Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A sorkatonaság kötelező volt?

A sorkatonaság kötelező volt?

Figyelt kérdés

Most épp elgondolkodtam azon, hogy milyen sz@r lehetett már 10 évvel ezelőtt. Én tanulni akarok egyetemet elvégezni és nem fegyverekkel játszadozni meg olyan emberek ellen harcolni akikkel nekem semmi bajom csak az idióta vezetőknek akiket mellesleg mind rühellek. :) Tehát milyen volt ez? 18 éves elmúlt valaki bedobták a behívót és menni kellett? Mi voltha valaki nem ment el katonának? Én tuti nem mentem volna. Nem akarok izomagyú lenni inkább tanulok.

15/F

2011. nov. 25. 20:16
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Vicces vagy :)

Nem gondolom magam Istennek, hol mondtam én ilyet?:D Különben is ateista vagyok, ha már itt tartunk :D

2011. nov. 25. 20:44
 12/39 A kérdező kommentje:
utolsó előtti : na jó ez igaz :D de azért ez katonaságon durvább :D
2011. nov. 25. 20:44
 13/39 anonim ***** válasza:
48%
és belehalt már valaki?
2011. nov. 25. 20:45
 14/39 A kérdező kommentje:

Nem de nem látom értelmét annak a szónak, hogy KÖTELEZŐ!

Fizikumot erősíthetsz a kondiban, ha akarsz márpedig ezt mindenki döntse el maga, én például nem szeretnék nyápic lenni ezért szoktam járni.

Tiszteletet az okosabbak tanulnak a hülyébbek pedig majd megtanulják ha be nő a fejük lágya :D

És így nem ráncigálnak el fölöslegesen "katonaság" címszó alatt, hanem tanulhatsz is és nem kell minden nap hullafáradtan bedőlnöd az ágyba (habár én így is az vagyok de más az amikor valaki agyilag fáradt és testileg :) )

2011. nov. 25. 20:48
 15/39 anonim ***** válasza:
24%

"Ott megtanították, hogy mi az a tisztelet, kötelesség és engedelmesség"

Ja meg hogy lehet hót részeg az ürge ,hogy kell napi 2cs cigit elszívni,idióta ,részeg 8osztályos örmester marhaságait végrehajtani,ugyanis akkor még nem volt ombudsmann,viszont volt Kusmiczki meg Kerekes őrmester.

Én lenyomtam a két évet ilyet nem kívánok senkinek.Akit idéztem az vagy "hivatásos"katona volt vagy a balett intézetben töltötte el az időt.Vagy csak hallomásból ismeri az egészet.

2011. nov. 25. 20:50
 16/39 anonim ***** válasza:
60%
a legtöbben akik kondiba járnak csak "rajoskodnak", semmilyen jellemfejlesztő hatása sincs + elég erősen pénz kérdése is
2011. nov. 25. 20:50
 17/39 A kérdező kommentje:

Nem kell mellébeszélni, ha kondiba járok azt magamért teszem de az emberek anno maguktól nem hiszem, hogy "kondiba jártak" volna mivel még nem volt olyan :)

Amúgy 2-vel előtti idézet na az az igazság! Büszkék lehettek magukra akik ott elkezdtek cigizni, 5 dobozzal meg leitták magukat stb stb. Na mindegy köszönöm mindenkinek a hozzászólást én tovább nem folytatom ezt úgy sem tudtok meggyőzni, hogy sok értelme van az izomagynak :)

2011. nov. 25. 21:09
 18/39 anonim ***** válasza:
45%
2001-2002-ben voltam sorkatona igaz csak 9 hónapot de megmondom őszintén aki úgy döntött,hogy el kell ezt törölni az a legnagyobb barom volt,mert erre a fiatal taknyosokra simán ráférne.Tanulnának legalább egy kis tiszteletet!Én visszaállitanám az biztos!Ja igen ami a legfontosabb.Igaz volt sok szivás a 9 hónap alatt de az a sok buli amit átéltem feledtette.
2011. nov. 25. 21:23
 19/39 anonim ***** válasza:
32%
A szocializmusban szabadság volt. Tehát aki egyetemre járt, annak nem volt kötelező a sorkatonaság.
2011. nov. 25. 21:28
 20/39 anonim ***** válasza:
62%

,,úgy sem tudtok meggyőzni, hogy sok értelme van"

ha olyan biztos vagy magadban, hogy téged nem lehet meggyőzni akkor minek tetted fel a kérdésed?

Meg aztán, ha te értékrendedben a katonaság ,,sz@r" dolog az nem jelenti azt, hogy mindenki sz@r dolognak tarja....

2011. nov. 25. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!