idegen nyevl stb.... )) választott tantárgy pl tesi, angol, stb.... kivétel a szakmai tantárgy !!!
angol közép, angol felső színtű nyelvvizsga is + pont B2 4 pont a C1 6 pont
gépjármű vezetői engedély B típus 4 pont B és C típusú 6 pont
katonai alapismeretek tantárgy érettségi 2-5 pont ( eredménytől függ) ( én magamtól tanár nélkül önszántamból tanulom és nagyon érdekes ajánlom mindenkinek :) )
Remélem semmit sem hagytam ki és hogy találkozunk egyszer a seregben :D
Európa szinten a Magyar Honvédség alkalmaz a legtöbb női alkamazottat a seregben én továbbra is kitartok az első kommentem melett itt van egy kis bíztató, itt egy kis riport 2 részben nézd meg mind a 2 mind azoknak akik kétségbe vonják a női katonáktat 1 rész : http://www.youtube.com/watch?v=SHLUGT5-fWc&feature=mfu_in_or..
2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=KZSVyXdLJBg&feature=related
Kizáró okoknál egyik sem vonatkozik rám szerencsére:D
És nem irodai munkákat akarok végezni,akkor nem tettem volna fel a kérdést... lövész szeretnék lenni.
Első válaszolónak köszi a kimerítő leírást :D
Tehát ha jól értem egyetemet akarsz végezni, vagyis tiszt szeretnél lenni. Egy lövésztiszt, nőként... Ez rendkívül dicséretes, de azért elmondom: egy szűk évtizedet eltöltöttem a Honvédségnél lövészként, de nem találkoztam női szakasz- vagy századparancsnokkal.(egy női hallgatót láttam, aki lövésznek készült)
És nem azért nincsenek nők mert még senkinek nem jutott eszébe, hogy lövésztiszt legyen. Valahol azért nézz utána, miről szól ez a dolog, mert szerintem nem olyan amilyennek elképzeled.:D
Egyébként sok sikert hozzá! :)
Tudom mennyi a fizetés,de valahol nem a pénz érdekel..Ha az érdekelne, akkor a kérdést megint nem tettem volna fel.
Nem akarok más végzettséget, még esetleg kutyás rendőr az ami igazán érdekelne..
Csesztetik a nőket? Lehet, de igazán az sem érdekel. Csesztessenek nem vagyok az a nyávogós típus és ha már katona akarok lenni, akkor nem is fogok nyávogni.
Eközben beszéltem egy katonanővel, aki nem úgy írta le az egészet,mintha lenézték volna,mert nő.. sőt elég szép eredményeket ért el és nem csak belföldön.
Ha nem érdekel, hogy hátránnyal indulsz ezen a pályán, akkor miért kérdeztél rá? :D
Lövésztisztként parancsnok leszel. Képes leszel egy lövészszakaszt vagy századot vezetni nőként? Akár terepen is? Vagy egy esetleges háborúban? A katonáid(99%-ban férfiak) megbíznak majd benned? Hallgatni fognak rád? Mert, hogy nőként nagy részük semmibe fog venni, az már most borítékolható.
Még egyszer mondom szép dolog, hogy ezt szeretnéd csinálni, de nem biztos hogy szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!