Mennyi veszteséget szenvedett el a Vörös Hadsereg csak a magyar hadszíntéren élőerőben és hadianyagban?
Nem egy egyszerű kérdés, de valaki csak tudja...:)
Igaz, Colonel?:D
Körülbelül?
Hány katona, tank, ágyú, gépjármű pusztult el a magyar hadszíntéren?
Mondjuk 10ezresig részletesítve, tehát nem kell 264.789 főt megadni, hanem 264.000 is megfelel:)
hát Erdély alatt elég nagy veszteség érte őket
K mo n is volt 1 nagy tank csata
utána Pestig nyomultak viszonylag békében
Pesten ütköztek 1 nagyobb ellenállásba ott sok embert vesztettek
miután elesett Pest utána könnyedén nyomult jelentős veszteség nélkül Ausztriába onnantól "szinte" sétagalopp Berlin ig
Amennyire tudom, a Vörös Hadsereg ugyan tönkreverte a szembenálló feleket, például a németeket is... az más kérdés, hogy ugyan kiírtottak 400.000 németet Sztálingrád alatt is, de ehhez képest millió fő feletti az ő veszteségük. A Don-kanyarban is hatalmas veszteségeket szenvedtek a 2. Magyar Hadsereg falvakból toborzott szerencsétlenjeinek hatására, ám végül csak áttörtek.
Én nem hiszem, hogy az oroszokat valaha bárki is hagyta volna, hogy tovább menjenek, így kíváncsi lennék azokra a számokra. Gyanítom, megsínylették ezt az utat is.
előző vagyok: Magyarország összes katonai áldozata: 300 ezer
Szovjetúnió összes katonai áldozata: 10 700 ezer.
(Ennyi az egész világháború alatt esett el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!