Egy katonánál hátrány az, ha patrióta, nacionalista és irredenta nézeteket vall?
Figyelt kérdés
És ha csak patrióta és irredenta?2010. szept. 1. 20:23
1/15 anonim válasza:
Patrióta az, aki minden elé a saját nemzete szeretetét helyezi.
Nacionalista az aki minden elé más nemzetek gyűlöletét helyezi.
3/15 A kérdező kommentje:
"Nacionalista az aki minden elé más nemzetek gyűlöletét helyezi."
Ezt nem így tudom. Honnan veszed?
2010. szept. 1. 20:37
4/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a sovinizmusra gondolsz.
2010. szept. 1. 20:37
5/15 anonim válasza:
Kérdező: most akkor patrióta, vagy nacionalista? Mert a kettő nem ugyanaz.
6/15 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
A hátrány megítélése az kinek a szemszögéből van kérdezve? (így nem vádolhattok magyarsággal XD )
Pl. ha a katona gyakori feladata az együttműködés más nemzetekkel, akkor hátrány.
Ha csak magányos "egyes harcos", aki a hátországot védi, akkor nem annyira.
Ha ő nem kérkedik ezzel, nem hőzöng, akkor sincs gond. De ha a parancsokat az ideológiája függvényében hajtja végre vagy tagadja meg, nos akkor az illető nem katona.
7/15 A kérdező kommentje:
Elírtam: patrióta/nacionalista és irredenta.
2010. szept. 1. 21:08
8/15 anonim válasza:
Nos a patriota az a patria, vagyis az állam szóból ered, míg a nacionalista az a nemzetből. Nem véletlen ez az ügyes kis csúsztatás a polgári demokráciában, hiszen a patriota akkor is hűséges marad az államhoz, ha az nem a nemzet érdekeit képviseli. Így a nacionalizmus az alternatíva. Akkor biztosan hű maradsz a nemzetedhez a nélkül, hogy másokban kárt tennél.
9/15 anonim válasza:
A patria még véletlenül is hazát jelent nem államot! Patrióta = hazafi!
Az állam civitas, regnum
10/15 anonim válasza:
Jobb ha nem vállalod fel a nézeteidet addig is. Hallottam hogy régen ebből balhé volt, az illető nyíltan felvállalta hogy nacionalista. A laktanyában tartott személyes holmijaiból derült ki és elbocsátották. Habár ez még a Bajnai-korszak ideje alatt volt, én akkor sem mernék kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!