Újra bevezetik a hadkötelezettséget?
Hadkötelezettség most is létezik, ahogy már előttem írták :)
A sorkötelezettség viszont megint más.
A tegnap megszavazott törvény egyelőre még csak adatnyilvántartásról szó, miszerint létrehoznak egy új sóhivatalt, ami majd összeszedi és kezeli a hadkötelesek adatait. Hozzáteszem, ilyen nyilvántartás eddig is volt, szóval fából vaskarika.
Én 33 vagyok, és jó 10 évvel ezelőtt 2x is voltam adategyeztetésen és sorozáson, szépen ki is dobtak, mert gond van a hátammal, viszont kellemesen eldumáltunk ott valami katonával a videótechnikáról. Én se így, se úgy nem óhajtok katona lenni, mivel meggyőződésem, hogy egy fegyveres konfliktus sosem az egyszerű emberek miatt tör ki, viszont minden esetben ők döglenek bele, míg a kedves vezetők valami biztos helyen meghúzzák magukat és onnan osztják az észt. Én meg senki kedvéért nem óhajtok sem meghalni, sem megnyomorodni, megsérülni, pláne nem valami szemét féreg anyagi és politikai gyarapodása miatt.
Ezzel együtt egyetértek azzal, hogy valamiféle katonai rendszernek kell lenni, mert ha másra nem jók, akkor még mindig tudnak homokzsákot pakolni árvíznél, és én valamiféle kötelező jelleget is elképzelhetőnek tartanék, hogy a sok kis tanárverő, meg léhűtő fiatal köcsög tanuljon egy kis fegyelmet és rendet, ha már a szülei és az iskola nem képesek ezt megadni nekik, maguktól meg nincs ehhez eszük.
köszönöm szépen kedves utolsó, 81%-os
tökéletesen megfogalmaztad a gondolataim!
"
Hidd el, hogy hadiállapotban az is alkalmas lesz akinek fél veséje, vagy tüdeje van. Az ilyen "divathomok" gyerekek csak szét vannak lőve ezekkel a szerekkel, de legtöbbjüknek mindene megvan és még vonszolni is képes magát valahogy. :)"
Haha végül ja :D. Amúgy én nem lehetnék katona mert nem látok jól, ezért csinálnék egy gerilla alakulatot és terrorizálnám a környezetem, gyengéket és ártatlanokat is megölnék. Olyan lennék mint Samil Basajev volt. Haha :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!