Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tényleg bevezetik újra a...

Tényleg bevezetik újra a katonaságot?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm azt mondta hogy újra bevezetik + 18 éves kortól kötelező.Igaz ez??
2010. nov. 8. 19:41
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
70%

"Én örülnék neki legalább a sok lébecoló senkiházi fiatal megtanulna viselkedni és életre nevelődnének. Lehet nem örülnének neki, de nekik is jó tenne!"

Mi van ha valaki helyette tanulni vagy dolgozni akar. " év semmi lenne az önéletrajzban.

2010. nov. 9. 18:10
 32/44 anonim ***** válasza:
14%

"Mi van ha valaki helyette tanulni vagy dolgozni akar. " év semmi lenne az önéletrajzban"

És mondjuk ha suli után kéne elmenni sorkatonai szolgálatra? A tanulmány meglenne és a katonaság után még bőven el tud helyezkedni!

2010. nov. 9. 18:29
 33/44 anonim ***** válasza:
55%

18:29: És ha már akár rögtön elhelyezkedhetne, akkor mi a francért is akarna akárki is x időt a semmivel tölteni?

És akkor mi lenne a lányokkal?

2010. nov. 9. 18:45
 34/44 anonim ***** válasza:
22%
18:45 Ha szerinted az semmi akkor nagyot tévedsz. Kemény dolog az igaz, de egy életreszóló emlék marad ugyanis nem mindíg adatik meg az embernek, hogy fegyvert fogjon a kezében és lőhessen vele. Egy ilyen élményért simán le lehet mondani a sexről 2 évig(de van kimenő) mert ez legalább annyira izgalmas dolog és nem mindíg adatik meg az életben. Plussz tanulnál önvédelmi fogásokat és meg tudnád magad védeni és ha esetleg kitörne egy háború nem jajveszékelve rohangálnál összevissza és ha a kezedbe nyomnának egy karabélyt tudnád legalább kezelni!
2010. nov. 9. 18:53
 35/44 anonim ***** válasza:
39%
Na nem is úgy értem a semmit, hanem hogy valaki inkább elkezdene dolgozni, keresni, családot alapítani, stb. Tudom, hogy régen is megoldották, viszont azért elég sok hely van manapság, ahol nincs sorkatonaság, és úgy is meg lehet oldani. A lányokat nem igazán úgy értem, hogy szex, stb., hanem szó szerint: nem lesznek katonák, így hát nekik megadatik az a lehetőség, hogy tanulás után munkába álljanak, családjuk legyen rögtön, stb. Tudom, hogy páran elkerekedett szemmel néznek a monitorra, hogy ilyet írok, de nem tudok mit csinálni, én nem éltem abban az időben, amikor kötelező sorkatonaság volt Magyarországon, és nem is fogok valószínűleg ;)
2010. nov. 9. 19:04
 36/44 anonim ***** válasza:
32%
Nemtudom ez az én véleményem. Ha valaki nem ért egyet ez van. Sztem jó dolog mert életre nevel. 2 év azért sztem nem sok idő utána még bőven van idő családot alapítani meg munkahelyet keresni sőt utána még tanulni is elmehet, de az is lehet megszereti és hivatásos katonának áll. Mivel most már egyenlőség van sztem a nők is (talán nem kötelező jelleggel) elmehetnek. Nekem az a véleményem, hogy jó lenne ha lenne, de tudom sokan nem értenek egyet velem.
2010. nov. 9. 19:09
 37/44 anonim ***** válasza:
63%

"Ha szerinted az semmi akkor nagyot tévedsz. Kemény dolog az igaz, de egy életreszóló emlék marad ugyanis nem mindíg adatik meg az embernek, hogy fegyvert fogjon a kezében és lőhessen vele. Egy ilyen élményért simán le lehet mondani a sexről 2 évig(de van kimenő) mert ez legalább annyira izgalmas dolog és nem mindíg adatik meg az életben."

Jobb az egyetem. És ott van szex.

2010. nov. 9. 19:16
 38/44 anonim ***** válasza:
45%
Jó lenne sztem. 2év szabadság :D sok havert szerzel :) királyság
2010. nov. 10. 21:00
 39/44 anonim ***** válasza:
64%

"Jó lenne sztem. 2év szabadság :D sok havert szerzel :) királyság"

Na te se voltál soha katona. Szabadság? Akkor mész szarni mikor engedélyt kapsz. Minden parancsot teljesítened kell. Nem mehetsz el csak úgy. A laktanyát fegyveresek őrzik, hogy ne menj el.

2010. nov. 11. 06:31
 40/44 anonim ***** válasza:
46%

Olyanon vitatkoztok, ami okafogyott.

Azt az APRÓ részletet azért szeretném tisztába tenni, hogy a laktanyákat nem azért őrzik, hogy ne lehessen elhagyni azokat, hanem azért, hogy ne menjenek be a laktanyákba olyan személyek, amelyeknek semmi keresnivalójuk ott, - illetve ne tulajdonítsanak el olyan tárgyakat, amelyek nem a békés együttélést szolgálják azok használatára illetéktelenek kezeiben.

2010. nov. 11. 07:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!