Ha valaki a besorozást megtagadja azzal mi történik?
Ezen mindíg gondolkoztam.:D
Ha mondjuk Magyarország háborúba kerülne valakivel akkor minden 18. életévét betöltött fiúnak is küldenének sorozó levelet?
De a lényeg (nem rám vonatkozva írom, csak érdekel, még mielőtt vki belekötne) ha valaki mondjuk nem akar katonának menni, nem akar harcolni vagyis magyarul megtagadja a besorozást azzal mi történik? (most azon kívül hogy elráncigálják, bár azt nehezen oO)
Mert ugye az általános hadkötelezettséget megszüntették, ergó katonának az megy aki akar, tehát nem muszály mindenkinek 18-tól 20 éves korig katonáskodnia. (szerintem jobb is....)
Na a lényeg :
××××××××××××××××
Mi történik azzal a mondjuk 19 éves illetővel aki megtagadná a besorozást, mert nem akar meghalni, stb pl egyetemen akar tanulni VAGY szerinte alkalmatlan a katonáskodásra, nem tudna emberre lőni stb....
És egyebek.
Szerintetek?
(előre szólok, kötekedőket nem szeretnék, hogy "jaaaj az haza árulóó" stb stb....mert teljesen megérthető indokokat írtam le.....és NEM rám vonatkozik a kérdés, csak érdekelne...)
Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de könnyen elképzelhető, hogy elfogadnák ezt az indokot. Ha valaki nem akar a frontra menni, mert nem képes embert ölni, vagy mert gyenge az idegzete, fél, vagy a lelkiismerete ezt határozottan elítéli,nem feltétlenül küldenék ki harcolni. Aki ismeri a hadtörténelmet, jól tudja, hogy van erre példa.
Ezeket a személyeket más területeken használják fel. Például közmunka kórházakban, fegyvergyártásban, építkezésen (útépítés, fegyverraktár, elsősegélyhelyek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!