Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Délszláv háborúban a magyar...

A Délszláv háborúban a magyar katonák csináltak valamit? Úgy értem harci készültségben voltak vagy valami?

Figyelt kérdés
Kíváncsi mi volt akkor.A Híradóban pl. minden este erről beszéltek? Féltek a családok hogy átterjed a háború Mo. területére? Aki tudna nekem erről mesélni annak nagyon megköszönném mert nagyon érdekel:)
2011. szept. 19. 21:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valaki Délszláv háborúról beszél egyértelműen a '90-es évek elejére gondol. '99-ben nem annyira háború, inkább USA-beavatkozás volt...
2011. szept. 20. 08:19
 12/17 A kérdező kommentje:
Délszláv háború alatt én úgy tudom hogy az összeset értik.És én is az összesre vagyok kíváncsi.Nem a határon túli magyarokra gondoltam (de köszönöm az erről szóló információkat is),hanem Mo. területén lévő magyar katonákról.Pl a déli határszakaszhoz küldték a magyar katonák nagy részét?Mert hallottam róla hogy néha berepültem Mo. területére szerb repülők.
2011. szept. 20. 10:50
 13/17 GereZsolt ***** válasza:
80%
Nem csak berepültek, hanem 1991. októberébe Barcsra szándékosan,2 db élesített BL 775 típusú élőerő elleni kazettás bombát dobtak egy szerb Mig-21-ről. A szerbek több alkalommal magyar légtérből támadtak horvát célpontokat.1993-ban egy Kecskemét-i készültségi Mig-21-es elfogott egy valószínűleg eltévedt szerb 21-est.
2011. szept. 20. 11:13
 14/17 GereZsolt ***** válasza:
80%
Egyébként a barcsi bombázás hatására döntött úgy az Antall-kormány, hogy Mig-29-eseket vásárol Mo.
2011. szept. 20. 11:15
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Határ mellet lakom. A magyar katonák mozgósítva lettek és még ma is lehet MO területén fel nem robbant bombákat találni.

"Csak" ennyi történt.

2011. szept. 20. 14:02
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

A délszláv háború egy hatalmas kihagyott esély volt, visszaszerezhettük volna a délvidék magyar lakta területeit!

Akár a horvátokkal együtt harcolva, akár a daytoni béke idején népszavazással!

2011. szept. 20. 19:39
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, Jugoszlávia úgy jött létre, hogy összetákoltak egy csomó különféle területet: Szerbiát, Horvátországot (Szlavónia, Szerémség), Dalmáciát, Szlovéniát, Montenegrót, Bosznia-Hercegovinát, Koszovót, Macedóniát, illetve a Magyarországról leválasztott Bácskát és Nyugat-Bánságot. Az imént említettek közül mindenki elszakadt az "államalkotó" szerbektől, kivéve a mi területeinket. Ez sajnos megint csak azt bizonyítja, hogy ha robbantasz, lesznek jogaid, ha tűrsz, ha konfliktus nélkül próbálsz érvényesülni, megölnek. Még mindig itt tart az emberiség!
2011. szept. 21. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!