Ha a katona tűzharcba keveredik, honnan tudja hogy hány lőszer van a tárba?
Úgy megy hogy csak lő,és észreveszi hogy kifogy,vagy esetleg számolgatja a lövéseket(vagy a hosszát)?
(tudom,vannak olyan tárak,amiknek az oldalán látszik,hogy mennyi lőszer van benne)
Egyáltalán nem hülye a kérdés. Senki sem születik mindentudással.
Amint az elözöek irták az AK-47 tipusu automata kézifegyvernél a zár hátul marad amikor kifogy a skuló. Nagyon gyorsan kifogy ha sorozatot lö vele az ember. Nem is beszélve, hogy akkor össze vissza repkednek a lövedékek. Igazábol egyes célzott lövésekkel lehetett anno, amikor én még katona voltam célba találni. Még igy is kb. 2 percen belül üres volt a tár. Akkor jött a tárcsere. Az 5 tárat olyan jó 12-15 percen belül kiüritette a katona ha kzben kicsit nézelödött is közben.
Katona koromban, terepharcászaton (vagymi) amikor az első tár (vak)lőszert egy pillanat alatt kilőttem, (AK-63D) én is meglepődtem, hogy a puff, ennyi volt egy tár.
Nem usabeli filmben voltunk. (Habár asszem az orosz fegyverek az usa filmjeiben is ki tudnak fogyni.)
Szerintem nehéz számolni a lövéseket. De nagyjából tudni lehet, hogy mindjárt kifogy, avagy még tele van.
@07:12
„Kalasnyikovon nincs szánakasztó!“
A csehszlovák Kalasnyikov-féle “Sa vz. 58 P” –as gépkarabély így működött. Ez még oda kellet volna írnom, hogy konkrétan melyikre gondolok, mert ez már továbbfejlesztett változat volt szánakasztóval, de mintául a Kalasnyikov szolgált.
Nem értem miért lenne ez hülye kérdés...
Köszönöm a rendes válaszokat!
Számolják, ha autómata módban tüzelnek nem érdemes mert sitty és kifogy de sorozat/1-es lövésnél nemnagyügy
A csehszlovák gépkarabély, amit elhoztál példának a lehető legrosszabb mert az NEM kalasnyikov!!!! csak külsőre, belül teljesen más,
Ha van gyakorlata, fejben tudja tartani, mennyit lőtt. Mivel létezik taktikai tárcsere is, ha bizonytalan, vagy úgy érzi, hogy már kevés lőszer van a tárban, egyszerűen kicseréli egy telire, a töredéket pedig elteszi "szűkösebb" időkre.
Vannak átlátszó műanyag tárak, már több fegyverhez beszerezhetők.
OFF:
A Vz.58-nak a lőszeren kívül igen kevés köze van az AK rendszerhez.
Az AK gépkarabélyok nem rendelkeznek zárakasztóval, bár jót tenne nekik.
A karabélyoknak záruk van, nem szánjuk.
OFF vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!