Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Háborúban a parancsmegtagadást...

Háborúban a parancsmegtagadást mivel büntetik? Például a megfutamodást?

Figyelt kérdés
2011. júl. 2. 10:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
58%
Egyszer egy nő öngyilkos akart lenni ezért főbe lőtte magát... Túlélte. Bár erre az esélye elég alacsony volt.:)
2011. júl. 3. 21:48
 22/28 anonim ***** válasza:
58%
Ja, meg volt olyan akit shotgunnal pofán nyomtak, és túlélte. Csak épp több évnyi plasztikázás(és nem is gyengén, mutogatták, hogy micsoda eredményeket értek el) után is szabályosan egy szörnyetegnek néz ki...
2011. júl. 3. 22:22
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

19:07

Úgy rehailitálják, ahogy szokás: pl. Nagy Imrét...

Nyilván nem adják vissza az életét, de elismerik, hogy nem dezertőr, hazaáruló, stb. volt. A hozzátartozóknak ez is sokat jelent.

2011. júl. 4. 06:48
 24/28 szamo77d válasza:
100%

Nekünk azt tanították, amikor én katona voltam, hogy hábo-

rús helyzetben a parancsmegtagadásért halál jár. Ott, sta-

táriális tárgyalás után, rögtön!

2011. júl. 5. 06:49
 25/28 anonim ***** válasza:

"ha egy terorista megerőszakolja az anyád"

Ezt az ún. terrorista nem fogja megcsinálni, viszont a megszálló jenkik bírják a fakanált.

2011. júl. 6. 15:24
 26/28 anonim ***** válasza:
Egyértelműen igazat kell adni a Főtörzs Úrnak, már csak azért is, mert egyrészt a témában ő van benne a legjobban közülünk, a másik meg ha egy kicsit józan paraszti ésszel belegondol valaki, akkor rájön. Nekem semmi közöm a katonasághoz, csak elgondolkodtatott ez a kérdés. Szerintem nagyon súlyosan rombolhatja a katonák morálját ha egy valaki veszi a bátorságot és elfut, mert akkor valószínűleg a többiek is úgy fogják gondolni, hogy ők is megtehetik. A fejbelövés pedig egyértelmű jelentéssel bír, csak előre mehetnek. Olyan helyzetbe amikor az ember élete egy cérnaszálon lóg, nem úgy gondolkozik mint bármelyik másik ember. A legtöbben gondolom pánikrohamot kapnának egy ilyen szituációban. Ilyenkor jön a legjobban a szilárd fegyelemre épülő kiképzés, hogy a katona véletlenül se kezdjen el azon gondolkozni, hogy miért pont ő, és miért pont itt kell lennie, hanem mint egy gép, a számára kiadott parancsot maradéktalanul végre tudja hajtani. A félelem ilyen helyzetben teljesen normális, mivel egy túlélőösztön, de mindenki nagyon jól tudja, hogy milyen felelősséget vállal azzal, hogy katonának megy, és jelentkezik valamelyik háborús övezetbe szolgálni. Felelősséget vállal.
2011. júl. 14. 07:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Láttam egy dokumentumot egyszer a Francia Idegenlégióról, ahol az egyik katona arról beszélt, hogy egy ideig semmi mást nem csinált, csak az 50 fokban egy kisollóval nyírta egy pályán a füvet. Amikor végzett, újra kezdették vele. Ennek is valami ilyesmi értelme lehet, hogy próbálják megtörni. Hogy gondolkodás nélkül teljesíteni tudjon bármilyen parancsot. Van itt a válaszolók között egy erősen békehajlamú ember, neki csak annyit mondanék, hogy háború mindig is volt, és sajnos mindig is lesz. Mert nem mindenki gondolkozik úgy mint te, és ezt el kell fogadni. Nem minden ember egyforma. Azt is el lehet képzelni, hogy egyszer ebben az országban is háború lesz. Ezeket a gondolatokat el kell fogadni, mert nem tehetünk mást. Porszemek vagyunk egy óriási gépezetben.
2011. júl. 14. 07:37
 28/28 anonim ***** válasza:

Utolsónak.

Elképzelhető, hogy fegyelmet akartak tanítani neki, mint ahogy az is, hogy az idegeit és az állóképességét edzeni. Gondolom, az idegenlégiósokat extrém küldetésekben vetik be, így extrém kiképzésen vesznek részt. Lehet, hogy nem mindenki füvet nyír, lehet, hogy valaki kavicsot reszel körömreszelővel, vagy zabot hegyez, stb. de lényegtelen is.

Örüljön, hogy addig sem mészárolni küldték!

Szerintem ez a téma már eléggé túl van rágva, A kérdező megkapta a válaszát, tehát le is lehetne zárni. :)

2011. júl. 15. 02:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!