Igaz, hogy újra bevezetik a katonaságot?
Én épp a hétvégén hallottam egy kiképzés alatt álló ismerősömtől, hogy lehetséges a sorkötelezettség visszaállítása. Én nem bánnám annyira, egyszer már kiállítottak rólam egy papírt hogy alkalmas vagyok, akkor végül nem kellett bevonulnom.
Mondjuk kellemetlen lenne félbehagyni mindent ami most folyamatban van nekem (pl. egyetem, munka), de 6-9 hónap nem a világ. Úgysem láttam még élőben AK63D-t.. :D
"Én épp a hétvégén hallottam egy kiképzés alatt álló ismerősömtől, hogy lehetséges a sorkötelezettség visszaállítása. "
Na, ő aztán biztosan tudja...
Én nem tudom, hogy lesz-e vagy sem sorkatonaság, de erre az elnyomorodott napjaink fiatalságára pont rá férne!! 9hónap kőkemény katonai élet! De ne úgy mint régen, hogy 1 hónap szivatás után csak a pia meg a lógás legyen....Kb. Izraeli szintet kellene tartani!!Szigorban és fegyelemben is!
Sok emo-s, punk, rap-er bohóckapitány megtanulná a rendet.
„Ehhez hülye vagyok, a SAS behívó mit tesz? És hadbíróságon egy be nem vonulásért mit lehet kapni? Illetve, ki számít alkalmasnak egy ilyen vizsgálaton?”
Nem vagy hülye, hanem szerencsés, hogy ezeket nem ismered/ismeritek.
Általában 24 órán belül kell bevonulni, de volt már rá példa, hogy futár vitte ki a behívót. Ekkor 2 órán belül be kellett vonulni a kijelölt helyre. Hogy mit jelenthet a nem bevonulás, a helyzettől függ. A legsúlyosabb esetben a helyszínen agyonlőtték a nem bevonulót (felkoncolás).
A lepontozóknak csak annyit, ti még nem láttátok a legjobb barátotokat szitává lőni, hála istennek. A katonaság végső soron az emberölésre való kiképzésről szól.
#13, igen, hamarabb elhiszem neki amit mond a hadsereggel6katonasságal kapcsolatban mint neked. Végülis majdnem állandó jelleggel a MH szoros ellenőrzése alatt van, valószínűleg az ilyen pletyka jellegű hírek hamarabb jutnak el hozzá mint másokhoz.
Tényleg, miért lettem lepontozva? Ha be kellene vonulni mennétek tüntetni, ugye?
" MH szoros ellenőrzése alatt van, valószínűleg az ilyen pletyka jellegű hírek hamarabb jutnak el hozzá mint másokhoz. "
Jól mondod: pletykák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!