Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek a sorkatonaság...

Szerintetek a sorkatonaság társadalmilag megosztó kérdés vagy nem annyira?

Figyelt kérdés
dec. 31. 12:42
A kérdező szavazást indított:
Igen, megosztó, mert sokan vannak akik támogatják
Nem megosztó, mert a társadalom többsége ellenzi
26 szavazat
1 2
 1/13 Mad Max2 ***** válasza:
90%

A sorkatonaságot a társadalom kb 90%-nyi része ellenzi

Ennyit erről

dec. 31. 12:45
 2/13 anonim ***** válasza:
4%

Az emberré válás fontos lépcsőfoka.

Meg is látszódik, hogy sok ember kimaradt ebből.

3/13 anonim ***** válasza:
93%
Megosztó kérdés, de kevesen támogatják a sorkatonaságot.
 4/13 A kérdező kommentje:

1-es szerintem még nagyobb része is, és teljesen jogosan

Esetleg pár alkoholista lehet mellette

dec. 31. 12:52
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Környezetemben megosztó. Az, hogy nem a kádárista verziót kéne visszahozni, abban kb mindenki egyetért, de egy modernebb formában van, aki támogatja.
dec. 31. 12:56
 6/13 A kérdező kommentje:
5-ös el tudom hinni, de mi volna szerintük a célja és miért tartják aktuálisnak?
dec. 31. 13:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6 Van jó példa a világban, mint Izrael vagy Finnország, tehát lehet jól is csinálni.

Ettől én még nem támogatom, ami náluk jól megy az nem feltétlen működőképes máshol, de megértem ha valaki szerint itt is lehetne ha ott működik.

dec. 31. 13:03
 8/13 D-Mano ***** válasza:
100%

A sorkatonaság szerintem hülyeség (több szempontból is), de mondjuk, katonai alapkiképzés akár középiskolai oktatásba és/vagy nyári táborszerűségekbe integrálva szükséges lenne (lányoknak is).

Így nem kellene sorkatonaságban bohóckodni és az életidőt vesztegetni, de tudnák az emberek, hogy melyik a puskacső számukra jobbik és rosszabbik vége, ha az élet sajnos úgy hozza...

dec. 31. 13:05
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én környezetem nem támogatja. Sok pénz, sok olyan emberrel aki utálja. Ezekre bajban nem lehetne számítani. Ezt a pénzt olyanokra fordítani akik szeretnének katonák lenni és profit nevelni belőlük.
dec. 31. 13:07
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagyon alap kiképzés éles helyzetben is gyorsan összehozható, és akkor legalább friss a tudás.

Viszont olyan szintű kiképzés, amivel nem csak golyófogónak jó az újonc, már sokkal-sokkal több idő és pénz. Harcérték szempontjából több értelme van 10.000-el több hivatásost jól kiképezni és eltartani, mint 100.000+ golyófogót kiképezni és felszerelni.

dec. 31. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!