Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tényleg bevezetik újra a...

Tényleg bevezetik újra a katonaságot?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm azt mondta hogy újra bevezetik + 18 éves kortól kötelező.Igaz ez??
2010. nov. 8. 19:41
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
27%

régen azért sok szempontból hasznos volt a sorkatonaság.

hülyeség, h pénzkidobás, hiszen ők dolgoztak is, építettek házakat, segítettek az árvíznél, vagy más katasztrófahelyzetben. építettek gátat, stb.

meg aztán a sok mai férfiatlan kis búzacsíra is emberesedhetne, ha lenne újra ilyen.

szóval én pártolnám. aki akkoriban meg akarta úszni, az megúszta, aki meg nem, az ment. és nem halt bele. sőt! sok hasznos dolgot tanult.

tudom, hallottam, hogy volt sok szemét kiképzőtiszt, aki csicskáztatta a kis katonákat, de manapság meg a munkahelyen teszik ugyanezt a főnökök. szóval egyik se különb a másiknál.

2010. nov. 8. 20:41
 12/44 anonim ***** válasza:
22%

sztem jó lenne ha bevezetnék tanulnánk egy kis fegyelmet és nem lenne anyi öngyilkosság mert megacélozna ott a lelkiismeretünk!

a sok kis köcsög emos meg rohadna ott pár évig!

2010. nov. 8. 20:45
 13/44 anonim ***** válasza:
54%
Én nem örülnék neki. 2 évet nem akarok ott lebaszni a semmiért. Inkább a tanulmányaimat csinálom és aztán megyek el.
2010. nov. 8. 20:52
 14/44 anonim ***** válasza:
21%
Én ha kell, szívesen megyek sorkatonának. Gondoljunk csak bele, ha kitör egy háború, amiben honvédelmi szerepet kell vállalnunk, mit csinálunk kiképzetlen tartalékosok nélkül? Hetek alatt lerohannak minket, annyi idő alatt meg nem tudnak katonákat kiképezni, hivatásos katona meg ritkaság számba megy ma már, teljesen leépítették a honvédelmünket. Ma teljesen ki vagyunk szolgáltatva a kisantantnak, jobban, mint közvetlenül az első világháború után. (Akkor engedtek nekünk 30ezer fős állandó hadsereget, ma gyakorlatilag korlátlan lehetne, még sincs az 10 ezer fő sem!!!)
2010. nov. 8. 21:05
 15/44 anonim ***** válasza:
25%
Jó lenne, ha bevezetnék, legalább a sok kis féreg megtanulná, hogyan kell viselkedni...
2010. nov. 8. 21:10
 16/44 anonim ***** válasza:
31%

"Ha ez komoly,akkor megyek a francba,ahol nincs kötelező sorkatonaság!"

És hogy éred el, hogy ne lőjenek főbe dezertálásért?

2010. nov. 8. 21:14
 17/44 anonim ***** válasza:
35%

"Én nem örülnék neki. 2 évet nem akarok ott lebaszni a semmiért. Inkább a tanulmányaimat csinálom és aztán megyek el."

Mész te a p..ba.

2010. nov. 8. 21:15
 18/44 anonim ***** válasza:
55%
EU-n belül egy személyivel oda megy az ember ahova akar. Nem olyan korban élünk, hogy dezertálásért fejbe lőnek. Sokat aludtál ezek szerint.
2010. nov. 8. 21:15
 19/44 anonim ***** válasza:
32%
Majd rájössz gyermekem hadiállapotban. XD
2010. nov. 8. 21:16
 20/44 anonim ***** válasza:
66%
21:15: Csak nem tán irigy valaki? :P Nagyon meg tudom érteni, hogy elmegy, sok szerencsét neki hozzá.
2010. nov. 8. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!