Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha a katona tűzharcba keveredi...

Ha a katona tűzharcba keveredik, honnan tudja hogy hány lőszer van a tárba?

Figyelt kérdés

Úgy megy hogy csak lő,és észreveszi hogy kifogy,vagy esetleg számolgatja a lövéseket(vagy a hosszát)?

(tudom,vannak olyan tárak,amiknek az oldalán látszik,hogy mennyi lőszer van benne)

2011. jún. 14. 23:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Egyáltalán nem hülye a kérdés. Senki sem születik mindentudással.

Amint az elözöek irták az AK-47 tipusu automata kézifegyvernél a zár hátul marad amikor kifogy a skuló. Nagyon gyorsan kifogy ha sorozatot lö vele az ember. Nem is beszélve, hogy akkor össze vissza repkednek a lövedékek. Igazábol egyes célzott lövésekkel lehetett anno, amikor én még katona voltam célba találni. Még igy is kb. 2 percen belül üres volt a tár. Akkor jött a tárcsere. Az 5 tárat olyan jó 12-15 percen belül kiüritette a katona ha kzben kicsit nézelödött is közben.

2011. jún. 15. 08:20
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
De azért alapvetően egy ilyen jelenet nem arról szól, hogy belevágunk a levegőbe 120 kiló ólmot. Ahol meg ezt kell tenni, ott speciális eszközök és képzések vannak. A legalapvetőbb dolog, hogy számolod, mennyit lőttél el, vagy használhatsz p90-est, azon látszik, hol tartasz.
2011. jún. 15. 09:35
 13/20 anonim ***** válasza:
41%
Vannak már átlátszó tárak.
2011. jún. 15. 10:06
 14/20 anonim ***** válasza:
90%
Hidd el, tűzharcban az fogja a legkevésbé érdekelni. Ami tár benne van, azzal meg kell oldani, ez nem, half life meg call of kutyaf.sza, hogy van nálad 15 tár, és ha rád lőnek, te annyit vissza tudsz durrantani nekik, hogy utána még hajkurászni kelljen + lőszerér. Amúgy meg ha hidegvérrel kezeli a helyzetet, és rövid sorozatokat ad le, pl 3asával lő akkor fejben nem nagy kunszt kiszámolni mennyi ment el..
2011. jún. 15. 10:56
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

Katona koromban, terepharcászaton (vagymi) amikor az első tár (vak)lőszert egy pillanat alatt kilőttem, (AK-63D) én is meglepődtem, hogy a puff, ennyi volt egy tár.

Nem usabeli filmben voltunk. (Habár asszem az orosz fegyverek az usa filmjeiben is ki tudnak fogyni.)

Szerintem nehéz számolni a lövéseket. De nagyjából tudni lehet, hogy mindjárt kifogy, avagy még tele van.

2011. jún. 15. 12:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

@07:12

„Kalasnyikovon nincs szánakasztó!“

A csehszlovák Kalasnyikov-féle “Sa vz. 58 P” –as gépkarabély így működött. Ez még oda kellet volna írnom, hogy konkrétan melyikre gondolok, mert ez már továbbfejlesztett változat volt szánakasztóval, de mintául a Kalasnyikov szolgált.

2011. jún. 15. 13:06
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem értem miért lenne ez hülye kérdés...

Köszönöm a rendes válaszokat!

2011. jún. 15. 17:56
 18/20 anonim válasza:
Normál esetben célzott lövéseket adsz le, nem sorozatot. Aki ilyen helyzetbe kerül, az hamar megtanulja, hogyan tartsa számon, mert itt nincs reload, ha kilőnek. Általában felveszel egy ütemet, és aszerint számolod magadban.
2011. jún. 19. 15:11
 19/20 anonim ***** válasza:

Számolják, ha autómata módban tüzelnek nem érdemes mert sitty és kifogy de sorozat/1-es lövésnél nemnagyügy

A csehszlovák gépkarabély, amit elhoztál példának a lehető legrosszabb mert az NEM kalasnyikov!!!! csak külsőre, belül teljesen más,

[link]

2012. jan. 25. 21:47
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha van gyakorlata, fejben tudja tartani, mennyit lőtt. Mivel létezik taktikai tárcsere is, ha bizonytalan, vagy úgy érzi, hogy már kevés lőszer van a tárban, egyszerűen kicseréli egy telire, a töredéket pedig elteszi "szűkösebb" időkre.

Vannak átlátszó műanyag tárak, már több fegyverhez beszerezhetők.

OFF:

A Vz.58-nak a lőszeren kívül igen kevés köze van az AK rendszerhez.

Az AK gépkarabélyok nem rendelkeznek zárakasztóval, bár jót tenne nekik.

A karabélyoknak záruk van, nem szánjuk.

OFF vége.

2012. febr. 9. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!