Miért volt a magyar tisztikar 70%-a antiszemita a második világháborúban?
Azt értem, hogy Németországban Hitler behülyített mindenkit, de itthon nem Szálasi volt hatalmon.
A főtisztek nem voltak szegények sem, így irigyek sem lehettek a jómódú zsidókra. A vallás pedig nem volt annyira központi szerepű már a XX. században.
Miért volt tehát a katonai vezetés annyira antiszemita? Miért tekintették a Szovjetunió elleni háborút szinte a "zsidók elleni háborúnak"?
Hol látsz te olyan választ, hogy "mert undorító nácik voltak"? És látsz-e egyáltalán olyan választ, amire én azt írtam, hogy így igaz.
Eddig senki nem adott rá választ, és a kérdést azért tettem fel, mert nem tudom a miértjét, nem pedig azért, hogy a saját véleményemre igazolást szerezzek.
Az ilyen férgeket kellett volna kiküldeni megfagyni.
"Csak egy éjszakára küldjétek el öket:
A pártoskodókat, a vitézkedöket.
...
Csak egy éjszakára küldjétek el öket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretöket.
...
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet!"
1. Nem nácizhatsz le senkit csak mert szidja a zsidókat és tőled különböző véleményen van,mert egyrészt akkoriban a világon mindenki utálta őket( 70000 zsidó halt meg csak azért,mert menekültek Németországból de Anglia és gyarmatai nem fogadták be őket,sőt amennyiben mégis ki akartak kötni tüzet nyitottak a szállító hajókra)
2. Az ember gyakran érez ellenszenvet az iránt aki őt gyűlöli.Nem a zsidókat utálják sokan,hanem a vallásukat,ami a Mein Kampf tökéletes ellentéte.Két részre osztja az embereket zsidókra és gójokra,a gójoknak pedig hitük szerint Isten nem adott jogokat,viszont a zsidóknak megadta a jogot arra,hogy rendelkezzenek a gójok felett.Tehát ha nem vagy zsidó akkor sok zsidó szemében egy gój vagy aki ugyanúgy alsóbbrendű mint Hitler szemében a zsidó nép.Természetesen vannak akik nem így gondolkoznak(nagymamám kereszttestvére is zsidó származású,de nem néz le más népeket,de ő is igazolja,hogy náluk a vallásban benne van ez a média által nem igazán hangoztatott rész is)
Egyébként egy forrás alapján nem állapítható meg ez a 70%!
Eleve 1945-óta a háborúban elesett orosz katonák feltételezett száma nagyjából megháromszorozódott,tehát a 2. világháborúval kapcsolatban csak az biztos,hogy a tengelyhatalmak vesztették el.Az viszont valószínű,hogy a legtöbb magyarnak elege volt a kapitalizmusból, a pénz körül forgó világból,és bárhogy is nézzük az történelmi tény,hogy amíg az európai ember mondjuk kovács vagy szabó volt a középkorban addig az akkori zsidók vándorkereskedők,uzsorások voltak, tehát az egyáltalán nem antiszemitizmus,hogy a bankárok nagyja zsidó származású.
Ja és attól,hogy esetleg valaki Jobbikos egyáltalán nem lesz náci és fordítva.
És a zárómondatodhoz:A bolsevizmus elleni harcnak tekintették, csupán Goebbels propagandájának része volt az,hogy a zsidók elleni háború is,hiszen a 30-as években azért volt annyi zsidó németországban mert az akkori orosz sztálini zsidóírtás elől menekültek, szerencsétlenségükre nem a megfelelő országba.
Kedves Bonyhádi Zsolt!
Igazán ritkán termel ki magából az oldal ilyen értékes választ. Feltettem egy nem triviális, magától értetődő kérdést, és bár hosszú idő elteltével, de kaptam rá egy _valódi_ választ, amelyből _tényleg_ tanulhatok, ami a kérdésre kimerítően és pontosan válaszol.
Bárcsak így lenne minden kérdésnél.
Nem akarom bizonygatni, hogy az általad leírt szám nem korrekt. Arra kérlek használd a történelemből tanultakat, és keress rá néhány dologra, ha kimaradt.
1. Balfour egyezmény
2. Népköztársaság (különös tekintettel a vezetőkre!)
3. Trianoni békeszerződés, a Nagy Magyarországra küldött "felmérésre felkért személyek" kiléte és tevékenysége.
4. Benes dekrétumok, és az, hogy sikerült végigvinni, ki segített benne
Ha a kép nem áll össze, akkor nálad sikert értek el, akkor bármit is mondanék, nem hinnéd el. Ha nem fáj Trianon, akkor már mindegy. De ha meglátod az összefüggéseket, és a vezetőket, akkor hamarosan téged is antiszemitának fognak bélyegezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!