Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki támogatja a sorkatonaságot...

Aki támogatja a sorkatonaságot azok közt valóban van olyan, aki maga is katona volt, vagy csak ilyen Call of Dutyis kisfiúk képzelődnek?

Figyelt kérdés
Itt többektől olvasom, hogy milyen jó buli lenne, pedig aki valóban átélte az nem kívánja másnak az ott megtapasztalt borzalmakat, megaláztatásokat. Szóval a valóság az nem Nintendós játék ahol te vagy a hős.
ma 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Utóbbi
ma 12:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Szerintem is

Érted, ilyen kis tizenéves szemüveges Lacikák magyarázzák el a nagy frankót... ahelyett hogy eldugulnának a kisgyerekek

ma 12:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki a sorkatonaságot akarja az mehet is katonának önként. Nem tartja vissza semmi, hogy oda menjen.
ma 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

Én voltam sorkatona, nem voltak borzalmak és megaláztatás. Bulinak azért nem mondanám, bár történtek vicces dolgok is.

Ettől függetlenül nem támogatom, legalábbis nem tartom fontosnak, nem látom értelmét.

ma 12:39
 5/7 A kérdező kommentje:
4-es te teljesen normálisan állsz hozzá, így kéne mindenkinek! Még ha mindenki másképpen élte meg, akkor is ez a helyes megközelítése!
ma 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:
60%
Tiszthelyettesit végeztem voltam hivatásos katona. A tapasztalataim alapján semmi értelme az egésznek. Nekünk sem volt mit csinálni általában edzettünk kicsit aztán mindenki nyomkodta a telefonját ameddig haza nem mehetett. Ott is hagytam mert semmi értelme nem lett volna ott elpazarolni az életem. A sorkatonaságnak még ennyi értelme se lenne. A mai generációból nem lehet embert faragni régen sem volt alkalmas erre a sorkatonaság. Az utcán részegen fetrengő, hugyozó stb csövesek többsége volt sorkatona. Ugyan mit sikerült beléjük nevelni? Semmit! Sokan ott kaptak rá a szeszkóra és amiatt indultak meg a lejtőn.
ma 12:49
 7/7 anonim válasza:

Nagyon kevés olyan van Magyarországon, aki igazi katona, vagy pedig az volt. A sorkatonaságot ne soroljuk ide.

Ebből adódóan keveseknek van fogalma a valódi hadviselésről.

ma 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!