Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A magyar hadseregnek milyen...

A magyar hadseregnek milyen fegyverei vannak?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam ilyen régi Kalasnyikovok:S szerintem bénák: [link]

tényleg ilyenek vannak? Mondjuk ilyen kemény,jól felszerelt magyar katonát nem tudnék elképzelni: [link] csak amerikait.tipikus m16-juk van nekünk meg a régi orosz fegyver jut xD

2011. júl. 16. 01:03
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Hello!

Először megpróbálok a kérdésre válaszolni. Milyen fegyerek vannak jelenleg a MH-nél? Általánosan AKM gépkarabély behajtható váltámasszal [link] , ha jól tudom M4A1 CSAK a MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj-nál. http://www.youtube.com/watch?v=Uq7kJ24KlLg&feature=related Pisztoly esetébe sztem még biztosan rendszerben van a régi PA-63-as, de lehet, hogy már P9RC 9 mm-es pisztoly is, mint a rendőrségnél, de ebbe nem vagyok biztos. További haditechnikai eszközök listáját biztos megtalálod a Honvédelmi Minisztérium honlapján, vagy ha ott nem, akkor vhol máshol a neten. Én is megtaláltam a múltkor, de már nem tudom hol.

M-16: nem lehet nagyon szétszedni, mint az AK-t, éppen ezért nem lehet annyira jól kitisztítani, ami ahhoz vezethet, hogy beragad! Ezen kívül a célző akármi, most nem jut eszembe minek hívják, irányzék(?) fenn van a fegyver tetején, azon a "kapaszkodón" ezért a katona feje nagyon kinn van a fedezékből, ez veszélyes lehet.

Kisebb kaliberű fegyer.

Ezek a hátrányok a Kalasnyikov előnye! AK-t nagyon jól szét lehet szedni rövid idő alatt. Egyszerű, logikus felépítésű. 7,62 mm-es kaliber, nagy tűzerő!

Mi annak idején "megboldogult fiatalkorunkban" '99-2000-ben mi AMD-65-re kaptunk kiképzést, jó fegyver, jó móka volt vele lőni! :D Amikor lőttünk vele, kb 3-4 cm-es torkolattűz jött ki kétoldalon a csövénél!!! :D Ha jól tudom, ezeket megkapták az afgánok, miután itt kivonták őket a hadrendből.

Ha választani kellene az M-16 és AK közül nem kérdés, hogy az AK-t választanám, de nem az Ak-47-et, hanem AK-101-et! 5,56 X 45 mm-es NATO kaliber. http://www.youtube.com/watch?v=ROVvvvwTIh4

2011. júl. 18. 12:36
 32/36 anonim ***** válasza:

Előző vagyok újra! 12:36-os. Az előbb hülyeséget írtam, nem AKM hanem AK-63 gépkarabély. Meg találtam neked ezt: http://www.youtube.com/watch?v=1s2AlgMXVQk&feature=related

Bye

2011. júl. 18. 12:56
 33/36 A kérdező kommentje:
kösz szépen:)
2011. júl. 18. 13:16
 34/36 anonim ***** válasza:
mi bajotok az ak-származékokkal?szerintem tökéletesen működnek és semmi gond nincs velük vagy ennyire nem ismeritek az ak-47-es hírnevét?
2011. aug. 5. 02:12
 35/36 anonim ***** válasza:
az a bajuk, hogy a cod4-be félrehord :)
2011. aug. 5. 07:25
 36/36 anonim ***** válasza:
3,5 éve írtam ki ezt a kérdést. Te jó isten, milyen gyerekes voltam 15 évesen, ráadásul még a fogalmazással és helyesírással is bajok voltak. :D
2015. jan. 16. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!