Melyek a legismertebb magyar vonatkozású csatahelyek a két világháborúban?
Pontosítanom kell.
Az a problémám lényege, hogy rendeltek tőlem egy olyan világháborús emléktárgyat, amelyre fel vannak gravírozva, vagy vésve a világháboúk azon csatái, amelyekben magyar katonák harcoltak.
Négy, öt szóval nem tudom kitölteni a felületet, viszont minden apró csetepatét nem lehet felvésni, mert akkora hely nincsen.
Ráférne talán jó esetben ha ötven csatahely, és évszám, de vajon melyik legyen az az ötven?
Nem lenne jó, ha valami fontos lemaradna, de az sem célszerű, ha teljesen ismeretlen helyszínek kerülnének fel.
Nekiálltam én magam is, de arra gondoltam, hogy "több szem többet lát" alapon megkérdezem a "közönséget" hiszen ez az "emlékmű", vagy "emléktárgy" is a "közönségnek" készül.
Forrásanyag van bőven de de célszerűbb lenne közösen összeválogatni talán huszonöt-huszonöt helyszínt, és ezeket vésném fel végül.
1943 Sztarij Oszkol
1943 Novi Oszkol
1943 Uriv
1943 Korotjak
1943 Scsucsje
1943 osztogorszki kitörés
1944 tordai csata
1944 debreceni páncéloscsata
Kiegészítésként még:
1944 - Árpád vonal / Kárpátok
1945 - Budapest erőd
1945 - Dunántúl / Tavaszi Ébredés hadművelet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!