Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A nőket miért nem sorozzák be?

A nőket miért nem sorozzák be?

Figyelt kérdés
Számtalan ország van (Izrael, Kína stb.), hol a nőknek is van hadkötelezettség. Ez így lenne korrekt, ne csak a férfiak, a nők is kapjanak kiképzést.
2011. dec. 20. 01:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor fizethetnék a számla felét, akkor ne hagyják, hogy eltartsák őket,"

Milyen számla felét? És ki kit tart el?

2011. dec. 20. 10:53
 12/33 anonim ***** válasza:
10%

"hadügyminisztériumtól először megvonnának minden pénzt, aztán a következő kormány már nem is indítana hadügyi tárcát."

Aptya! A NATO tagja vagyunk ha nem tudnád!A délszláv háborúban az USA védett bennünket ha nem tudnád!

2011. dec. 20. 10:56
 13/33 anonim ***** válasza:

"A délszláv háborúban az USA védett bennünket ha nem tudnád!"

Kedves 12-es válaszadó! Szerintem a 7. válaszadó anyaországi magyar, nem horvátországi. Titeket lehet hogy az USA védett, de mi nem álltunk hadban senkivel.

2011. dec. 20. 11:08
 14/33 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom ki tart el kit, de nálunk én többet keresek, mint a férjem. És szültem 2 gyereket.

Majd ha a férfi is szül és szoptat, akkor én is bevonulok katonának.

Mellesleg a feminizmust a férfiak találták ki, mert a 2. világháború után nem volt elég dolgozó férfi, ezért elküldték a nőket is a gyárakba feleannyi fizetésért, mint a férfiak. Mert a nőnek erre is joga van!

A nők nem ilyen egyenjogúságra vágytak. (Mellesleg azóta sem egyenlőek a fizetések.) Hanem csak jogot szerettek volna a tanulásra, a szavazásra. Ezt is a férfiak forgatták ki. A fene sem akar folyamatos műszakban robotolni a gyárakban minimálbérért.

2011. dec. 20. 11:29
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem sorozzák be őket, mert a nők(általában) képtelenek érzelemmentesen gyilkolni. Egyszerűen érzelmileg másképpen vagyunk beállítva, nem lehet minket egyszerű észérvekkel meggyőzni. Sok tanulmányt csináltak ezzel kapcsolatban és mindegyikből az derült ki, hogy a nők nem gyilkolnak parancsra, nem fogadják el az utasításokat gondolkodás nélkül, nem hatnak ránk az észérvek, az érzelmeink irányítanak.
2011. dec. 20. 11:35
 16/33 anonim ***** válasza:
91%

Lehet hogy tévedek, de szerintem a feminizmus szó értelmezése körül is eltérések vannak, ezért egy kicsit elbeszéltek/elbeszélünk egymás mellett.

Feminizmus alatt érthetjük a múlt század első felének mozgalmait a női egyenjogúságért, választójogért, hogy egyenlő bérért dolgozhassanak, stb. Ezek a normális feministák.

De van egy másik társaság, akik már egy kicsit túllihegik a dolgot. Ha a parlamentben eggyel kevesebb nő van mint férfi, már vért hörögnek, harcot indítanak a nők állva pisiléséért, és úgy általában nem egyenjogúak akarnak lenni, hanem férfibbak a férfiaknál. Pedig az egyenjogúság nem egyenlő az egyformasággal.

Ez utóbbi "feministák" járatják le az igazi feministákat is.

2011. dec. 20. 11:43
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Ennek több oka van.

Először is, már a férfiakat sem sorozzák be, mint már korábban írták.

Másodszor, míg egy átlag férfi megfelelne az katonaságnál támasztott követelményeknek, addig egy átlag nő valószínűleg nem. Egyszerűen fizikailag alkalmatlan rá.

És van még egy dolog, ami miatt nem lenne szerencsés nőket is tömegével bevonultatni.(feltételezve, hogy később alkalmazásra kerülnek egy esetleges háborúban) Ez pedig az a pszichikai hatás, amit egy sebesült nő látványa vált ki a férfiakból. Annál demoralizálóbb nincs. Ezért például a harcoló alegységeknél nem szívesen, a különleges egységeknél pedig - a filmekkel ellentétben - egyáltalán nem alkalmaznak nőket.

Röviden, nem a harctérre valók, így semmi értelme besorozni és kiképezni őket.

2011. dec. 20. 12:23
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok. Az, hogy fizikailag gyengébbek, biológialiag más a tesfelépítésük a nőknek mint a férfiaknak, ahhoz, hogy a fenébe jön a feminizmus ideológiája???? Meg a számla másik fele??? atyaég.
2011. dec. 20. 12:32
 19/33 anonim ***** válasza:
Mert ez még itt nem Izrael.
2011. dec. 20. 12:54
 20/33 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem senkit se kéne besorozni.
2011. dec. 20. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!