Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A kötelező sorkatonaság...

A kötelező sorkatonaság idején hova küldték a gyengébb fizikumú embereket?

Figyelt kérdés

Tehát akik nem bírták olyan jól, amikor besorozták... nem értek hozzá, mert mai gyerek vagyok (16 éves), de gondolom, a sorozáskor megállapítják a sorozottak fizikai erőnlétét

aki nem elég jó, azt hova küldték? mert gondolom, nem a többiek közé, hiszem csak hátráltatta volna a csapatot...

vagy nem tudom...

(remélem, jó témába írtam)

2010. máj. 9. 00:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Konyhára :) Meg polgári szolgálatra (kórházba betegtologatónak pl). Esetleg rádiós, meg ilyenek is lehettek.
2010. máj. 9. 00:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagybátyám durván rövidlátó volt, ugyan nem volt gyenge fizikumú, de a többiekkel nem rohangált. Így rádiósnak ment, elektronikát kellett szöszmötölnie.

Szóval például ilyen helyekre mehettek.

2010. máj. 9. 00:49
 3/16 A kérdező kommentje:

értem

köszönöm a válaszokat! :)

de azért jöhetnek még :)

2010. máj. 9. 00:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Már a sorozásnál "szűrtek". Volt alkalmas, háborúban alkalmas és alkalmatlan kategória. Az utóbbi kettőt nem hívták be. Az elsőnél az egészségi állapotot figyelembe vették a szolgálati helynél és beosztásnál. Nem csak harcoló alakulatok voltak, de pl. műszakiak /épitkeztek stb/. A békásmegyeri lakótelepet is, a Metrót is ilyen egységek építették.
2010. máj. 9. 03:02
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőekhez még annyit: hogy 30-40 évvel ezelőtt nem voltak ennyire gyenge fizikumúak a fiúk,mint ma.
2010. máj. 9. 07:15
 6/16 anonim ***** válasza:
Konyhára mosogatni és konyhai munkára pl.krumplit pucolni vagy pl.HMV-helyen,de más Laktanyákban is volt sertéstelep oda gondozónak.
2010. máj. 9. 07:41
 7/16 BlackSword ***** válasza:
A szemüvegesek mehettek rádiósnak... A töritanárom aknavető mellett volt parancsnok, mert csak egy képletbe kellett behelyettesítenie a kapott adatokat, hogy meglegyen az irányszög... Aztán TŰŰŰŰŰZ!!!!
2010. máj. 9. 08:47
 8/16 anonim ***** válasza:
felhívnám a figyelmet, hogy katonaságnál, ma is nem csak harcoló, hanem támogató alakulatok is vannak :) Tehát nem úgy szűrik az embereket, hogy alkalmas e harcolni vagy sem.
2010. máj. 9. 10:07
 9/16 anonim ***** válasza:
Kiképzés közben megerősödtek.
2010. máj. 9. 10:24
 10/16 anonim ***** válasza:

Nana azért ne fikázzuk a maiakat!Nézzetek archív felvételeket!Semmivel sem robosztusabbak mint a mai fiatalok.Sőt!

Oké értem a fő aranyszabályt:"Minnél öregebb a nagypapa annál jobb tanuló volt fiatal korában."

Amúgy pár éve mikor még volt sorkatonaság a legtöbb helyen létrejött a Lourdes-i csoda.Haveromat óvodától kezdve érettségiig b@sztatták hogy járjon gyógytornára mert ennyire nincs rendben ,annyira nincs rendben(persze nem járt).Sorozáskor gondolta nem kell majd bevonulnia ám ott és akkor először az életben tökéletesen egészségesnek nyilvánították

2010. máj. 9. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!