Miért volt a magyar tisztikar 70%-a antiszemita a második világháborúban?
Azt értem, hogy Németországban Hitler behülyített mindenkit, de itthon nem Szálasi volt hatalmon.
A főtisztek nem voltak szegények sem, így irigyek sem lehettek a jómódú zsidókra. A vallás pedig nem volt annyira központi szerepű már a XX. században.
Miért volt tehát a katonai vezetés annyira antiszemita? Miért tekintették a Szovjetunió elleni háborút szinte a "zsidók elleni háborúnak"?
Nem azt tartom meglepőnek, hogy voltak a vezérkarban antiszemiták - mindig vannak ilyenek mindenhol.
A furcsának a magas arányukat találom. Magyarázatként azt tudnám én még önmagamtól esetleg kitalálni, hogy ugye a főtisztek túlnyomó többsége németbarát volt (talán ez hozta magával az antiszemitizmust is?).
Mert egyéb okot nem igazán találok arra, hogy miért utálták a zsidókat, miért vívtak szinte háborút ellenük (talán egy Kovács nevezetű főtiszt mondta a doni áttöréskor, hogy "a zsidók ne nagyon örüljenek, mert ez a háború még nem veszett el!"), míg a - valódi ellenségeknek számtó - román, ruszin, szerb nemzetiségeket - ha nem is kedvelték túlzottan - nem tartották ellenségnek, részt vehettek a honvédelemben is.
Ellenben az egyébként magyar identitású, hazaszerető zsidók (pl: Radnóti Miklós) legfeljebb aknaszedők lehettek. (Ennek ellenére sokan az oroszoktól zsákmányolt fegyverekkel mégis szembeszálltak az ellenséggel, önként, példamutatóan.)
Miért volt ez a nagy zsidóutálat tehát?
A fene vigye el! En azt hittem, hogy csak 69%-ban voltak jelen ezek az elvetemult antiszemitak!!! De 69 vagy 70 volt, a Jahve megmentett minket!
Shalom
"jómódú zsidókra"
nektek fizikai fájdalmat okozna ha nem hoznátok fel állandóan a zsidókat
komolyan ezért kezdik utálni őket ennyien
hülye kérdező meg az antiszemitizmusa meg a hülye zsidói
elmehet velük Izraelbe
Miért a zsidók voltak a ,,bűnbakok"? Hm...
Inkább azt nézd most mit csinálnak és abból szűrd le hogy milyenek is a zsidók valójában! Én nem vagy ,,antiszemita" nem utálok minden zsidót csak nyitott szemmel járok. Egyébként a múltban Hitler abból indult ki hogy túl sokan voltak a zsidók, félt tőlük mert a bankok fele ma is zsidók kezében van és ha ezzel vissza élnek világválság lenne/lehetett volna (<---nagyobb)
Sejtettem, hogy előbb-utóbb pár jobbikos is feltűnik.
Az értelmesekhez szólva: várom a további válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!